به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، این اظهارات پس از آن مطرح میشود که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی گفت که دشمن کره شمالی، نه کره جنوبی و نه آمریکاست و این در حالی است که خواستار تلاش برای پیشرفت بیشتر تواناییهای نظامی کشورش شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک ایمیل به خبرگزاری یونهاپ گفت: سلاح های کشتار جمعی "جمهوری دموکراتیک خلق کره" و برنامههای موشک بالستیک تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی و رژیم منع اشاعه جهانی محسوب میشود.
یکی از مقامات دولتی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: آمریکا منافع حیاتی در بازدارندگی "جمهوری دموکراتیک خلق کره" دارد؛ این منافع شامل دفاع در برابر تحریکات و قدرت کره شمالی، محدود کردن و عدم دسترسی این کشور به برنامههای تسلیحاتی خطرناک و امنیت جان مردم آمریکا و متحدان ماست.
"جمهوری دموکراتیک خلق کره" (DPRK) نام رسمی کشور کره شمالی است.
کره شمالی به طور مداوم آمریکا را به داشتن سیاست خصمانه علیه کره شمالی متهم میکند و در عین حال استدلال میکند که تمرینات نظامی منظم بین کره جنوبی و نیروهای آمریکا تمرینات جنگی است. رهبر کره شمالی این هفته چنین اتهامی را مجددا تکرار کرد.
براساس گزارش آژانس خبری مرکزی کره (کی.سی.ان.ای)، کیم در نمایشگاه توسعه دفاعی گفت: آمریکا مکررا اعلام میکند که هیچ دشمنی با ما ندارد اما هیچ گونه رفتار زمینهای از خود نشان نمیدهد تا ما باور کنیم که آنها راست میگویند.
کیم افزود: دشمن ما نه کشور خاصی است و نه کره جنوبی و آمریکا؛ بلکه مسئله جنگ دشمن ما محسوب میشود. کره شمالی نیاز دارد که در وهله نخست قوی و محکم باشد.
از سوی دیگر جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اظهار کرد که سربازان آمریکایی در خاک کره جنوبی به مفهوم "ثبات و امنیت" کمک میکنند.
کربی در پاسخ به اظهارات رهبر کره شمالی که خواستار تقویت نظامی کشورش برای مقابله با نیروهای متخاصم شد، افزود: ما همچنان مطمئن خواهیم شد که تعامل ما با "جمهوری دموکراتیک خلق کره" به همان اندازه که سفت و سخت است، باقی میماند و متحدان ما در کره جنوبی قدرت آن را خواهند داشت که در صورت نیاز از خود دفاع کنند. حضور ما در شبه جزیره و منطقه به منظور حفظ امنیت و ثبات است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که آمریکا آماده مذاکرات با پیونگ یانگ است.
این مقام گفت: آمریکا قصد خصمانهای علیه "جمهوری دموکراتیک خلق کره" ندارد. ما آماده هستیم تا بدون هیچ پیش شرطی با "جمهوری دموکراتیک خلق کره" همراه با دیپلماسی جدی و پایدار گفتوگو کنیم.
آمریکا ماه گذشته چنین پیشنهادی را به کره شمالی درست هنگامی که این کشور یک سری موشکهای کوتاه برد خود را آزمایش میکرد، ارائه داد. گرچه کره شمالی هیچ پاسخی به آمریکا نداد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: سیاست ما برای یک رویکرد کاربردی این است که به دنبال دیپلماسی جدی با "جمهوری دموکراتیک خلق کره" هستیم تا امنیت آمریکا، متحدان کشورمان و نیروهای مستقر شده خودمان را افزایش دهیم.
انتهای پیام
نظرات