به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، یک منبع امنیتی عراقی امروز اعلام کرد، با توجه به نگرانیها از احتمال حمله طرفداران برخی گروههای شیعه که نتایج انتخابات پارلمانی را قبول ندارند، ورودیهای منطقه الخضرا در بغداد مسدود شده و نیروهای امنیتی در اطراف منطقه مستقر شدند.
پیشتر برخی گروههای شیعه بانفوذ عراقی که در انتخابات پارلمانی ۱۰ اکتبر کرسیهای بسیاری را از دست داده بودند، ضمن اعلام مخالفت خود با نتایج اولیه انتخابات نسبت به احتمال آغاز خشونت در این کشور هشدار دادند.
این افسر پلیس بغداد که ترجیح داد هویتش افشا نشود، اظهار کرد: مسؤولان امنیتی ورودیهای منطقه الخضرا را بستند و تنها به آنهایی که کارت ورود دارند (ساکنان منطقه و کارمندان موسسههای موجود در این منطقه) اجازه عبور میدهند.
این منبع امنیتی عراق با اشاره به استقرار نیروهای انتظامی و نیروهای یگان ویژه ارتش در اطراف منطقه الخضرا گفت: این اقدامات بر اساس نگرانیهایی که از احتمال یورش برخی مخالفان نتایج انتخابات به منطقه وجود دارند، در پیش گرفته شدند.
پیشتر جمعی از حامیان گروههای مسلح و دیگر احزاب شیعه در شبکههای اجتماعی برای تجمع و اعتراض امروز در میدان الطابقین در منطقه الجادریه در نزدیکی منطقه الخضرا فراخوان داده بودند.
از سوی دیگر ظهر امروز تظاهرات مردمی در نزدیکی منطقه الخضرا در اعتراض به دستکاری در نتایج انتخابات پارلمانی آغاز شد.
به این شکل که هزاران تظاهرکننده عراقی خود را به ورودی منطقه الخضرا از سمت پل معلق رسانده و در اعتراض به تقلب در انتخابات و دستکاری نتایج آن تظاهرات کردند.
این تظاهرکنندگان قصد دارند یک تحصن مردمی به راه بیندازند که تا زمان پاسخ به خواستههایشان و شمارش دستی نتایج انتخابات ادامه یابد.
دهها تن از اهالی کرکوک در اعتراض به نتایج انتخابات دست به تظاهرات کرده و برخی مسیرهای مواصلاتی را مسدود کردند.
به گفته منابع محلی، تظاهرکنندگان در ناحیه تازه در جنوب کرکوک تجمع کرده و مسیر کرکوک به بغداد را بستند.
معترضان از دولت فدرال خواستند نتایج انتخابات ۱۰ اکتبر را باطل کند.
در همین رابطه، شماری از شهروندان عراقی در منطقه طوزخورماتو واقع در صلاح الدین و المقدادیه در دیالی و الناصریه در ذیقار نیز در اعتراض به نتایج انتخابات تظاهرات کردند.
مرکز استان بابل نیز شاهد تظاهرات علیه نتایج انتخابات و درخواست برای بازشماری دستی آرا بود.
همچنین دهها تن از حامیان این احزاب و گروهها روز یکشنبه تظاهرات پراکندهای را در بغداد و سایر استانهای جنوبی عراق به راه انداخته و مخالفت خود را با نتایج انتخابات اعلام کردند.
چند روزی است که گروههای شکست خورده در انتخابات پارلمانی اخیر، طرفداران خود را برای اعتراضات جمع میکنند.
برخی گروههای شیعه بانفوذ عراقی روز چهارشنبه هشدار دادند که اقدام بر اساس این نتایج صلح داخلی عراق را به خطر میاندازد، این هشدار باعث نگرانیهایی در مورد احتمال آغاز جنگی داخلی در عراق شد.
ائتلاف الفتح که چتری سیاسی برای گروههای مسلح است، از بزرگترین بازندگان انتخابات اخیر است، این ائتلاف در حالی که در انتخابات سال ۲۰۱۸ با کسب ۴۸ کرسی دوم شده بود، در انتخابات اخیر تنها ۱۶ کرسی به دست آورد.
طبق نتایج اولیه، جریان صدر به رهبری مقتدی صدر با کسب ۷۳ کرسی از مجموع ۳۲۹ کرسی اول شد و پس از آن فراکسیون تقدم به رهبری محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان منحل شده با ۳۸ کرسی و فراکسیون دولت قانون به ریاست نوری مالکی، نخست وزری پیشین با ۳۴ کرسی در جایگاههای بعدی قرار گرفتند.
پس از اعتراضات گسترده در عراق که از ابتدای اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شده و برای یک سال ادامه داشت و به برکناری دولت عادل عبدالمهدی در اواخر همان سال منجر شد، انتخابات پارلمانی عراق یک سال زودتر از تاریخ مقررش برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات