• شنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400071006199
  • خبرنگار : 71415

وندی شرمن ترکیه را از خرید تسلیحات بیشتر از روسیه بر حذر داشت

وندی شرمن ترکیه را از خرید تسلیحات بیشتر از روسیه بر حذر داشت

آمریکا که اخیرا مجازات‌هایی را علیه ترکیه از بابت اقدامش در خرید سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه اعمال کرده به این کشور نسبت به خرید تسلیحات بیشتر از روسیه و ریسک‌های بیشتری که این موضوع متوجه روابط دوجانبه می‌کند، هشدار داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این بیانیه بعد از آن مطرح شد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود طی چند روز پیش دیدار کرده و با او بر سر افزایش همکاری نظامی از جمله در زمینه جنگنده‌ها و به صورت بالقوه زیردریایی‌ها به بحث پرداخت.

ترکیه که از اعضای ائتلاف ناتو است، هشدارهای آمریکا را در سال ۲۰۱۷ نسبت به اقدام برای خرید سامانه اس-۴۰۰ از روسیه نادیده گرفت، در حالیکه این ائتلاف غربی نگران است این معامله به روسیه اجازه توسعه مهارت‌هایش در زمینه هدف گرفتن هواپیماهای آمریکایی و غربی را بدهد.

وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره سفر اخیر اردوغان برای دیدار با پوتین گفت: ما در هر سطح و فرصتی از ترکیه خواسته‌ایم سیستم اس-۴۰۰ را حفظ نکند و از خرید تجهیزات نظامی بیشتر از روسیه خودداری کند.

وی که در سفر به سوئیس به سر می‌برد، افزود: ما همچنان به ترکیه این موضوع را و همچنین تبعات حرکت آنها در این مسیر را تصریح خواهیم کرد.

شرمن تاکید کرد که سامانه اس-۴۰۰ "با سیستم‌های ناتو سازگار نبوده و قابلیت عملیات با آنها را ندارد."

آمریکا در پاسخ، اقدام به اخراج ترکیه از برنامه مربوط به جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ کرد که در آن چندین شرکت ترکیه‌ای دخیل بودند؛ برنامه‌ای که آنکارا به موجب آن انتظار دریافت تا میزان ۱۰۰ جنگنده را داشته و همچنین قرار بود تولیدکننده‌های ترکیه‌ای نیز در آن شریک باشند.

وندی شرمن تاکید کرد، آمریکا برای رابطه‌اش با ترکیه ارزش قائل است و به استقبال ترکیه از میلیون‌ها آواره سوری و تلاش‌های آن برای بازیابی فعالیت فرودگاه بین‌المللی شهر کابل اشاره کرد. وی افزود: ترکیه گاهی یک چالش است. من مطمئن هستم آنها آمریکا را گاهی یک چالش برای خود می‌یابند، اما آنها یک هم‌پیمان ارزشمند در ناتو هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha