• سه‌شنبه / ۲۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400072014219
  • خبرنگار : 71604

ربات‌های همه‌کاره‌ "بوستون داینامیکس"، صنعت را متحول می‌کنند!

ربات‌های همه‌کاره‌ "بوستون داینامیکس"، صنعت را متحول می‌کنند!

شرکت "بوستون داینامیکس" قصد دارد با به کارگیری ربات‌های همه‌کاره خود، تحول بزرگی در حوزه صنعت ایجاد کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، شرکت "بوستون داینامیکس"(Boston Dynamics) آماده است تا ربات‌های خود را به صورت چشمگیری در معرض نمایش بگذارد. تمرکز در حال حاضر بر ربات چهارپای همه‌کاره‌ موسوم به "اسپات"(Spot) است که نخستین بار در ژوئن ۲۰۲۰ به صورت تجاری عرضه شد.

"زاک جکوفسکی"(Zack Jackowski)، مهندس ارشد پروژه اسپات گفت: ما ربات‌هایی داریم که در اطراف مکان‌هایی مانند کارخانه‌های تولیدی، کارخانه‌های شیمیایی و تأسیسات راه می‌روند. از ربات‌ها برای جمع‌آوری داده‌هایی در مورد آنچه در این تاسیسات رخ می‌دهد، استفاده می‌شود.

جکوفسکی ادامه داد: گرفتن اطلاعات تکرار پذیر و با کیفیت بالا از اسپات، می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا ایمنی و کارآیی را به گونه‌ای افزایش دهند که پیشتر انجام نشده بود.

اگرچه بوستون داینامیکس تمایل دارد که اسپات را در اقداماتی مانند پخش ویدئو و رقصیدن با موزیک مورد استفاده قرار دهد اما شرکت "هیوندای"(Hyundai) در حال حاضر آن را برای گشت‌زنی در کارخانه "کیا"(Kia) واقع در شهر گوانگ‌میونگ کره جنوبی به کار گرفته است.

هیوندای، این ربات را به دوربین حرارتی و فناوری "LiDAR" مجهز کرده است که به آن امکان می‌دهد انسان‌ها را ببیند، باز یا بسته بودن درها را تشخیص دهد، سیستم‌های دمای بالا را بررسی کند و خطرات ناشی از آتش‌سوزی را تشخیص دهد.

همچنین، ربات اسپات را می‌توان از راه دور کنترل کرد تا کارمندان اداری بتوانند کارخانه را از یک مکان مرکزی رصد کنند.

هیوندای قصد دارد در صورت موفقیت‌آمیز بودن این آزمایش، نواحی گشت‌زنی ربات را گسترش دهد و استقرار در نواحی دیگر را در نظر بگیرد.

از اسپات برای بازرسی نیروگاه‌های هسته‌ای، سکوهای نفتی و محل ساخت و ساز نیز استفاده شده است. همچنین آن را برای تشخیص نشانه‌های کووید-۱۹ نیز مورد استفاده قرار داده‌اند.

این ربات زرد و سیاه، در برنامه‌های آموزشی ارتش فرانسه و همچنین توسط پلیس نیویورک نیز به کار گرفته شد. پلیس نیویورک، نام آن را به "دیگ داگ"(Digidog) تغییر داد.

ناسا نیز در حال آموزش دادن اسپات است تا نهایتا آن را برای جستجوی نشانه‌های زندگی روی مریخ به کار بگیرد.

بوستون داینامیکس، اسپات را نخستین بار در ژوئن ۲۰۲۰ به بازار تجاری عرضه کرد و آن را رباتی چابک معرفی کرد که از پله‌ها بالا می‌رود، از زمین‌های ناهموار به سادگی عبور می کند و می‌تواند به مکان‌هایی برود که دیگر ربات‌ها توانایی رفتن به آنها را ندارند.

بوستون داینامیکس، در سال ۱۹۹۲ تأسیس شد و ابتدا بر پژوهش و توسعه تمرکز کرد. این شرکت، بخش اعظم بودجه خود را از "وزارت دفاع آمریکا"(USDOD) دریافت کرد.

بوستون داینامیکس اعلام کرد که از زمان عرضه عمومی، چند صد روبات اسپات را به فروش رسانده است و مدل پایه آن حدود ۷۵۰۰۰ دلار هزینه دارد.

"رابرت پلیتر"(Robert Playter)، مدیرعامل اجرایی این شرکت گفت: من انتظار دارم که ما به تولیدکننده ربات‌های جدید با قابلیت‌های پیشرفته تبدیل شویم. من فکر می‌کنم که قرار است هر سه یا پنج سال یک بار، یک ربات جدید با هدف صنعتی جدیدی عرضه کنیم.

رباتی برای حمل و نقل کالاهای انبار

به گفته پلیتر، بوستون داینامیکس قصد دارد دیگر ربات تجاری خود موسوم به "استرچ"(Stretch) را به عنوان یک دستگاه حمل و نقل برای جعبه ارائه دهد که می‌توان از آن در هر قسمت از انبار استفاده کرد.

خرید آنلاین طی دوره همه‌گیری کووید-۱۹ باعث شده است که نیاز به خدمات کارآمد برای انجام سفارشات به شدت افزایش یابد.

پلیتر ادامه داد: احتمالا تریلیون‌ها جعبه وجود دارد که هر سال با دست در آمریکا بارگیری و تخلیه می‌شوند. این یک کار بزرگ است؛ کوهی از مواد که باید جا به جا شوند. استرچ در واقع ابزار قدرتمندی است که به مردم در جابجا کردن این جعبه‌ها کمک می‌کند.

این نخستین ربات بوستون داینامیکس است که تنها برای انجام یک کار خاص توسعه یافته و گفته می‌شود که در هر ساعت می‌تواند ۸۰۰ جعبه را  جابجا کند.

به گفته بوستون داینامیکس، استرچ را می‌توان بدون نیاز به پیکربندی پرهزینه یا سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جدید نصب کرد زیرا این ربات، یک پایه متحرک کوچک دارد که به آن امکان می‌دهد در فضاهای تنگ حرکت کند و هنگام چیدمان انبارها، از سطوح شیب‌دار بالا برود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha