علی اصلانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نبود امنیت شغلی برای کارگران گفت: چندین سال است که همه دولتها شعار ایجاد امنیت شغلی به کارگران میدهند اما هیچ اتفاق عملی نمیافتد. با توجه به اینکه آیین نامه تبصره ۲ ماده ۷ قانون کارسالهاست نوشته نشده و تکلیف شغلهای مستمر و غیر مستمر روشن نیست شرایط بسیار نامناسب است.
اصلانی افزود: بنا بود اولین دولتی که بعد از سال ۶۹ که قانون کار مصوب شد آیین نامه تبصره ۲ ماده ۷قانون کار را بنویسد و تکلیف شغلهای مستمر و غیر مستمر روشن شود به گونهای که در شغلهای مستمر کارگر قراردادهای موقت و ماهیانه نداشته باشد و قرارداد دائمی ایجاد شود.
وی افزود: متاسفانه این آیین نامه نوشته نشد و در سال ۷۵ قانون قراردهای موقت ایجاد شد و به نوعی میتوان آن را برده داری نامید. بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال ۹۵ درصد کارگران با قرارداد موقت مشغول به کار هستند و امنیت شغلی ندارند.
به گفته این فعال جامعه کارگری قانون فعلی دست کارفرما را برای قرارداد بستن به مدت محدود و حتی چند روزه باز گذاشته است. بنابراین کارگران در شغلهایی که مستمر هستند با وجود قراردادهای موقت امنیت شغلی ندارند.
اصلانی تصریح کرد: در دولت قبل و شورای عالی کار چندین جلسه در این باره بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان برگزار وصورت جلسه برای مصوب و نوشته شدن آیین نامه نوشته شد ولی به جایی نرسید.
وی با اشاره به چشم امید کارگران به دولت جدید برای نوشته شدن آیین نامه تبصره ۲ ماده ۷ گفت: زمزمههایی در مجلس از لغو پیمانکاریها و قرارداد مستقیم نیروهای پیمانی با کارفرما و همچنین نوشته شدن تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار است که امیدواریم در این دولت این اتفاق بیافتد.
انتهای پیام
نظرات