• چهارشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400070704147
  • خبرنگار : 50130

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان:

کشت های مرسوم برای دیم کاری منسوخ است

کشت های مرسوم برای دیم کاری منسوخ است

ایسنا/کردستان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان عنوان کرد: در طرح ارتقای امنیت غذایی و پیشتر از آن در طرح ایران ایکاردا کشت های مرسوم برای دیم کاری تقریباً منسوخ است.

حیدر مرادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در کلیه شهرستان های استان کشت درون خاک ورزی را توسعه داده ایم و ۶۳۰۰ دستگاه بذرکار را آماده کرده ایم که از این تعداد ۲۵۰ عدد دستگاه بذرکار کشت مستقیم است.

وی افزود: در کشت های سنتی و مرسوم، رطوبت خاک و مواد آلی موجود در آن در مجاورت هوا از بین می رود، بنابراین در پروژه ارتقای امنیت غذایی به این نتیجه رسیدیم که باید به سمت تنوع کشت و کشاورزی حفاظتی حرکت کنیم که اصل کشاورزی حفاظتی برای کشت دیم است و بر مبنای کم خاک ورزی و بدون خاک ورزی صورت می گیرد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، با اعلام اینکه از سال گذشته طرح جهش تولید در دیم زارهای استان، شروع شده است بیان کرد: این طرح، طرحی مشترک بین ستاد اجرایی حضرت امام خمینی و وزارت جهاد کشاورزی است؛ در این طرح حمایت مالی و پشتیبانی توسط ستاد اجرایی حضرت امام و قسمت اجرایی توسط وزارت جهاد کشاورزی (معاونت زراعت) صورت می‌گیرد.

به گفته این مسئول استانی در این طرح سالانه به ازای هر ۱۰۰۰ هکتار گندم زیر کشت، یک دستگاه بذرکار کشت مستقیم با تسهیلات (تا ۷۰ میلیون تومان به ازای هر عدد و بازگشت پنج ساله) به کشاورزان تعلق می گیرد.

حیدر مرادی اعلام کرد: برنامه استانی این طرح، امسال ۴۸۰ هزار هکتار دیم بوده که ۲۶۰ هزار هکتار آن زیر کشت گندم رفته است، بنابراین انتظار می‌رود که تا آخر سال، ۲۶۰ عدد به کشاورزان استان تعلق گیرد.

وی طرح جهش تولید دیمزارها را که کردستان به عنوان یکی از پنج استان پایلوت انتخاب شده، در ادامه سیاست های طرح امنیت غذایی دانسته و اظهار کرد: در این شرایط خاص و خشکسالی کم سابقه تا ۱۵ درصد افزایش عملکرد داشتیم.

این مقام مسئول عنوان کرد: طرح جهش تولید در دیم زارهای استان شامل گندم، جو، حبوبات (نخود و عدس)، گلرنگ (به کردی قاخلی) و گشت علوفه دیم (ماشک دیم) بوده که از لحاظ سطح زیر کشت در سه مورد اول به صورت ۱۰۰درصدی انجام شده است.

وی اعلام کرد: ۴۶۶ هکتار گلرنگ و ۲۳۲۲ هکتار ماشک دیم کشت شده که سطح زیر کشت ماشک در مقایسه با سال گذشته (۸۰۰ هکتار) حدودا سه برابر شده است.

این مدیر با اعلام اینکه کردستان در کشت علوفه دیم رتبه نخست کشوری را دارد، اظهار کرد: در شهرستان کامیاران تا ۶ تن برداشت علوفه در هر هکتار زمین دیم داشته ایم.

 مرادی در مورد کشت دیمی گیاه گلرنگ(قاخلی) ادامه داد: در بعضی مناطق بین ۸ تا ۱۵ کیلوگرم در هکتار برداشت فقط گل این گیاه داشته ایم که قیمت هر کیلوگرم آن بین ۵ تا ۷ میلیون ریال است.

ستاد اجرایی حضرت امام، حامی توسعه کشت دیمزارهای استان است.

مرادی اعلام کرد: ستاد اجرایی حضرت امام، با تأمین ادوات لازم برای کاشت و داشت و برداشت، فراهم سازی ریز مغذی ها، کودهای بذر سال، محلول پاشی و حمایت برای کنترل علف های زیان آور و آفات و بیماری ها در طرح توسعه کشت دیم زارها به یاری کشاورزان کردستانی آمده و بر اساس برآوردهای سال گذشته؛ این ستاد، ۳۰۰ هزار تومان در هر هکتار (بدون محاسبه ادوات کشاورزی) به ما کمک کرده است.

حیدر مرادی، مشکلات بخش کشاورزی استان را خشک و نیمه خشک بودن(کم بارشی) و برودت بیش از حد دانست و اعلام کرد: بیش از ۹۰ درصد اراضی استان زیر کشت دیم است که با تأمین آب مورد نیاز در سال های آینده می توانیم ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی مستعد کشاورزی استان را به کشت آبی تبدیل کنیم.

 گفتنی است که قیمت خرید تضمینی گندم و کلزا برای سال آینده به ترتیب ۷۵ و ۱۵۰ هزار ریال تعیین شده که ممکن است در ماه‌های آینده افزایش یابد.

قیمت خرید تضمینی گندم و کلزا در سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۵۰ و ۱۱۰ هزار ریال است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha