به گزارش ایسنا، حسین نادری منش در نشست خبری جایزه مصطفی، نامگذاری این جایزه را به دلیل نقش پیامبر اسلام در توسعه علم و فراگیری علوم مختلف دانست و افزود: در چند سال اخیر با تبلیغات انجام شده و انتشار کاریکاتور، اسلام هراسی از شخص پیامبر اسلام و دین مبین اسلام انجام شده است و این در حالی است که در چندین قرن اسلام طلایهدار علم و فناوری در جهان بوده و نبی اکرم همواره بر آموختن علم حتی در چین تاکید داشتند.
وی برگزاری و اعطای جایزه مصطفی را در راستای معرفی دستاوردهای دانشمندان مسلمان در سطح جهان معرفی کرد و یادآور شد: این جایزه در کنار ۱۵۰۰ جایزه بین المللی و جوایز معتبر ایرانی چون فارابی و خوارزمی و علامه طباطبایی اقدام به برجسته کردن فعالیت نقش مسلمین در توسعه فناوری و علم کرده است.
نادری منش، نمونه این اقدام را معرفی اوگور شاهین دانست که مبدع واکسنهای بر پایه پلتفرم mRNA بوده و یاداور شد: این جایزه پس از ۳ دوره برگزاری جای خود را در جهان باز کرده است به گونه ای که مجلات معتبر علمی چون نیچر و ساینس از این جایزه با عنوان "نوبل اسلامی" یاد کرده است.
رییس گروه کلیه زمینههای علم و فناوری جایزه مصطفی(ص) با اشاره به نحوه انتخاب دانشمندان این جایزه خاطر نشان کرد: برای این منظور دو روش معرفی دانشمندان و بررسی آثار و دستاوردهای آنها در پیش گرفته شده است.
وی اضافه کرد،: فراخوان چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) از آذر ۱۳۹۸ تا آخر شهریور ۱۳۹۹ منتشر شده که در این مدت تعداد ۵۱۵ اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد و از این تعداد پس از داوریهای اولیه تعداد ۴۸۴ اثر به گروههای داوری اولیه راه یافتند و از این تعداد ۲۱۳ اثر به گروههای داوری ثانویه وارد شدند.
نادری منش با بیان اینکه در داوری ثانویه ۴۸ اثر واجد شرایط و راهیابی به مرحله نهایی داوریهای این جایزه راه یافتند ادامه داد: در این مرحله معرفی ۱۱ اثر به شورای سیاستگذاری جایزه معرفی و از این تعداد ۵ اثر از ۵ دانشمند به عنوان برگزیدگان این جایزه انتخاب شدند.
به گفته وی، در گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات تعداد ۷۰ اثر به مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد ۶۷ اثر به داوری اولیه راه یافتند و ۱۷ اثر انتخاب و به داوری ثانویه رسیدند و در نهایت به شناسایی ۴ اثر واجد شرایط برای راهیابی به مرحله نهایی منتهی شد که در این مرحله هیچ اثری حائز شرایط نامزدهای فهرست کوتاه در این گروه نشد.
نادری منش خاطر نشان کرد: در گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی تعداد ۲۲۰ اثر معرفی و ۱۹۷ اثر به داوری اولیه راه یافت و در نهایت ۲۲ اثر واجد شرایط و راهیابی به مرحله نهایی نامزدهای فهرست کوتاه قرار گرفت.
رییس گروه کلیه زمینههای علم و فناوری جایزه مصطفی(ص) در گروه علم و فناوری نانو و گروه کلیه زمینههای علم و فناوری ۲۲۵ اثر به گروه معرفی شد که ۲۲۰ اثر به داوری اولیه رسید و ۳۶ اثر برای داوری ثانویه انتخاب شدند و ۲۲ اثر واجد شرایط و راهیابی به مرحله نهایی شناخته شدند.
وی خاطر نشان کرد: در داوری آثار، ۲۵۰ محقق ایرانی و بین المللی مشارکت داشتند.
انتهای پیام
نظرات