به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایلام، مزیت عمده این دستگاه، اندازهگیری همزمان عناصر در مدت زمان کوتاه است. از این روش میتوان برای اندازهگیری حدود ۷۰ عنصر از جدول تناوبی در نمونههای مختلفی مانند نمونههای خاک، آب، فلزات و نمونههای آلی استفاده کرد. آنالیز ICP-MS با استفاده از یک آشکارساز طیف سنج جرمی یکی از دقیقترین آنالیزها برای اندازهگیری میزان غلظت عناصر در نمونههاست. ویژگی مهم این دستگاه حد تشخیص بسیار بالا و منحصربه فرد آن است. این آنالیز میتواند حتی مقادیر کمتر از یک در میلیارد (ppb) را هم میتواند تشخیص دهد.
یکی از کاربردی ترین آنالیزها در صنعت و تحقیقات دانشگاهی، آنالیز ICP-MS است. جهت تشخیص غلظت فلزات گران بها و فلزات سنگین در مقادیر بسیار ناچیز و همچنین مواد غیر فلزی مانند سولفور، نیتروژن، کربن و هالوژن ، ICP-MS بهترین گزینه است. تداخل شیمیایی در دستگاه جذب اتمی بخصوص در کوره گرافیتی امری رایج می باشد که با اصلاحات شیمیایی قابل تصحیح می باشد. اما دستگاه ICP-MS تقریبا بدون هر گونه تداخل شیمیایی است. زیرا تداخلات شیمیایی که تا ۳۰۰۰ درجه سانتیگراد وجود دارد در دمای بالای ۶۰۰۰ درجه و درحالت پلاسما به طور کامل از بین می روند .
برخی از کاربردهای ICP-MS به این شرح اعلام شده است:
۱-کاربردهای زمین شناسی: اندازهگیری عناصر در نمونههای خاک، سنگ و رسوبات آبراهی و رسوبات تجهیزات مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی
۲-کاربردهای زیست محیطی: اندازه گیری عناصر فلزی در مقادیر بسیار کم در نمونههای آبی، غذایی، گیاهی، جانوری، خاک و رسوبات
۳-کاربردهای زیستی - بالینی: اندازهگیری عناصر فلزی در نمونههای بالینی، فرآوردههای خونی و بافتها
۴-کاربردهای باستان شناسی: اندازهگیری عناصر در نمونه های باستانی
۵-کاربردهای صنعتی و شیمیایی: اندازهگیری فلزات در پسابها و لجنهای صنعتی.
انتهای پیام
نظرات