به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، مقامات تایوان، که چین آنرا بخشی از خاک خود میداند، گزارش دادهاند که نزدیک به 150 فروند هواپیمای نظامی چین از روز جمعه هفته گذشته در یک بازه زمانی چهار روزه وارد حریم هوایی این جزیره شدند.
تایوان بیش از یک سال است که از اقدامات اینچنینی چین شکایت داشته و آنها را"جنگ در منطقه خاکستری" با هدف فرسوده کردن نیروی نظامی تایوان و سنجش توانایی پاسخ متقابل آنها دانسته است.
تسای اینگ ون، رییس جمهور تایوان در مجمعی امنیتی در تایپه، پایتخت گفت: تایوان به دنبال تقابل نظامی نیست. ما به امید همزیستیای مسالمتآمیز و پایدار با همسایگانمان هستیم که قابل پیشبینی و – برای هر دو طرف- سودمند باشد؛ با این حال تایوان از هیچ اقدامی برای دفاع از آزادی و سبک زندگی دموکراتیک خود دریغ نخواهد کرد.
چین اما تاکید کرده است که این اقدامات برای حفاظت از امنیت و حاکمیتش بوده و آمریکا که بزرگترین حامی و تامین کننده تسلیحاتی تایوان در صحنه بینالمللی است را مسئول تنشهای فعلی میداند.
تسای عنوان کرد که دستیابی به رفاه و شکوفایی در منطقه هند و اقیانوسیه نیازمند محیطی آرام، پایدار و شفاف است.
وی همچنین با اشاره به اینکه فرصتهای بسیاری در منطقه هند-اقیانوسیه وجود دارد، گفت: اما این خود منجر به تنشها و مخالفتهای سیستماتیک جدیدی میشود که، اگر به درستی حل نشوند، میتوانند تاثیر مخربی بر اقتصاد جهانی و امنیت بینالمللی داشته باشند.
تسای عنوان کرد: تایوان به همکاری با دیگر کشورهای منطقه برای جلوگیری از وقوع منازعه نظامی در دریای چین شرقی و جنوبی و تنگه تایوان، تعهد کامل دارد.
تایوان با تشدید اختلافات با چین، به دنبال حمایت دیگر دموکراسیها بوده، و این هفته میزبان چهار سناتور فرانسوی و تونی ابوت، نخست وزیر پیشین استرالیا بود، ابوت البته در این سفر غیر رسمی به عنوان یک شخص حقیقی در تایوان حضور دارد.
پایان پیام
نظرات