به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست نیوز، تاکید ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا درخصوص ساماندهی نقش خود در عراق و تغییر ماموریتش به مستشاری و خروج تدریجی تا پایان سال جاری، پرسشهایی را درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق در سایه نگرانیها از احتمال سوء استفاده آنها از ائتلاف بینالمللی و ماندن نیروهای رزمی آنها در عراق در قالب ائتلاف بینالمللی و تحت عناوین دیگر به وجود آورده است.
نیروهای آمریکایی حاضر در ائتلاف بینالمللی در عراق بیش از ۷۵ درصد کل عملیات رزمی و لجستیکی ائتلاف بینالمللی را برعهده دارند.
پیش از این و در پایان هفته گذشته «واین ماروتو»، سخنگوی ائتلاف بینالمللی گفته بود: ائتلاف بینالمللی به ساماندهی مجدد نقش خود در عراق میپردازد تا با پایان سال جاری ماموریتش به مستشاری تغییر کند.
وی تاکید کرده بود که ائتلاف بینالمللی به همکاری امنیتی و شراکت با دولت عراق و اقلیم کردستان در جنگ علیه تروریسم پایبند است.
به موجب توافق بین دولت عراق و آمریکا که در سفر «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق به واشنگتن و دیدار او با «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا بر سر آن توافق شد، نیروهای رزمی آمریکایی عراق را تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ ترک خواهند کرد.
به گفته «تحسین الخفاجی»، سخنگوی فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق، قرار است طی روزهای آتی، نخستین مجموعه رزمی آمریکایی از عراق خارج شوند.
الخفاجی اشاره کرد که آمریکاییها از پایگاه عین الاسد و حریر خارج خواهند شد و سه یگان وابسته به نیروهای ائتلاف بینالمللی نیز تا پایان سال جاری از عراق خارج خواهند شد و نیروها و افرادی که ماموریت آنها مستشاری، توانمندسازی و تبادل اطلاعات است، خواهند آمد.
در همین راستا «احمد الکنانی»، نماینده پارلمان عراق گفت ائتلاف بینالمللی اساسا برای مبارزه با داعش که از بین رفته است، تشکیل شده و نگرانیهایی از سوء استفاده نیروهای آمریکایی از پرونده حضور ائتلاف بینالمللی در عراق به عنوان چتری برای حضور خود به نوعی دیگر در عراق وجود دارد.
وی در گفتوگویی با العربی الجدید افزود: حضور نیروهای آمریکایی در عراق غیرقابل قبول شده است و ما از دولت خواستهایم پرونده حضور ائتلاف بینالمللی در عراق را به دور از فشارهای آمریکا بررسی کند زیرا آمریکا کنترل ائتلاف بینالمللی را در دست دارد.
الکنانی توضیح داد که آینده حضور ائتلاف بینالمللی در عراق و نوع ماموریت آتی آنها نیازمند بررسیهای گسترده بین بغداد و واشنگتن است.
از طرفی دیگر «بدر الزیادی»، عضو کمیسیون امنیت و پارلمان عراق، موعد خروج نیروهای رزمی آمریکایی از عراق و پایان ماموریت ائتلاف بینالمللی را به یکدیگر مرتبط ساخت و گفت ماموریت ائتلاف بینالمللی در ۳۱ دسامبر به پایان میرسد.
وی اشاره کرد که ائتلاف بینالمللی تنها سه ماه فرصت برای ماندن در عراق دارد و تاکید کرد که ائتلاف بینالمللی پس از خروج از عراق در پایگاههای خود در کشورهای مجاور باقی خواهد ماند.
الزیادی با اشاره به اینگه اگر عراق به کمک ائتلاف بینالمللی در آینده نیاز داشت، دولت میتواند درخواست کند، توضیح داد که خروج ائتلاف بینالمللی تاثیر بسزایی در امنیت نخواهد داشت زیرا ماموریت کنونی آنها به غیر از حملات هوایی، رزمی نیست.
در مقابل یک مسؤول دولتی در عراق، موعد خروج نیروهای رزمی آمریکایی از عراق و نقش مستشاری ائتلاف بینالمللی که محدودیت زمانی برای خروج ندارد را متفاوت دانست و گفت به موجب توافق دولت عراق و آمریکا ۳۱ دسامبر موعد خروج نیروهای آمریکایی رزمی است اما ائتلاف بینالمللی باقی میماند و سخنی درباره خروج آن به میان نیامده است.
وی اشاره کرد که ماندن ائتلاف بینالمللی در عراق مدت زمانی و محدودیت ندارد و به میزان نیاز نیروهای عراقی به حمایت و مشاوره و تسلیحات بستگی دارد.
انتهای پیام
نظرات