• چهارشنبه / ۱۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400071409315
  • خبرنگار : 50310

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی مطرح کرد:

بویایی و چشایی، قربانیان کووید ۱۹

بویایی و چشایی، قربانیان کووید ۱۹

ایسنا/لرستان یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: برخی از افراد به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ حس بویایی و به تبع آن حس چشایی خود را از دست می‌دهند.

علی امیری، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، برخی افراد به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند اما هنوز حس بویایی آن‌ها برنگشته است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا راه حلی برای تسریع بازگشت این حس حیاطی وجود دارد یا نه، گفت: متخصصان می‌گویند روش هایی مانند فیزیوتراپی برای بینی وجود دارد.

امیری با اشاره به این‌که در بیشتر موارد از دست دادن حس بویایی موقت است ولی ممکن است بهبودی، ماه‌ها و یا حتی سال‌ها طول بکشد، عنوان کرد: افرادی که پس از بهبودی از کووید-۱۹ دچار از دست دادن حس بویایی طولانی مدت می‌شوند، برای رد سایر دلایل باید به یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: آلرژی‌های فصلی و بیماری التهابی سینوس نیز ممکن است باعث اختلال در حس بویایی و ممانعت از بهبودی از این گونه عوارض عفونتی مانند کووید-۱۹ شوند، ابتدا باید احتمال وجود هرگونه عامل التهابی را به حداقل برسانیم.

وی افزود: برای بیماران دچار از دست دادن حس بویایی به دلیل کووید-۱۹ ممکن است اسپری‌های استروئیدی و یا محلول‌های شستشوی بینی جهت کاهش التهاب تجویز شود.

امیری تصریح کرد: اگر اختلال پایدار بود مرحله بعدی آموزش مجدد حس بویایی است که از آن به‌عنوان فیزیوتراپی بینی یاد می‌شود که در این روش بیماران روغن‌های معطر و گیاهان متفاوت با رایحه‌های آشنا را به آرامی برای مدت ۲۰ ثانیه استشمام می کنند در حالی که در تمام طول این مدت به خاطرات و تجربیاتشان در رابطه با این رایحه‌ها تمرکز می‌کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: برای این کار، اسانس گلاب، لیمو، میخک و اکالیپتوس معمولاً استفاده می‌شوند؛ ولی بیماران می‌توانند رایحه مد نظر خودشان را انتخاب کنند و این روند باید دو بار در هفته و برای ۴ تا ۶ ماه ادامه داده شود.

وی با اشاره به این‌که این پروسه نیاز به صبوری دارد، عنوان کرد: هرچه تمرین بیشتر باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت، معمولاً توصیه می‌شود این تمرین در یک مکان آرام انجام شود جایی که هیچ عامل مزاحمی نباشد و تمرکز کامل روی تمرین گذاشته شود.

امیری ادامه داد: وقتی که رایحه گلاب استشمام می‌شود، ممکن است کیفیت این رایحه متفاوت از قبل از دست دادن حس بویایی بیمار باشد و در واقع بیمار با وضعیت جدید حس بویایی خود یاد می‌گیرد که گلاب چه بویی می‌دهد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: از آنجا که حس بویایی و چشایی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، بسیاری از بیماران که حس بویایی خود را بعد از بهبودی از کووید-۱۹ از دست دادند، حس چشاییشان را نیز از دست می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha