عبدالله نظری ۱۹ مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری بهمناسبت روز استاندارد با اشاره به اینکه استانداردها بهعنوان زیرساخت توسعه محسوب میشوند، اظهار کرد: این امر در افزایش بهرهوری، راندمان تولید و رقابتی شدن محصول برای حضور در بازار بسیار حائز اهمیت است، از طرفی جنبه مهم رعایت استاندارد، افزایش ایمنی و بهداشت جامعه است.
مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۵۴۰ فرآورده تولیدی استان مشمول رعایت استانداردهای اجباری و تحت پوشش این ادارهکل قرار دارد، افزود: بیش از ۸۵ درصد فرآوردههای تولیدی پروانه استاندارد را دریافت کردهاند.
وی گفت: طی شش ماهه ابتدایی سالجاری بیش از ۱۳۰۰ مورد بازرسی از مراکز عرضه و واحدهای تولیدی انجام شده است، همچنین با توجه به تجهیز ۱۱ آزمایشگاه در ادارهکل و استفاده از خدمات ۲۱ آزمایشگاه بخش خصوصی، در بحث نمونهبرداریها و نمونههای آزمایش شده از واحدهای تولیدی ۶۶۸ نمونه از کالاهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفته است.
نظری ادامه داد: در این مدت ۵۱ قلم کالای فاقد نشان استاندارد شامل دستمال کاغذی، محافظ برق، دستکش و ... از مراکز عرضه جمعآوری شده است، همچنین شش واحد صنعتی متخلف در حوزه استاندارد به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
وی از تمدید ۵۳ پروانه کاربرد علامت استاندارد در چهارمحال و بختیاری طی شش ماههه ابتدایی سالجاری خبر داد و تصریح کرد: در این مدت ۱۳۰ تذکر و اخطار به واحدهای تولیدی که الزامات استاندارد را رعایت نمیکردند داده شده و ۱۶۰ گواهی استاندارد آسانسور برای واحدهای مسکونی صادر شد که از امسال آسانسورهای هیدرولیک تحت پوشش استانداردهای اجباری قرار گرفتند، البته مهمترین بحث سرویس و نگهداری آسانسور است که باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در حوزه استانداردسازی آسانسور دستگاههای متفاوتی دخیل هستند که در این میان، افزایش آگاهی کارفرما از حقوق خود امری مهم بهشمار میرود و در این راستا تفاهمنامه مشترک میان سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری انجام و مقرر شده که پایانکار منازل مسکونی منوط به اخذ گواهی استاندارد باشد.
وی با بیان اینکه یکی از حوزههای مهم استاندارد، تدوین استانداردهای ملی است، بیان کرد: ۳۳ هزار استاندارد ملی توسط سازمان ملی استاندارد تدوین شده که دو درصد از تدوین آنها توسط چهارمحال و بختیاری صورت گرفته است، از طرفی هدفگذاری امسال تدوین ۱۰ استاندارد ملی و تجدیدنظر ۸۰ مورد خواهد بود.
نظری در خصوص تجهیزات بازی در پارکها و شهربازیهای چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: تجهیزات بازی در پارکها و شهربازی مشمول رعایت استاندارد اجباری هستند، از طرفی باید بر زمین بازی که توسط بخش خصوصی اداره میشود نظارت دقیق صورت بگیرد و تحت هیچ شرایطی ادارهکل استاندارد چهارمحال و بختیاری بدون گواهی استاندارد اجازه فعالیت را نخواهد داد.
مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باتوجه به انجام اقدامات مطلوب در زمینه جمعآوری بسیاری از تجهیزات فلزی از پارکها، متاسفانه گواهی استاندارد لازم برای تجهیزات جدید دریافت نشده است، به طوریکه میتوان گفت تجهیزات مستقر در پارکهای مرکز استان مورد تائید ادارهکل استاندارد نیست، اما این امر به منزله غیراستاندارد بودن تجهیزات نبوده، بلکه تجهیزات موردنظر در پارکها نصب شده، ولی اقدامی برای اخذ گواهی استاندارد آنها صورت نگرفته است که باید شهرداری همکاری لازم را در این راستا انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات