به گزارش ایسنا، بنابر اعلام انتخاب نو، دکتر باقری بیان می کند برای این که رابطهی موفق و غنی داشته باشید، فقط داشتن نیت خوب کافی نیست بلکه، باید فعالتر عمل کرد. اگر آگاه باشید که ازدواج موفق به شما بستگی دارد و این شما هستید که میتوانید سرنوشت رابطهتان را تعیین نمایید، به جای این که منفعلانه عمل کنید در جست و جوی حفظ رابطه تان، با شریک زندگیتان همکاری خواهید کرد. در ادامه به برخی از قوانین برای داشتن یک رابطهی موفق اشاره میکنیم که عبارتاند از:
در اولویت قراردادن رابطه زناشویی:
بهبود رابطه ی زناشویی مستلزم زمان گذاشتن برای آن است. رابطه ها باید به اندازه ی کافی مورد توجه محبت آمیز و دلسوزانه قرار بگیرند تا رشد کنند و قویتر شوند. میزان صمیمیتی که زن و شوهر با هم دارند اغلب نمایانگر میزان سلامت رابطه شان است. زوج هایی که از صحبت کردن با هم لذت می برند و افکار و احساساتشان را بیان می کنند، نسبت به یکدیگر احساس نزدیکی بیشتری خواهند داشت. در اولویت قرار دادن رابطه ی زناشویی باعث می شود تا رابطه تان حرکتی رو به رشد داشته باشد و عشق و محبت نیز در آن جریان یابد و تعهد رابطه تان برای رویارویی مشترک با مشکلات نیز قویتر شود.
دوست داشتن خود:
داشتن احساس خوب نسبت به خود، همه ی حوزه های زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد و توانایی فرد در برخورد با مشکلات و غلبه بر آن ها آسان تر می شود. خود باوری رابطه را نیز بهبود می بخشد زیرا همسران خود را لایق عشق می دانند و از دریافت عشق از سوی همسر خود خاطر جمع هستند و هم منابع ابراز عشق متقابل را در اختیار دارند. احساسات شما به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر همسرتان تاثیر دارد. در یک رابطه ی خوب، یک همسر سعی می کند که همسرش را شاد نگه دارد و در دشواریها یار و پشتیبان او باشد. اما اگر ریشه ی مشکل ضعف در خود باوری باشد، باعث می شود همسرتان احساس عجز و ناتوانی کند. ضعف در خود باوری ریشه در گذشته و تجربههای منفی دارد. زمانی که خود باوری تان زیاد باشد باور دارید که دلیل زندگی با همسرتان این است که از بودن با او لذت می برید نه این که به او وابستهاید تا کمک کند احساس کنید فرد با ارزشی هستید.
پذیرفتن تفاوتها:
وجود تفاوت اجتناب ناپذیر است و در واقع روی زمین هیچ دو موجود زنده ای را نمیتوان واقعا همسان دانست. زوجهایی که نمیتوانند تفاوتهایشان را بپذیرند رابطهشان با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. زوجهای موفق از منحصر به فرد بودنشان لذت میبرند و با هم رشد میکنند و وقت و انرژی خود را برای شبیه کردن همسرشان به خود تلف نمیکنند.
دکتر تابع جماعت بیان می کند که تفاوت در حوزه هایی نظیر احساسات، رفتار، دوستان و اقوام، عقاید و سلایق برای رابطه ی زناشویی مشکل میآفرینند. برخی از تفاوت ها میان زن و شوهر پذیرفتنی است و حتی ممکن است سودمند باشد. در حالت کلی برای داشتن رابطه موفق به تفاوتهای یکدیگر احترام بگذارید و این احترام، به زندگی مشترکتان ارزش بیشتری میبخشد.
سازگاری با تغییرات:
پذیرفتن تغییر و سازگاری با آن یکی از قوانین اساسی یک رابطهی موفق است. تغییر میتواند فرصت رشد و صمیمیت را ایجاد کند، اما از طرفی میتواند تجربهی دردناکی هم باشد مخصوصا اگر به خواست خودتان نباشد. زندگی بدون تغییر نیست و نمی توان آن را ثابت نگه داشت، پس باید بتوان در کنار هم با تغییرات هماهنگ شوید و یکدیگر را در خوشیها و ناخوشیها حمایت کنید و رابطهای مستحکم بسازید. برخی از این تغییرات قابل پیشبینی هستند و در واقع خودتان از آنها مطلع هستید مانند نقل مکان کردن اما تغییرات دیگری هم پیشبینی نشده و ناخواسته اند، مانند بیماری یا بیکار شدن. اگر بتوانید درباره ی تاثیرات تغییر با هم صحبت کنید، کمک میکند آسانتر با آن کنار بیایید. اما مسئلهی مهمتر آگاهی از این واقعیت است که تغییر تنشزا است. تغییر میتواند برای هر کدام از شما به عنوان فردی مجزا و برای هر دو تان به عنوان زن و شوهر متفاوت باشد. به این صورت که برخی از زوجها در رویارویی با تغییر به سمت هم کشیده میشوند اما برخی دیگر از هم فاصله میگیرند و تنهایی را ترجیح میدهند. چنین تفاوتهایی در مکانیسم رویارویی با تغییر ممکن است در شراط بحرانی، حفظ صمیمیت و نزدیکی را دشوار کند. اما اگر بتوانید ارتباطتان را با یکدیگر حفظ کنید و به تفاوت ها احترام بگذارید، میتوانید به شکل نیرومندتری، از این مسائل عبور کرده و زندگی مشترکتان را حفظ کنید.
در زندگی مشترکتان، به فرایند رشد متعهد باشید و به عنوان یک زوج تصمیم بگیرید که هر دو طرف، به فرایند رشد شخصی و در راستای آن برای رشد رابطهتان اهمیت قائل باشید. بدون سرمایهگذاری در رشد شخصی، هیچکس نمیتواند موفق باشد. رابطهتان نیز آسیب خواهد دید. البته باید بدانید که فرایند رشد، زمانبر است و به تلاش و مشارکت هر دوطرف یعنی زن و شوهر نیاز دارد. در این زمینه میتوانید با مشاوران مراکز مشاوره نظیر انتخاب نو مشورت نمایید و راهنماییهای لازم را از آنها دریافت نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات