دکتر علیرضا روحی در گفتوگو با ایسن، اظهار کرد: آموزش به رعایت اصول بهداشتی در کودکان تنها در صورتی اثر گذار است که به کودکان اجبار نکنیم و آموزش ها را به صورت ریتم و با بازی آموزش دهیم.
وی افزود: کودکان در دوران کرونا ممکن است در رعایت اصول بهداشتی به وِیژه شستشوی دستها مقاومت کنند در حالیکه این موضوع به نحوه بیان والدین بستگی داشته و باید به گونهای به فرزندان آموزش دهیم که آنها پذیرای این موضوع باشند.
دکتر روحی با بیان اینکه برخی والدین با اعلام آمار مرگ و میر سعی بر ایجاد احساس نگرانی در کودک کرده تا شاید کودک با ترس و وحشت از آمار و ارقام مرگ و میر به سمت شستشوی دستها و رعایت اصول بهداشتی تشویق شود در حالیکه این موضوع کامل نتیجه عکس دارد.
وی با بیان اینکه نصیحت حتی در افراد بزرگسال نیز نتیجه عکس دارد، گفت: نحوه بیان موضوع بسیار اهمیت داشته و کودک هنگام تأکید مداوم والدین بر رعایت اصول بهداشتی و شستشوی دستها احساس خستگی کرده و مقاومت میکنند، بنابراین توصیه میشود این موضوع را با ریتم و بازی آموزش دهند تا خود کودک بعد از مدتی به صورت مداوم و همیشگی دستهایش را به موقع شستشو میدهد.
این مشاوره خانواده با بیان اینکه کودکان با تشویق و پاداش نسبت به انجام کار بسیار تحت تأثیر قرار میگیرند، گفت: والدین می توانند در یک تابلو وایت بُرد برای کودک به صورت ستاره بعد از هر بار انجام کار درست از جمله شستشوی دستها و سایر مصادیق یک ستاره برای کودک نشانه گذاری کنند تا هنگام رسیدن تعداد ستاره ها به ۱۰ عدد برای کودک هدیه و پاداش در نظر بگیرند.
وی گفت: در صورتیکه رعایت اصول بهداشتی با ریتم و آهنگ و بازی باشد کودک برای این امر بسیار تشویق میشود و خود کودک در دفعات بعدی قبل از والدین اقدام به انجام این کار میکند.
انتهای پیام
نظرات