عباس جودکی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک که اخیرا مواردی از تلفات آن در استان البرز تایید شده است، اظهار کرد: خوشبختانه پایش مناطق حفاظت شده و مناطق شکار ممنوع استان مرکزی به صورت روزانه انجام می گیرد و تاکنون موردی از بیماری گزارش نشده است.
وی با اشاره به اینکه شیفت کاری محیط بانان ۴۸ساعته است و در واقع تمامی ارتفاعات و کوه ها را بررسی و رصد می کنند، گفت: در منطقه ۷۰ قله که در واقع به لحاظ تجمع حیات وحش مهمترین منطقه حفاظت شده استان محسوب می شود، پایش ها به صورت روزانه و مستمر انجام می گیرد.
جودکی تصریح کرد: شیوع طاعون در استان البرز تایید شده است و با توجه به اینکه مناطق شکار ممنوع ساوه و زرندیه در نزدیکی این استان قرار دارد پایش ها در حال انجام است و حتی دو روز پیش شخصا بازدید از مناطق داشتم و خوشبختانه موردی مشاهده نشد.
وی با بیان اینکه در ساوه و زرندیه دو محیط بان فعال هستند، افزود: نکته مثبت در ساوه و زرندیه این است که حدود ۳۵ همیار محیط بان در این دو شهرستان فعالند که همراه محیط بانان پایش از مناطق را دنبال می کنند و روزانه گزارش بازدیدهای خود را ارائه می کنند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان مرکزی با اشاره به سابقه شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سال ۱۳۹۴ در استان، بیان کرد: در سال ۹۴ این بیماری حدود ۴۵۰ راس کل و بز را در منطقه ۷۰ قله به کام مرگ کشید، البته جایگزین شدن این تلفات و ترمیم حیات وحش زمان زیادی نیاز دارد و تاکنون شاید حدود ۷۰ درصد از این تلفات جبران شده است.
وی افزود: شرایط آب و هوایی، پوشش گیاهی و تغذیه مناسب در زادآوری حیات وحش نقش مستقیم دارد و هرچه شرایط مطلوبتر باشد قطعا دوقلوزایی در بین حیات وحش بیشتر می شود و این امر به جبران تلفات و ترمیم جمعیت حیات وحش کمک بیشتری می کند.
جودکی گفت: سال ۹۴، استان مرکزی برای اولین بار با این بیماری روبرو شد و در واقع آشنایی کافی با آن وجود نداشت، اما پس از کنترل بیماری، هرساله محیط بانان آموزش های لازم را دریافت کردند و اگر احیانا درگیر بیماری شویم می توانیم با روش های پیشگیرانه به سرعت اقدامات لازم را انجام داده و مانع پیشروی بیماری شویم، البته در نقاط حساس استان منطقه 70 قله و مناطق شکار ممنوع ساوه و زرندیه به دلیل نزدیکی به استان البرز پایش ها به صورت دقیق و مستمر انجام می گیرد.
وی بیان کرد: البته استفاده از راهکارهای پیشگیرانه همواره در دستور کار قرار داشته است به عنوان مثال از سال 94 و پس از شیوع بیماری، ورود گردشگر به داخل مناطق امن هفتادقله ممنوع شد، آبشخور حیات وحش و دام جدا شد و منطقه فنس کشی شد تا دام اهلی وارد مناطق امن نشود چراکه بیماری از دام اهلی منتقل می شود و همین اقدامات در استان باعث شد که سال گذشته علیرغم شیوع بیماری در استان اصفهان، استان مرکزی درگیر طاعون نشخوار کنندگان کوچک نشود.
انتهای پیام
نظرات