مهدی زندیه وکیلی روز شنبه سوم مهرماه در حاشیه کارگروه غارشناسی استان مرکزی اظهار کرد: کتابچهای تحت عنوان آلبوم غارهای استان وجود دارد که در آن ۱۰غار کاربردی استان مورد بررسی، تحلیل، شناسایی، مطالعه، نقشهکشی و مسیریابی شده و در اختیار غارنوردان و مخاطبان قرار گرفته است. بناست این تعداد به ۳۰ غار برسد، منابع مالی لازم جهت تکمیل مطالعه بر روی ۲۰ غار کاربردی دیگر به کارشناسان این گروه تخصیص داده خواهد شد.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: دوم مهرماه روز ملی " غار پاک" با شعار اکتشاف، شناخت و حفاظت از غارها" نامگذاری شده است.
" زهره موسوی" با اشاره به مشکلات برخی غارهای سطح استان بیان کرد: غار " خان آباد" خمین در سال ۹۴ شناسایی و پروانه بهره برداری این غار که نزدیک به روستای آنان و طیب آباد است در سال ۹۸ صادر شده است.
وی ادامه داد: این غار در محدوده ۱۰ کیلومتری معدن سرب و روی قرار گرفته که فعالیت این معدن به دلیل انجام عملیات انفجار اثر تخریبی بسیار زیادی بر روی غار دارد و جان خفاش هایی که در این محل زندگی می کنند را نیز تهدید می کند که انتظار میرود تدابیر لازم از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست برای رفع مشکلات این ذخایر ملی اندیشیده شود.
موسوی ادامه داد: این غار در ۲ کیلومتری روستای جولان در دامنه شمالی کوه باباجابر شهرستان محلات واقع شده که در نزدیکی این غار مجوز معدن سرب و همچنین سنگ سرب صادر شده و از سال ۹۶ با موافقت منابع طبیعی و میراث فرهنگی استان فعالیت دارند.
موسوی بیان کرد: غار جوشق شهرستان دلیجان در روستای جوشق واقع شده و معدن سنگ باشه و همچنین معدن مرمریت قرمزبهار در حوالی این غار فعالیت دارند که امید است برای حفظ این ذخایر ملی از سوی مسئولان اجرایی ذیربط راهکارهای ویژه ای ارائه شود تا هم فعالیت این معادن متوقف نشود و هم حریم گردشگری این غارها تعیین تکلیف شود. امید است با حفظ این منابع، علاوه بر جذب سرمایه گذار، توسعه پایدار در این مناطق ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، در این کارگروه به مناسبت روز غار در خصوص مسائل و مشکلات سه غار خانآباد، باباجابر و جوشق گفتو گو صورت گرفت و بناشد برای حفظ این غارها و همچنین ادامه روند فعالیت معدنداران در حوالی این غارها بررسیهایی صورت بگیرد و حریم و شرایط دیگری برای آنها اختصاص داده شود.
انتهایپیام
نظرات