به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، چین ادعا دارد تایوان تحت حاکمیت دموکراتیک جزو اراضی خود است و در طول سال گذشته بارها ماموریتهای هوایی در منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان اجرا کرده که خشم تایپه را برانگیخته است.
چین در یک بازه زمانی چهار روزه از اول اکتبر، حدود ۱۵۰ جنگنده به این منطقه تایوان اعزام کرد که بیش از پیش به تشدید تنشها میان پکن – تایپه دامن زد و نگرانی جامعه بینالمللی را در پی داشت.
ارتش آمریکا میگوید که ناوشکن «یو.اس.اس دیویی» با موشک هدایتشونده کلاس «آرلی برک» در کنار ناوچه کانادایی «اچ.ام.سی.اس وینیپگ» در روزهای پنجشنبه و جمعه از آبراه باریکی که تایوان را از همسایهاش چین جدا میکند، عبور کردهاند.
براساس بیانیه ارتش آمریکا، عبور این دو کشتی جنگی از تنگه تایوان نشاندهنده "تعهد ایالات متحده و متحدان و شرکایش به یک هند – اقیانوسیه آزاد و باز است."
در همین حال فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادیبخش خلق چین از رصد تحرکات کشتیها و آمادگی و حفاظت آنها حین عبور این کشتیها خبر داد.
در بیانیه این فرماندهی آمده است: ایالات متحده و کانادا برای تحریک و مشکلآفرینی تبانی کردهاند و با اقداماتشان به طور جدی صلح و ثبات در تنگه تایوان را به خطر میاندازند. تایوان بخشی از اراضی چین است. نیروهای جبهه شرقی همواره در آمادهباش کامل به سر میبرند و قاطعانه با تمام تهدیدات و تحریکات برخورد میکنند.
کشتیهای نیروی دریایی آمریکا تقریبا هر ماه از این تنگه عبور میکنند که خشم پکن را که معتقد است واشنگتن به تنشهای منطقهای دامن میزند، بر میانگیزد. همچنین متحدان آمریکا هر از گاهی کشتیهایی را از این تنگه عبور میدهند و ماه گذشته هم انگلیس چنین کاری کرد.
انتهای پیام
نظرات