به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، چهارشنبه گذشته سازمان جهانی بهداشت فهرستی از ۲۵ کارشناس پیشنهادی برای گامهای بعدی تحقیق در مورد منشاء کرونا را منتشر کرد. اقدامات پیشین این نهاد به اتهام "سهلگیری" در مورد چین که اولین موارد انسانی مبتلا به کووید در اواخر ۲۰۱۹ در آنجا رویت شده بود، تحت انتقاد قرار داشت.
پکن به عدم ارائه اطلاعات اولین موارد ابتلا به یک تیم سازمان جهانی بهداشت در ماه فوریه متهم شده است و از آن زمان مقابل درخواستها برای تحقیقات بیشتر مقاومت کرده و میگوید آمریکا و دیگران این مساله را سیاسی میکنند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین پنجشنبه گفت پکن "به حمایت و مشارکت در این رهگیری علمی جهانی ادامه خواهد داد و قاطعانه مخالف هر مدل دستکاری سیاسی است."
این سخنگو تاکید کرد: امیدواریم تمام طرفهای ذیربط از جمله دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت و گروه مشورتی آن، به طور موثر از نگرش عینی و مسوولانه علمی حمایت کنند.
تیمی از کارشناسان که این نهاد سازمان ملل متحد پیشنهاد داده است، شامل افرادی میشود که در تحقیقات فوریه و حضور در آزمایشگاه ویروسشناسی ووهان چین برای تحقیق درباره منشاء کووید-۱۹ حضور داشتند.
یافتههای تیم اصلی سازمان جهانی بهداشت غیر قاطع بود و کارشناسان با انتشار گزارشی به این نتیجه رسیدند که "بسیار بعید" است که ویروس کرونا از آزمایشگاه ووهان نشت کرده باشد و این باعث انتقاد دانشمندان خارجی شد که میگفتند این نظریه به درستی بررسی نشده است. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت بعدا تاکید کرد که رد کردن تئوری نشت از این آزمایشگاه "زودهنگام" است.
انتهای پیام
نظرات