به گزارش ایسنا، شروع محدودیت حضور کارکنان از اسفند ۱۳۹۸ و با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا بود و در ادامه در آبان ۱۳۹۹ سازمان اداری و استخدامی شرایط حضور کارکنان بر اساس رنگبندی مناطق را تعیین و به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد.
حضور تمامی کارکنان از اول آبان
اما تازه ترین تصمیم سازمان اداری و استخدامی از لغو بخشنامه آبان پارسال به دلیل بهبود شرایط واکسیناسیون حکایت دارد و امروز همزمان با ۲۷ مهرماه، به کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۲) قانون مدیریت بحران (به استثنای نیروهای مسلح) نحوه لغو دورکاری و حضور همه کارمندان در محل کار را اعلام کرده است.
بر این اساس باید تمامی کارمندان دستگاههای اجرایی و ادارات از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ در محل کار خود حضور منظم داشته باشند، این در حالی است که پیش از این نیز در جریان محدودیت های کرونا، حضور کارکنان هفت ساعت و بین ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ تعیین شده بود.
طبق بند سوم این بخشنامه تمام دستگاههای اجرایی و ادارهها ملزم به پیگیری جدی واکسیناسیون کارمندان خود و خانواده آنها شده و کارمندان مکلف به دریافت واکسن در راستای تحقق ایمنیسازی جمعی شدهاند.
ممانعت از ورود کارکنانی که یک دوز واکسن نزدهاند
بر اساس بخشنامه ابلاغی ، از روز شنبه اول آبانماه، لازم است دستگاهها از حضور کارمندانی که حداقل یک دوز واکسن دریافت نکردهاند در محل کار جلوگیری کنند و در مورد کارمندانی که بدون دریافت واکسن در محل کار حضور پیدا میکنند مطابق جزء (الف) بند (۱) مصوبات سیوسومین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ و بخشنامۀ شمارۀ ۲۹۰۸۲۳ مورخ ۵ شهریور ۱۳۹۹ این سازمان اقدام کنند.
عادی انگاری نکنید
در پایان این بخشنامه تاکید شده است با توجه به تنوع سویههای ویروس کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی (استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی)، کماکان برای تمام کارمندان الزامی است و این بخشنامه نباید تلقی به عادیانگاری شرایط شود.
دورکاری کارکنان در شرایطی لغو می شود که صدور بخشنامه آبان ۱۳۹۹ در این رابطه به استناد تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا بود، همچنین طبق مصوبه سال ۱۳۸۹ هیات وزیران، سازمان ها و دستگاه های اجرایی که امکان و زیرساخت دورکاری را داشته باشند می توانند از این امکان استفاده کنند.
طبق بخشنامه آبان سال گذشته ، نحوه حضور کارکنان این طور تعیین شده بود که در مناطق قرمز در دستگاه های با خدمات ضروری کاهش ۵۰ درصدی نیروها مشروط به این که خللی در ارائه خدمات ایجاد نشود اعمال شود و در سایر دستگاه های این مناطق هم حضور یک سومی و دورکاری به صورت دو سوم باشد.
در مناطق نارنجی در دستگاه های ارائه دهنده خدمات ضروری، حضور کارکنان به صورت دو سوم و یک سوم دورکار بودند و در سایر دستگاه ها حضور ۵۰ درصدی بوده و ۵۰ درصد دیگر امکان دورکاری داشتند.
در مناطق زرد نیز کارکنان دستگاه های با خدمات ضروری باید به طور کامل و ۱۰۰ درصد حضور پیدا میکردند ، اما در سایر دستگاه ها یک سوم به صورت دورکار و دو سوم حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات