• چهارشنبه / ۱۴ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400071409244
  • خبرنگار : 71641

سرنوشت نرخ ارز تا پایان امسال 

سرنوشت نرخ ارز تا پایان امسال 

یک کارشناس اقتصادی ضمن بیان پیشنهادهایی به دولت برای مدیریت بازار ارز، گفت: سرنوشت قیمت ارز تا پایان سال‌جاری به مشخص شدن تکلیف برجام بستگی دارد.

علی سعدوندی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از جمله اقدامات دولت و بانک مرکزی برای کنترل قیمت‌ها در بازار ارز، گفتار درمانی یا تزریق منابع ارزی به بازار است که در این زمینه باید بدانند، با گفتار درمانی برای مدت کوتاهی قیمت ارز پایین نگه داشته می‌شود اما مجدد این نرخ صعودی می‌شود. سرنوشت قیمت ارز نیز تا پایان سال‌جاری به مشخص شدن تکلیف برجام بستگی دارد.

وی با تاکید براینکه دولت در زمینه بازار ارز از گفتار درمانی پرهیز کند، گفت: مهم‌ترین ابزار بانک مرکزی برای سیاستگذاری اعتبار بانک مرکزی است و اگر واقعا به منابع ارزی دسترسی ندارد، گفتار درمانی نکنید و اعتبار خود را از بین نبرد تا منابع ارزشمند ارزی هدر نروند.


سعدوندی دولت را از ارزپاشی منع کرد و افزود: سیاست چندنرخی ارز موجب می‌شود نرخ ارز در بازار آزاد بیش از حد صعودی شود و اینکه در حال حاضر قیمت ارز بالاتر از نرخ تعادلی است، مناسب است اما اگر بیش از حد این نرخ افزایش یابد، به ضرر اقتصاد ملی خواهد بود. بنابراین، توصیه دیگر من به دولت این است ارز را تک نرخی کنند و منابع ارزی را در قیمت‌هایی پایین‌تر از قیمت بازار در اختیار افراد سودجو و بانفوذ قرار ندهد. 

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: سومین پیشنهاد به دولت در زمینه ارزی تفکیک بودجه ارزی از ریالی است که منابع ارزی کشور صرف زیرساخت‌ها شود تا در پی این امر رشد اشتغال و کاهش تدریجی نرخ تورم محقق و منابع ارزی نیز صرف ایجاد ثروت شود. از آنجا که قیمت تعادلی ارز در حال حاضر حدود ۲۰ هزار تومان است، اگر نرخ ارز پایین‌تر از نرخ تعادلی قرار بگیرد، به صادرات یارانه می‌دهد و به ضرر اقتصاد خواهد بود. در شرایط فعلی به دلیل تحریم‌ها و سایر کمبودها، قیمت ارز بالاتر از نرخ تعادلی قرار گرفته که به نفع اقتصاد کشور است، زیرا از یک سمت از واردات مالیات می‌گیرد و از طرف دیگر به صادرات یارانه می‌دهد و از خروج سرمایه نیز مالیات اخذ می‌کند. 

سعدوندی شرایط فعلی بازار ارز را مناسب ارزیابی کرد و گفت: آنچه در حال حاضر نامناسب و برای اقتصاد خطرناک است، میزان خلق پول و رشد تورم است، درحالیکه اکنون قیمت ارز پس از سال‌ها در محدوده مناسبی قرار دارد و افزایش آن نیز متاثر از رشد نقدینگی است. 


وی مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت ارز را خروج سرمایه از کشور دانست و به دولت توصیه کرد تا خود را نماینده همه ایرانیان بداند، زیرا اگر برخی از افراد احساس کنند که در کشور خودشان بیگانه هستند، منابع خود را از کشور خارج می‌کنند، بنابراین باید شرایط به گونه‌ای فراهم شود تا مردم در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۴ ۱۳:۰۰

سلام باعرض ادب و احترام .کاملا با نظرات کارشناس محترم‌موافقم .ارزی که با نرخ پاینتر ارائه میشود باعث راند خواری و استفاده عده ای محدود خواهد شد و این هدر دادن ارز و واریز ان به جیب یک عده تافته جدا بافته است .دولت مدیریت کند و جلو راندخواریها را بگیرد .همین ادمها هستند که ضد انقلاب اصلی هستند و باعث خون مردم در شیشه کردن میشوند اگر ارزی بابت کالایی خاص تخصیص میشود خواهشا بعد انرا تجزیه و تحلیل کنند که ایا برای همان مورد استفاده شده یا خیر .به امید برچیده شدن فقر و شکوفایی و رونق اقتصادی در ایران عزیز

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۴

وقتی قیمت یک آپارتمان در تهران دو برابر قیمت آپارتمان مشابه در ترکیه است، چگونه توقع داربد که سرمایه را در ایران صرف خرید آپارتمان کنیم. خب معلومه بازد آپارتمان را فروخت و رفت در استانبول و آنکارا خانه بهتر و بزرگتر خرید..