• جمعه / ۹ مهر ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400070905510
  • خبرنگار : 71263

بررسی افزایش بیشتر تولید نفت در دیدار هفته آینده اوپک پلاس

بررسی افزایش بیشتر تولید نفت در دیدار هفته آینده اوپک پلاس

منابع آگاه خبر دادند اوپک پلاس در حال بررسی گزینه افزایش تولید به میزان بالاتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز در دیدار هفته آینده وزیران این گروه است.

به گزارش ایسنا، اوپک و متحدانش در ژوئیه توافق کردند هر ماه تولیدشان را مجموعا ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵.۸ میلیون بشکه در روز خاتمه دهند. وزیران این گروه دوشنبه هفته آینده برای بازبینی سیاست تولید نفت خود دیدار می کنند.

چهار منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند: افزودن نفت بیشتر به ‌عنوان یک سناریو مورد بررسی قرار گرفته است اما هیچ کدام به جزئیات مربوطه اشاره ای نکردند. یک منبع آگاه دیگر اوپک پلاس اظهار کرد: افزایش تولید به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز برای یک ماه یک سناریو احتمالی است که احتمال اجرایی شدن آن در ماه آینده صفر است. چنین افزایشی ممکن است در نوامبر صورت بگیرد زیرا در دیدار قبلی اوپک پلاس درباره حجم تولید اکتبر تصمیم گیری شد.

یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: ما نمی توانیم هیچ گزینه ای را مستثنی کنیم. این ایده که بازار ممکن است به نفت بیشتری از آنچه تحت توافق فعلی قرار است عرضه شود، نیاز داشته باشد یکی از سناریوهای احتمالی است.

 منابع آگاه روز چهارشنبه به رویترز گفته بودند محتمل‌ترین نتیجه دیدار وزیران اوپک پلاس ادامه توافق فعلی است. هنوز مشخص نیست چه چیزی باعث تغییر نظر تولیدکنندگان اوپک پلاس شده اما این سناریوها پس از نشست کمیته فنی مشترک اوپک پلاس مطرح شده است. این کمیته به بررسی دورنمای بازار پرداخت و میزان مازاد عرضه مورد پیش بینی در سال ۲۰۲۲ را کاهش داد.

مذاکرات در میان اعضای این گروه در آستانه نشست مجازی وزیران اوپک پلاس در چهارم اکتبر ادامه دارد و هیچ ضمانتی درباره مورد قبول واقع شدن افزایش بیشتر تولید وجود ندارد.

 نفت برنت سه‌شنبه هفته جاری تحت تاثیر اختلالات عرضه در آمریکا و احیای قوی تقاضا پس از شیوع واریانت دلتای ویرس کرونا، به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کرد. قیمت‌ها روز پنجشنبه پایین ۷۹ دلار بود.

 کاخ سفید که در اوت نگرانی خود را نسبت به قیمتهای بالا مطرح کرده بود روز سه شنبه گفت با اوپک در ارتباط است و نحوه رسیدگی به هزینه نفت را بررسی می‌کند. جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا هم قرار است با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درباره قیمت بالای نفت گفت و گو کند.

 هند که سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در جهان است، روز سه شنبه اعلام کرد افزایش قیمتهای نفت روند گذار به منابع انرژی دیگر را تسریع می کند.

وزیران انرژی اعضای اوپک شامل عراق، نیجریه و امارات متحده عربی در هفته های اخیر اظهار کرده اند این گروه نیازی به تدابیر فوق العاده برای تغییر توافق فعلی نمی بیند.

در این بین، نظرسنجی ماهانه رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در سپتامبر به بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ رسیده است. طبق نظرسنجی رویترز، اوپک ۲۷.۳۱ میلیون بشکه در روز نفت در سپتامبر تولید کرد که ۴۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به آمار بازبینی شده تولید این گروه در اوت افزایش داشت. تولید اوپک از ژوئن سال ۲۰۲۰ هر ما به جز فوریه افزایش داشته است.

اعضای اوپک پلاس با افزایش ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز در سپتامبر موافقت کردند که از این میزان ۲۵۳ هزار بشکه در روز سهم ۱۰ عضو اوپک بوده که در توافق مشارکت دارند.

 اگر چه ۱۰ عضو اوپک تولیدشان را در سپتامبر بیش از افزایش توافق شده بالا بردند اما همچنان پایینتر از سقف توافق شده تولید می‌کنند. نرخ پایبندی به توافق محدودیت عرضه در سپتامبر ۱۱۴ درصد در مقایسه با ۱۱۵ درصد در اوت بود.

بزرگترین افزایش تولید در سپتامبر مربوط به نیجریه بود که تولیدش ۱۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت. دومین افزایش بزرگ تولید از سوی عربستان سعودی صورت انجام گرفت که در راستای توافق فعلی میزان عرضه خود را افزایش داد. عراق، کویت، امارات متحده عربی و الجزایر نیز به میزان اندکی تولیدشان را افزایش دادند.

بر اساس گزارش رویترز، ایران که از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ با وجود تحریم‌های آمریکا موفق شده است صادراتش را افزایش دهد تولیدش را در سپتامبر به میزان اندکی بالا برد. ایران به دلیل تحریم‌ها از مشارکت در توافق محدودیت عرضه معاف است. دو عضو معاف دیگر لیبی و ونزوئلا هستد که تولیدشان اندکی افزایش پیدا کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha