به گزارش ایسنا، به نقل از بیزینس اینسایدر، بی.بی.سی با استناد به اسناد افشا شده موسوم به اوراق پاندورا گزارش کرد، به نظر می رسد خانواده الهام علی اف از فروش این ملک به شرکت The Crown Estate ۳۱ میلیون پوند (۴۲ میلیون دلار) سود کرده است.
الهام علی اف در سال ۲۰۰۳ بعد از مرگ پدرش حیدر که ۱۰ سال رئیس جمهور بود، رئیس جمهوری آذربایجان شد. الهام علی اف به فساد، تقلب انتخاباتی، سواستفاده های حقوق بشری و ارتشا متهم شده است.
یک سخنگوی شرکت The Crown Estate به بیزینس اینسایدر گفت قبل از خرید این ملک سوابق را بررسی کرده است.
این سخنگو اظهار کرد: در آن زمان ما دلیلی برای اینکه این معامله نباید انجام شود پیدا نکردیم. با توجه به نگرانی های مطرح شده ما در حال بررسی موضوع هستیم.
شرکت The Crown Estate به خاندان سطلنتی انگلیس در طول حکمرانی آن تعلق داشته اما به طور مستقل مدیریت می شود. این شرکت فعال در حوزه ملک و زمین بوده و در سراسر بخش های بریتانیا اعم از انگلیس، ولز و ایرلند شمالی بستر دریا را مدیریت می کند. این شرکت با وزارت دارایی و اقتصاد دولت انگلیس همکاری می کند.
این شرکت جزو مایملک خصوصی ملکه انگلیس به حساب نیامده و درآمدهایش به متعلق به ملکه نیست.
طبق این اسناد افشا شده که به دست کنسرسیوم بین المللی خبرنگاران تحقیقی رسیده، لیلا، آرزو و حیدر علی اف، سه فرزند الهام علی اف در فاصله ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۸ به عنوان سهامداران ۴۴ شرکت ثبت شده در ویرجین آیلندز انگلیس فهرست شده اند.
بر اساس گزارش این کنسرسیوم، این فرزندان بین خودشان مالک پنج شرکت بودند که برای خرید املاک رده بالای لندن با ارزش بیش از ۱۲۰ میلیون دلار در فاصله ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ مورد استفاده قرار گرفتند.
روزنامه گاردین گزارش کرد، شرکت The Crown Estate در اوت ۲۰۱۸ اقدام به خرید یک دفتر هشت طبقه و یک پاساژ در می فیر لندن به ارزش ۶۶.۵ میلیون پوند (۹۱ میلیون دلار) از شرکت Hiniz Trade & Investment واقع در ویرجین آیلندز انگلیس کرد.
به نوشته این روزنامه خود شرکت Hiniz هم این ملک را به ارزش ۳۵.۵ میلیون پوند در سال ۲۰۰۹ خریده بود.
اوراق پاندورا نشان نمی دهند که بودجه شرکت Hiniz از کجا آمده اما نشان می دهند که مالکیت این شرکت از آرزو علی اف، دختر رئیس جمهوری آذربایجان به عارف پاشایف، نوه او منتقل شده و این نوه هم در سال ۲۰۱۵ این شرکت را در زیرمجموعه یک شرکت مادر قرار داده است.
کنسرسیوم بین المللی خبرنگاران تحقیقی روز یکشنبه اوراق جنجالی پاندورا را منتشر کرد. این اسناد مالی افشا شده، نشان می دهند چطور برخی رهبران فعلی و سابق و میلیاردرها، سلبریتی ها و مقامات دولتی جهان میلیارد ها دلار پولشان را در حسابهای مخفی در جزایر مخفی کرده اند. این کنسرسیوم دریافت که ایالت داکوتای جنوبی آمریکا اکنون به لحاظ پنهانکاری مالی رقیب بهشتهای مالیاتی دیگر شده است.
انتهای پیام
نظرات