به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه هیل، چند روز پیش ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اظهار کرد، نظامیان کشورش و روسیه باید "در راستای درک مواضع یکدیگر در قبال مسائل بسیار دشوار ابزارهای موثر برای ارتباط ارتشهایشان داشته باشند" و به "کاستن از تنشها در هر وضعیت بحرانی" کمک کنند.
این اظهار نظرهای میلی در حالی مطرح شدند که دولت آمریکا امیدوار به حصول پیشرفت در زمینه کسب کمک مسکو برای مبارزه با گروههای افراطگر در افغانستان است.
با خروج کامل ارتش آمریکا در تاریخ ۳۱ اوت از افغانستان مقامهای دولت بایدن خواستار کسب حقوق ایجاد پایگاه و پشتیبانی از مبارزه با تروریسم در کشورهای هم مرز با افغانستان هستند.
با این حال به گفته اعضای ارشد کمیتههای نیروهای مسلح مجلس سنا و نمایندگان آمریکا و همینطور کمیته روابط خارجی سنا و کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان، چنین تعاملاتی میتوانند تبعاتی منفی داشته باشند.
سناتورهای جمهوریخواه جیمز رایش، جیمز اینهوف، مایکل مک کاول و مایک راجرز در نامهای به لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور نوشتند: ما شدیدا از شنیدن گزارشهای مطبوعاتی درخصوص اینکه دولت شما مشغول بحث با فدراسیون روسیه با هدف کسب دسترسی به تاسیسات نظامی روسیه در کشورهای حوزه آسیای مرکزی و ورود به نوعی از همکاری نظامی با روسها در زمینه مبارزه با تروریسم است، ناراحت هستیم.
آنها در ادامه تصریح کردند: دعوت کردن از روسیه به مذاکرات نه باعث پیشبرد اهداف آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم شده و نه راه رسیدن به روابط باثبات و قابل پیش بینی با روسیه که دولت بایدن طبق ادعای خودش خواستار آن است، به حساب میآید.
میلی روز چهارشنبه با ژنرال والری گراسیموف، همتای روسیهای خود در شهر هلسینکی پایتخت فنلاند برای مدت شش ساعت دیدار کرد. بعد از این دیدار او به خبرنگاران همراهش گفت اگر روسای ارتش اجازه صحبت با همتایان روس خود را پیدا کنند (مسالهای که هم اکنون خلاف قوانین است) مقامهای نظامی آمریکا قادر به اجتناب از تعارض در هر جایی که تنش وجود داشته باشد، هستند.
اما قانونگذاران جمهوریخواه هشدار میدهند مسکو "بیشتر نگران جمع آوری اطلاعات درباره آمریکا و همپیمانان ما است" تا این که خواستار کمک به جلوگیری از تهدیدات تروریستی یا درگیریها باشد و در این زمینه به نقش روسیه در سوریه و اینکه بیشتر به حکومت بشار اسد کمک کرده تا مبارزه با افراطگران داعش اشاره کردند. آنها همچنین به حمایت روسیه از طالبان افغانستان از جمله به ارائه تسلیحات در طی جنگ ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان اشاره کرده و نوشتند: هر اقدامی در راستای هماهنگی با روسیه در زمینه دسترسی به پایگاههای نظامی عملیاتها "دارای ریسک نقض قانون ممنوعیت همکاری نظامی آمریکا-روسیه است"؛ قانونی که کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۶ در پی اقدام مسکو در الحاق شبه جزیره کریمه به خاکش اعمال کرد.
انتهای پیام
نظرات