به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، اسنودن در توییتی گفت: بخش خندهدار این ماجرای کاملا جدی، این است که پس از دو افشاگری تکاندهنده مالی و حقوقی در سالهای گذشته، که هنوز همه آنها منتشر نشده است، این شرکتها همچنان هم در حال جمع آوری منابع عظیم دادههایی از این فسادها هستند و با برچسبهای "خواهشاً منتشر نشود" از آنها محافظت میکنند! دم همه افشاگران گرم!
ساعاتی پیش از این توییت، آی سی آی جی، کنسرسیوم بینالمللی روزنامه نگاران تحقیقی، اسناد جدیدی از اسرار مالی ۳۵ رهبر فعلی و سابق جهان، و بیش از ۳۳۰ تن از سیاستمداران و مقامات عالیرتبه منتشر کرد.
این نهاد گفت که اسناد منتشر شده، موسوم به اسناد پاندورا که با اشاره به اسناد پاناما که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد نام گذاری شده، بر ۱۱.۹ میلیون فایل لو رفته استوار بوده و بیش از ۶۰۰ خبرنگار در ۱۱۷ کشور دنیا در این تحقیقات جامع، همکاری داشتهاند.
اسنودن که سابقاً کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا بود، در رسال ۲۰۱۳ اقدام به انتشار صدها هزار سند محرمانه کرد. وی با این اسناد، علاوه بر افشا کردن برنامه نظارت داخلی آمریکا، اندازه و مقیاس عظیم جاسوسیهای آمریکا در دیگر کشورها، از جمله استراق سمع از رهبران دنیا را آشکار کرد.
اسنودن در آن زمان از آمریکا به هنگکنگ، و از آنجا به روسیه گریخته و بیش از یک ماه در فرودگاه مسکو سرگردان بود. این درحالی بود که آمریکا در تلاش بود تا او را برای محاکمه به جرم جاسوسی به کشورش بازگرداند. وی نهایتاً در تابستان ۲۰۱۴ پناهندگی و اقامت ۳ ساله روسیه را دریافت کرد؛ اقامتی که بعدها تمدید و در نهایت به اقامت دائم تبدیل شد.
انتهای پیام
نظرات