به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دادخواست، چنانچه مالک یک ملکی هستید و نمی دانید که چگونه دادخواست اثبات مالکیت را تنظیم کنید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
اگر هزینه پرداخت دستمزد به وکیل برای شما بالاست و یا بنا به هر دلیلی دسترسی به وکیل خود ندارید موسسه حقوقی بازرگان به شما کمک می کند تا خودتان به تنهایی دادخواست اثبات مالکیت را تنظیم نمایید.
برای تنظیم دادخواست و یا مطالعه نمونه دادخواست اثبات مالکیت می توانید به سایت دادخواست مراجعه کرده و دادخواست مورد نظر خود را به صورت رایگان و آنلاین تنظیم نمایید.
هدف ما در این سایت علاوه بر ارائه تمامی نمونه دادخواست های موجود و مورد نیاز شما، تنظیم دادخواست به صورت آنلاین است.
مراحل تنظیم دادخواست اثبات مالکیت
شما می توانید در این سایت به تمامی موضوعات مختلف دادخواست و انواع نمونه دادخواست دسترسی داشته باشید.
کافیست در بخش جستجوی نمونه دادخواست ، موضوع مورد نظر خود را انتخاب نموده و با جستجوی کلمات کلیدی مورد نظر می توانید نمونه دادخواست مورد نظر خود را مشاهده نمایید.
سپس می توانید در بخش تنظیم دادخواست اینترنتی، پس از تکمیل فرم ارائه شده در سایت و قرار دادن شرح دادخواستی که می توانید از نمونه دادخواست یافت شده در مرحله قبل بهره گرفته و دادخواست خود را پرینت و به دفتر خدمات قضایی ارائه دهید.
اثبات مالکیت
اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد، به صورت طبیعی سند رسمی نیز ندارد.
حال اگر در مورد مالکیت این گونه املاک اختلاف ایجاد شود و شخصی که به هر نحو آن ملک را تملک کرده، بخواهد مالکیت خود را اثبات کند، لازم است دعوای خود را با خواسته اثبات مالکیت در دادگاه مطرح کند.
دادگاه با توجه به دلایل و مستندات خواهان مانند تصرف ملک، مبایعه نامه عادی، شهود و … در صورتی که مالکیت خواهان را احراز کند، حکم به اثبات مالکیت وی صادر می کند و همین حکم سند رسمی در دست خواهان خواهد بود.
خواهان و خوانده در نمونه دادخواست اثبات مالکیت چه کسانی هستند؟
توجه داشته باشید که برای تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت، خواهان کسی است که به نحوی ادعای مالکیت ملک را دارد.
خوانده کسی است که ملک ثبت نشده را به خواهان تملیک کرده است و همچنین ایادی قبلی وی در صورت وجود.
توجه داشته باشید که نمونه دادخواست اثبات مالکیت ملک با توجه به قاعده کلی مربوط به دعاوی مربوط به اموال غیر منقول در دادگاه محل وقوع ملک مورد رسیدگی قرار می گیرد.
دادخواست اثبات مالکیت نسبت به املاک ثبت شده
این دادخواست نسبت به املاکی که سابقه ثبتی دارند، قابل استماع نیست.
چرا که طرح چنین دعوایی برخلاف قانون ثبت بوده و با توجه به وجود سند رسمی در خصوص آن، در صورت پذیرش منجر به صدور اسناد رسمی متعارض خواهد شد.
لذا محاکم در این خصوص قرار عدم استماع دعوا صادر می کنند، چون دعوا به شکل قانون طرح نشده است.
مطابق با ماده ۲۲ قانون ثبت، همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید، دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده یا کسی که ملک به نام او منتقل شده و این انتقال در دفتر املاک به ثبت رسیده یا ملک از مالک رسمی ارثی به وی رسیده باشد، مالک خواهد شناخت.
در چنین مواردی خواهان به جای دادخواست اثبات مالکیت باید از دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی استفاده کند.
نکات طلایی که باید در تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت بدانید
دعوای اثبات مالکیت یکی از دعاوی رایج در زمینه املاک است که معمولاً افراد برای اثبات حق خود در باب مالکیت نسبت به طرح آن اقدام مینماید که لازم است شرایط ذیل در دعوای اثبات مالکیت وجود داشته باشد:
۱– وجود قرارداد کتبی یا شفاهی
خواهان دعوای اثبات مالکیت بایستی بدواً نسبت به اثبات وجود قراردادی مبنی بر انتقال مالکیت یا ادلهای مبنی بر مالکیت ارائه نماید که معمولاً خواهان در این مورد با ارائه سند عادی نسبت به اثبات وجود قرارداد اقدام میکند،
چرا که خواهان دعوی اثبات مالکیت بلاشک یا دارای سند عادی است یا دلیلی غیر از سند رسمی مانند قرارداد شفاهی دارد که در مورد اخیر باید وجود چنین قراردادی را با سایر ادله اثبات نماید.
اما برای طرح دعوای اثبات مالکیت صرف وجود سند یا قرارداد یا ادلهای مبنی بر وجود قرارداد شفاهی یا عادی کافی نیست.
۲– اثبات اعتبار قرارداد:
با اثبات وجود یک قرارداد یا اثبات طرق قانونی نقل و انتقال ملک، کار خواهان دعوا برای طرح دعوای اثبات مالکیت به اتمام میرسد و مستنداً به اصالت الصحه این خوانده دعوا است.
که بایستی با ایراد به اعتبار سند عادی از دعوا دفاع نماید و اگر دلیلی از طرف خوانده مبنی بر بیاعتباری قرارداد اثبات شده از سوی خواهان ارائه گردد با انقلاب دعوا اثبات اعتبار قرارداد نیز بر عهده خواهان که مدعی اعتبار قرارداد هست خواهد بود.
چرا که امکان دارد قرارداد معتبری هم تنظیم شده باشد؛ لیکن با جهاتی قانونی بعد از تنظیم فسخ، اقاله یا ابطال شده باشد؛ لذا با دفاع مؤثر از طرف خوانده، خواهان باید اعتبار قرارداد خود را نیز اثبات نماید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات