علیرضا نظری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش قیمت برنج ایرانی و خارجی در کشور اظهار کرد: هر ساله غیر از تولید برنج داخلی، سقف مشخصی برای واردات برنج خارجی در دستور کار قرار میگیرد. چند سال پیش مصوبهای مورد تأیید گرفت مبنی بر اینکه در زمان توزیع برنج ایرانی، برنج خارجی وارد بازار نشود ولی در مورد زمان خرید برنج خارجی و البته زمان توزیع آن در کشور اختلاف نظرهایی وجود دارد.
نماینده مردم خمین تصریح کرد: به نظر میرسد که زمان خرید برنج مشخص است یعنی اگر در زمان مشخصی برنج خارجی نخریم، در آینده به مشکل میخوریم.
مسئولان در زمان توزیع برنج خارجی به یاد خرید برنج میافتند
وی افزود: بهترین کار این است که خرید برنج خارجی در زمان مشخص انجام شود اما توزیع این برنج با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در زمان دیگری صورت بگیرد تا روی بازار برنج ایرانی تأثیر نگذارد اما با دستوری که اکنون وجود دارد، عملا برنج خریده نمیشود. متأسفانه دستگاههای مسئول در زمان توزیع برنج خارجی به یاد خرید میافتند و به علت کمبود برنج، بازار برنج ما آشفته میشود.
افزایش افسارگسیخته قیمت برنج ایرانی ارتباط خاصی با افزایش هزینههای تولید برنج ندارد
این عضو کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از افزایش هزینههای تولید برنج خبر داد و گفت: این افزایش قیمت مثل روز روشن است چرا که از یک طرف، ماشین آلات کشاورزی گران شده و از طرف دیگر ارزش پول ملی کم شده است. طبیعی است که هیچ کالایی در کشور ثبات قیمت ندارد مگر اینکه ارزش پول ملی افزایش پیدا کند. کشاورزان یا شالی کاران مجبورند به نسبت افزایش نیروی کار، کود، سم، آب و زمین قیمت برنج را افزایش دهند.
نظری با بیان اینکه افزایش افسارگسیخته قیمت برنج ایرانی ارتباط خاصی با افزایش هزینههای تولید برنج ندارد، گفت: علت اصلی گرانی برنج همان مسئله واردات است. کمیسیون کشاورزی مجلس طی یک تعامل مناسب با وزیر جهاد کشاورزی و معاونان آن چارهای خواهد اندیشید و ما در روزهای آتی، نتایج را به مردم اعلام خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات