حسینقلی قوانلو، در مراسم جشن غذا که در سالن همایش اتاق بازرگانی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: ۴۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی صنعت استان مربوط به صنایع غذایی است.
وی گفت: ارزش افزوده صنایع غذایی، دارویی و نوشیدنی بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده و صنعت غذایی دارای بهره وری پایین است و باید نسبت در این صنعت افزایش یابد.
رئیس سازمان صمت مازندران با اشاره به اینکه صنعت غذایی دارای ظرفیتهای بالایی است، گفت: تولید ارزش افزوده صنایع غذایی ۲۴ درصد بوده که نسبت به دیگر صنایع پایین است در حالی که ۵۰ درصد اشتغال استان به صنعت غذایی اختصاص دارد.
قوانلو با تاکید بر اینکه باید نیازمندیهای این بخش برطرف شود، تصریح کرد: با وجود تحریم، در سال قبل، رشد اقتصادی ۶.۵ درصدی محقق شد و خوشبختانه در شرایط کرونا چندان لطمهای به بازار صنایع غذایی وارد نشده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمتها سبب شده تا بازار صنایع غذایی با کاهش فروش مواجه شود، راه برون رفت را توسعه صادرات در کشورهای هدف عنوان کرد.
در ادامه محمدمهدی گیوهچی رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اهمیت برگزاری جشن غذا، اظهار کرد: واحدهای صنعت غذایی استان به ۹ گروه از جمله کارخانجات آرد، روغن، فرآوردههای گوشتی، تولید قند و شکر، نان و غیره تقسیم شده و همه صنعت غذا جزو این ۹ گروه محسوب می شود.
گیوهچی تعداد واحدهای صنعت غذایی را در استان ۵۲۰ واحد عنوان کرد و گفت: در کمیته فنی، برندهای برتر صنعت غذا انتخاب شدند.
عزیزالله شهیدی فر مدیرکل جهاد کشاورزی استان نیز گفت: تولید غذا یکی از اهرمهای سیاستگذاری دنیا است و در حکمرانی جهان و کشورها، استانهایی موفق ترند که صندلی بیشتری در تولید دارند از سطح پیگیری بهتری برخوردارند.
وی گفت: بخش دوم نگاه ما و کشور به سمت سرمایه گذاران و بخش تخصصی باید به سمت ارزش افزوده محصولات غذایی باشد تا صنعت غذایی در هر کجای هرم صنعت غذایی قرار داریم باید در بخش صادرات و غیره ارزش افزوده را در نظر بگیریم تا به صنعت غذا کمک شود.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم، از میان واحدهای برتر که توسط نهادهای ناظر از جمله جهاد کشاورزی، استاندارد، دامپزشکی معرفی شده بودند، در نهایت از بین آن ها از واحدهای نمونه و برتر به همراه کارشناسان برتر تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات