• دوشنبه / ۵ مهر ۱۴۰۰ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400070402227
  • منبع : فضای مجازی

سرعت پایین وای‌فای ربطی به تعداد کاربران دارد؟

سرعت پایین وای‌فای ربطی به تعداد کاربران دارد؟

غیرمعمول نیست که خانواده‌ها به طور همزمان دارای پنج یا تعداد بیشتری دستگاه متصل به یک شبکه وای‌فای باشند. اما آیا اتصال تعداد زیاد دستگاه‌ها بر سرعت شبکه وای‌فای تاثیر می‌گذارد؟

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «امروزه، هر فرد به طور معمول دارای سه دستگاه متصل به اینترنت است. از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها، تلفن‌های هوشمند و کنسول‌های بازی اشاره کرد. این امر غیرمعمول نیست که خانواده‌ها به طور همزمان دارای پنج یا تعداد بیشتری دستگاه متصل به یک شبکه وای‌فای باشند. اما آیا اتصال تعداد زیاد دستگاه‌ها بر سرعت شبکه وای‌فای تاثیر می‌گذارد؟

روترهای وای‌فای چگونه کار می‌کنند؟

روترهای وای‌فای بخش مهمی از یک شبکه خانگی بی‌سیم هستند. آنها داده‌ها را در شبکه بی‌سیم محلی ارسال و دریافت و امکان برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها را فراهم می‌کنند. روتر یک ایستگاه پایه برای اتصال بی‌سیم در خانه شما ایجاد می‌کند. شبکه‌های وای‌فای بسیار شبیه به امواج رادیویی بر بستر فرکانس‌ها کار می‌کنند. با این وجود، این فرکانس با توجه به نوع وای‌فای مورد استفاده شما متفاوت است.

فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز رایج‌ترین باند برای اتصالات وای‌فای استاندارد است. روتر و دستگاه‌هایی که سیگنال را دریافت می‌کنند باید در فرکانسی یکسان باشند تا ارسال و دریافت داده‌ها صورت بگیرد. ترافیکی که در شبکه شما جریان دارد به بسته‌های داده تقسیم می‌شود که هر یک دارای آدرس ویژه‌ای هستند. از این رو می‌توانند به دستگاه درست ارسال شوند. اما به دلیل این که دو دستگاه به طور همزمان نمی‌توانند در یک فرکانس مشابه باشند، سیگنال وای‌فای می‌تواند هنگام اتصال دستگاه‌های بیشتر دچار کندی شود.

آیا اتصال بیش از حد دستگاه‌ها موجب کندی وای‌فای می‌شود؟

پاسخ مثبت است. تعداد دستگاه‌های متصل موجب کندشدن شبکه وای‌فای می‌شود. در این زمینه، کندشدن به معنای آن است که روتر نمی‌تواند با تمام دستگاه‌های موجود در شبکه به طور همزمان ارتباط برقرار کند. از آنجاکه شبکه وای‌فای باید فرکانس خود را با هر دستگاه به اشتراک بگذارد، ترافیک بسیار زیادی می‌تواند در یک فرکانس یکسان شکل بگیرد زیرا دستگاه‌های دیگر نیز تلاش می‌کنند بسته‌های داده خود را روی آن ارسال کنند. این کندی با سرعت اینترنت ارتباطی ندارد. شما می‌توانید سرعت خوبی از شرکت خدمات‌دهنده خود دریافت کنید اما یک شبکه بی‌سیم کند در خانه داشته باشید.

به طور معمول، این کندی زمانی رخ می‌دهد که چهار یا پنج دستگاه به شبکه متصل باشند؛ اگر چه این مساله تا حد زیادی به روتر وابسته است. با افزایش تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه، میزان کندی نیز افزایش می‌یابد.

کاهش سرعتی که تجربه می‌کنید به تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه بی‌سیم و میزان داده‌ای که استفاده می‌کنند، بستگی دارد. کاهش خفیف در نتیجه افزوده‌شدن دستگاه‌های بیشتر به شبکه بی‌سیم طبیعی است. فراتر از آن ممکن است متوجه افت سرعت یا عملکرد برای هر یک از دستگاه‌های متصل به شبکه شوید.

چند دستگاه باید به شبکه وای‌فای متصل باشند؟

توصیه می‌شود بیش از پنج دستگاه به صورت همزمان به یک شبکه بی‌سیم متصل نباشند تا پهنای باند بیش از حد تحت تاثیر کندی قرار نگیرد. از سوی دیگر تا ۲۵ دستگاه می‌توانند به شبکه‌های وای‌فای عمومی متصل شوند، پیش از آن که شبکه دچار کندی شود و بار دیگر این شرایط به خود روتر نیز بستگی خواهد داشت.

موارد زیر از دیگر عوامل تاثیرگذار بر سرعت شبکه بی‌سیم هستند:

قدرت سیگنال وای‌فای

سیگنال وای‌فای ارسالی از روتر عاملی کلیدی در زمینه تعداد دستگاه‌هایی است که می‌توانند به آن متصل شوند. اگر قدرت سیگنال ضعیف باشد، ممکن است با کندی شبکه وای‌فای پس از اتصال تعداد کمی از دستگاه‌ها مواجه شوید. بررسی قدرت سیگنال و استفاده از یک گسترش‌دهنده محدوده شبکه وای‌فای در صورت مواجهه با کندی هنگام اتصال چند دستگاه می‌تواند مفید باشد.

عمر روتر

روترهای قدیمی دارای سرعت‌های کمتری هستند و نمی‌توانند به اندازه روترهای جدید از تعداد زیاد دستگاه‌های متصل پشتیبانی کنند. استفاده از یک روتر جدید با مشخصات بهتر روش دیگری است که می‌تواند به افزایش سرعت اتصال وای‌فای کمک کند.

تعداد موانع در مسیر سیگنال وای‌فای

اگر روتر در یک اتاق قرار دارد و دیگر دستگاه‌ها از مکانی دیگر قصد اتصال به آن را داشته باشند، احتمال مواجهه با کندی شبکه وای‌فای به واسطه موانع پیش روی سیگنال، مانند دیوارها افزایش می‌یابد. بهتر است روتر در مکانی مرکزی قرار بگیرد تا قوی‌ترین سیگنال دریافت‌ شده یا در صورت امکان دستگاه‌هایی که قصد اتصال به شبکه وای‌فای را دارند به روتر نزدیک‌تر شوند.

سفت‌افزار منسوخ

سفت‌افزار یا فرم‌ور یک روتر عملکردهای پایه دستگاه را کنترل می‌کند. سفت‌افزار کیفیت و قدرت سیگنال‌ها از تمام دستگاه‌ها، تخصیص کانال، تنظیم قدرت سیگنال و موارد دیگر را کنترل می‌کند. اگر مشکلی در سفت‌افزار وجود داشته باشد، می‌تواند موجب مشکلاتی در اتصال وای‌فای شده و احتمال بروز کندی اتصال بی‌سیم را افزایش دهد.

برخی تولیدکنندگان روتر به طور مرتب بروزرسانی‌های سفت‌افزار را برای دستگاه‌های خود منتشر می‌کنند که گاهی اوقات مشکلات را برطرف می‌کنند اما گاهی اوقات نیز ممکن است به بررسی شرایط روتر توسط یک کارشناس نیاز باشد.

چگونه سرعت وای‌فای را افزایش دهیم

اگر قصد دارید از کندی سرعت پیشگیری کنید بهترین کار کاهش تعداد دستگاه‌های موجود در شبکه وای‌فای است. اگر این کاری نیست که به‌راحتی برای شما قابل انجام باشد - که قابل درک نیز است - می‌توانید موارد زیر را برای افزایش سرعت اتصال وای‌فای خود مد نظر قرار دهید:

تغییر مکان روتر

محل قرارگیری روتر شما می‌تواند در کاهش یا افزایش سرعت شبکه وای‌فای تاثیرگذار باشد. از این رو تغییر مکان آن همواره یکی از گزینه‌هایی است که می‌توانید برای بهبود شرایط مد نظر قرار دهید. در صورت امکان روتر را به دستگاه‌هایی که قصد اتصال به شبکه را دارند، نزدیک‌تر کرده و تغییرات سرعت را بررسی کنید.

استفاده از کابل اترنت

کابل‌های اترنت موجب کاهش سرعت وای‌فای نمی شوند زیرا از کانال فرکانس متفاوتی نسبت به وای‌فای استفاده می‌کنند. اگر نیازی به اتصال بی‌سیم ندارید، اتصال از طریق کابل اترنت ممکن است به بهبود سرعت و دورزدن کندی سرعت شبکه وای‌فای کمک کند.

ارتقاء روتر

استفاده از یک روتر بی‌سیم جدید و با مشخصات بهتر می‌تواند به کسب عملکرد و سرعت بهتر کمک کند. اگر نمی‌توانید سرعت‌های کم یا کندی را تحمل کنید، این تغییری است که می‌تواند ارزشش را داشته باشد.

استفاده از یک گسترش‌دهنده محدوده وای‌فای

اگر نگران کندی یا سرعت‌های پایین شبکه وای‌فای خود هستید، یک گسترش‌دهنده محدوده وای‌فای می‌تواند برای تقویت سیگنال روتر به بخش‌هایی از خانه که دور از آن هستند، کمک کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha