به گزارش ایسنا، اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنیبر کابلهای فیبر نوری است و از کابلهای مسی یا خطوط تلفن استفاده نمیکند و کابلهای فیبر نوری انتقالدهنده اطلاعات هستند. به دلیل استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنالهای نوری، کیفیت و سرعت بیشتری نسبت به ADSL و VDSL دارد و میتواند حتی سرعتهای دانلود و آپلودی گیگابیتی عرضه کند.
پروژه رساندن فیبر نوری به در منازل و جایگزینی آن با کابل مسی با توجه به افزایش سرعت ارتباطات اینترنتی، در سالهای اخیر در ایران هم مورد توجه مسوولان وزارت ارتباطات قرار گرفت، اما با مشکلات مالی روبهرو شد. کارشناسان حوزه عنوان کردند اگرچه انحصاری در حوزه فیبر نوری وجود ندارد، اما شرکتهای اینترنتی توان سرمایهگذاری در این زمینه ندارند، زیرا فیبر نوری سرمایهگذاری کلان میخواهد و به همین دلیل فیبر نوری منحصر به شرکتهایی شده که از قبل در این زمینه سرمایهگذاری کردهاند.
در حالیکه به دلیل مشکلات سرمایهگذاری در زمینه فیبر نوری، مقرر بود سال گذشته در روند گذر از ADSL به VDSL، پنج میلیون پورت نصب شود، این پروژه با موفقیت تکمیل نشد و به همین دلیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته اعلام کرد تمرکز خود را به جای تمرکز روی VDSL، بر حرکت به سمت 5G FWA یعنی اینترنت خانگی 5G گذاشته است و بدینمنظور به شرکتهای FWA ثابت مجوز دمیدهد تا خدماتشان را روی نسل پنج ببرند و پهنای باند بیشتری روی اینترنت خانگی ارائه دهند.
اکنون که عیسی زارعپور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور یافته، بار دیگر موضوع فیبر نوری را مطرح کرده و گفته است بنا دارد در این وزارتخانه برنامهای ترتیب دهد که طی چهار سال آینده، به تکتک خانههای مردم، فیبر نوری ببرد و پروژه فیبر در منزل را اجرا کند که مردم سرعتهای چندگیگی را تجربه کنند.
در شرایطی که راهاندازی فیبر نوری سرمایهگذاری کلانی میطلبد و در حال حاضر، مشکلات مالی شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت پابرجاست و بخش خصوصی و شرکت مخابرات درخواست افزایش تعرفههای مخابراتی را دارد، باید دید برنامه وزارت ارتباطات برای جذب سرمایهگذار برای راهاندازی و توسعه فیبر نوری چیست و وعده فیبر در منزل برای تکتک خانههای مردم، در چهار سال آینده چطور عملیاتی میشود.
انتهای پیام
نظرات