معروف جان عبدالرحمان شامگاه بیستم مهرماه در نشست با استاندار مرکزی با اشاره به شباهت های تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی بین استان مرکزی و تاجیکستان، اظهار کرد: ۹۳ درصد تاجیکستان کوهستانی است، اما ظرفیت های این کشور کشف نشده است، تاجیکستان پس از استقلال، تمرکز خود را بر عرصه کشاورزی معطوف کرد و از سال گذشته یکی از اهداف استراتژیک این کشور، توسعه صنعتی است.
وی تصریح کرد: روابط ایران و تاجیکستان از روزهای ابتدایی استقلال تاجیکستان آغاز و روابط دیپلماتیک حاکم شد و در حال حاضر ۱۸۰ سند همکاری بین دو کشور وجود دارد که زمینه های همکاری را رقم زده است.
عبدالرحمان بیان کرد: این دو کشور پتانسیل های استفاده نشده زیادی دارند و می توان همکاری دوجانبه این دو را توسعه بخشید، تعاملات تجاری دو کشور در هشت سال اخیر از ۳۰۰ میلیون دلار به کمتر از ۶۰ میلیون دلار کاهش یافت و در سفر اخیر دکتر رییسی به تاجیکستان مقرر شد که تعاملات تجاری به ۵۰۰ میلیون یورو افزایش یابد.
وی پیشنهاد داد: می توان بین استان مرکزی و یکی از استان های تاجیکستان سند خواهرخوانندگی به امضا رساند، حتی بین اراک و یکی از شهرهای تاجیکستان روز و هفته فرهنگی برگزار و برپایی نمایشگاه های مشترک را دنبال کرد که زمینه معرفی تولیدات این استان را مهیا می کند و برای دستیابی به اهداف توسعه صنعتی تاجیکستان، خاصه در حوزه سنگ می توان از توان متخصصان استان مرکزی استفاده کرد.
عبدالرحمان اضافه کرد: تاجیکستان ظرفیت طبیعی مانند سنگ دارد. ایران و متخصصان استان مرکزی می توانند در تاجیکستان بر روی کارخانجات تولیدی سرمایه گذاری کنند و تعاملی بین دانشگاهی شکل گیرد تا تبادل دانش و تجربه نیز صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، سفیر اندونزی نیز در این نشست بیان کرد: این بازدیدها می تواند زمینه های همکاری را توسعه ببخشد، تحت تاثیر نمایشگاه سنگ قرار گرفتم، استان مرکزی موقعیت بسیار خوبی برای همکاری با اندونزی دارد و می توان روابط تجار دو کشور را رونق بخشید.
یولیا نتورو با اشاره به برگزاری نمایشگاهی از توانمندی های داخلی اندونزی به شکل دیجیتال از ۱۹ تا ۲۱ اکتبر سال جاری افزود: از رییس اتاق بازرگانی اراک دعوت می شود در این نمایشگاه حاضر شود تا زمینه های همکاری بین دو کشور توسعه یابد.
انتهای پیام
نظرات