• یکشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400071107208
  • خبرنگار : 71415

ادعای رسانه چینی درخصوص وجود ویروس کرونا در محموله خرچنگ وارداتی از آمریکا

ادعای رسانه چینی درخصوص وجود ویروس کرونا در  محموله خرچنگ وارداتی از آمریکا

یکی از پرخواننده‌ترین پایگاه‌های خبری وابسته به دولت چین ادعا کرده که یک محموله بار خرچنگ متعلق به ایالت "مین" آمریکا مقصر احتمالی شروع همه گیری کروناویروس است.

به گزارش ایسنا، به نقل از یاهونیوز، این در حالی است که یک مقام ارشد ایالت مین (Maine) آمریکا این ادعا را "مهمل" خوانده است.

پایگاه خبری "سینا" (Sina)، یکی از پرخواننده‌ترین پایگاه‌های روی اینترنت تحت کنترل دولت چین،‌ گزارش کرده اواسط نوامبر ۲۰۱۹ یک محموله بار غذاهای دریایی از ایالت مین آمریکا به "بازار غذاهای دریایی جنوب چین در ووهان" که همچنین با عبارت "بازار غذاهای دریایی هوانان" شناخته می‌شود، منتقل شد؛‌ اینجا همان جایی است که اواخر ۲۰۱۹ نخستین گزارش مربوط به ویروس در آن منتشر شد.

بر اساس متن ترجمه شده مقاله پایگاه  "سینا"، در عرض چند هفته بعد از آن کارکنان این بازار یکی بعد از دیگری شروع به تجربه "علایم ذات الریه‌ای که منشا آن ناشناخته بود" کردند.

به نوشته پایگاه سینا،"شرکت سیشل" در ناحیه یورک کاونتی آمریکا منشا اولیه این بار خرچنگ بوده است. شرکت سیشل وجود ندارد اما در نقشه قرار داده شده در این مقاله مقر شرکتی تحت عنوان Maine Coast Shellfish که صادرکننده خرچنگ است به عنوان مقر آن شرکت شناسایی شده است.

در این مقاله آمده است،‌ محموله‌ای متشکل از ۵۵ جعبه از خرچنگهای یخ زده در ۱۱ نوامبر ۲۰۱۹ وارد فرودگاه شانگهای پودونگ شده و در ادامه بین ۲۶ مشتری در سراسر آن کشور از جمله یک فروشنده در محل بازار غذاهای دریایی هوانان که نامش فاش نشده، توزیع شد.

تام آدامز، رئیس شرکت Maine Coast Shellfish در مصاحبه‌ای با پورتلند پرس هرالد گفت نمی‌داند چرا شرکت او نامش در این زمینه برجسته شده اما گفت: این می‌تواند تلاشی برای "دفع برخی از تبلیغات بد" از چین و این که اولین مکان گزارش شدن ویروس بوده، باشد. از نظر من این فکر که منشا این ویروس از ایالت مین و یک محموله خرچنگ مربوط به سال ۲۰۱۹ بوده، پوچ است. 

رابرت لانگ، سخنگوی مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ایالت مین هم چنین ادعایی را نپذیرفته و گفت:‌ هیچ سند و مدرک علمی برای پشتیبانی از این ادعاهای مهمل وجود ندارد.

آدامز در مصاحبه‌ای با SeafoodSource عنوان کرد که "سازمانهای حوزه سلامت عمومی در سراسر جهان با اطمینان گفته‌اند مواد غذایی وارداتی عامل کووید-۱۹ نیستند. شرکت Maine Coast اطلاعاتی که از این ادعا حمایت کند، ندارد."

پایگاه خبری سینا می‌گوید، بروز "ذات‌الریه سیگارهای الکترونیکی" در ژوئیه ۲۰۱۹ در بیمارستان یورک ایالات مین، سند و مدرک بیشتری درباره منشا ویروس است. این بیمارستان در نزدیکی مقر شرکت Maine Coast Shellfish است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha