به گزارش ایسنا، ظاهر پور مجاهد شنبه سوم مهرماه در شورای مهارت استان همدان، اظهار کرد: استفاده از ظرفیتهای مراکز فناوری در وضعیت مطلوبی قرار دارد که در این راستا مجموعه پارک علم وفناوری خوب ورود یافته است.
وی افزود: برای پیشرفت در حوزه فناوری باید پیوند بین صنعت و دانشگاه ایجاد شود و نیازهای استان در حوزه کسب و کار شناسایی شود تا متناسب با ظرفیتها و نیاز استان شرکتها در حوزه فناوری و نوآوری حرکتهای خوبی داشته باشند.
پور مجاهد با بیان اینکه ۳۶ مرکز در واحدهای تولیدی بزرگ استان توسط مجموعه فنی و حرفهای انجام شده است، تصریح کرد: آموزش در حوزه فناوری و صنعت بسیار راهگشا بوده که در این طرح مجموعه فنی و حرفه ای بسیار خوب عمل کرده است.
معاون امور اقتصادی استانداری همدان یادآور شد: یکی از ایرادات استان در حوزه استفاده از ظرفیت ها در حوزه گیاهان دارویی عدم انسجام این حوزه است که باید مراکز فناوری در حوزه گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه قرار گیرند و مجموعه جهاد کشاورزی آنها را مورد حمایت قرار دهند.
وی با اشاره به چالش بحران آب و کم آبی، اظهار کرد: در حوزه گیاهان دارویی باید به سمت استفاده از گیاهانی حرکت کنیم که نسبت به شرایط آب و هوایی مقاوم تر بوده و به آب وابستگی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه باید شرایط را برای شرکتهای فناور و دانش بنیان فراهم کنیم، گفت: تسهیلگری شرایط برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان موجب استحکام حضور آنها خواهد شد.
پورمجاهد خاطرنشان کرد: نقش سیاستگذاری برای جلوگیری از مهاجرت موثر است چرا که در همدان شرایط بسیار خوبی وجود دارد که با تسهیل کردن شرایط می توان از حضور افراد توانمند بهرهمند شد.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا نیز در این شوار گفت: دانشگاه بخشی از اکوسیستم کارآفرینی باید باشد ، در بحث آینده پژوهشی باید نگاه ما در بسیاری از موارد محدود به قوانین نباشد.
محمدیفر با بیان اینکه در برخی موارد قوانین ما سنتی و ضد توسعه هستند، تصریح کرد: قوانین سنتی و ضد توسعه ما را در حوزه فناوری عقب می اندازد ، چرا که هر جا قوانین و محدودیتها برداشته شده ما شاهد بالندگی در آن حوزه بودهایم که از جمله آنها میتوان به سلولهای بنیادی اشاره کرد و این افراد را قوانین نبستهایم.
وی با اشاره به اینکه یک ورزشکار معمولی یک مدیر برنامه دارد اما ما برای دکتر هیچ مدیر برنامه ای نداریم، و تنها راهکار آن پیوند صنعت و دانشگاه است که بتوانیم با برنامه پیش برویم، خاطرنشان کرد: در این راستا دانشگاه سعی بر توسعه مرکز رشد و فناوری دانشگاه با مجموعه پارک علم و فناوری داشته است و راهاندازی مرکز شتابدهی در دانشگاه به این موضوع کمک خواهد کرد که شرکتهایی ورود خواهند یافت که ایدهها و پیش ایدهها را حمایت خواهند کرد.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه مرکز شتابدهی که در دانشگاه راه اندازی خواهد شد به دنبال خلق نیازهای جدید پیش خواهد رفت، افزود: یکی از مباحث مهم در حوزه دانشگاه لزوم تغییر برخی رشتههاست که باید در این رشتهها تغییراتی ایجاد شود تا بتوانیم پیوند بین صنعت و دانشگاه برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه باید دغدغههای آینده را در دانشگاه مطرح و خلق کنیم، گفت : این دانشگاه متعلق به همه بوده و باید ازظرفیت های این دانشگاه در حوزه فناوری بهره گرفت.
محمدیفر به وجود گیاهان دارویی و ظرفیتهای خوب استان همدان در این حوزه اشاره کرد و گفت: در الوند همدان گونههای گیاهی دارویی به صورت خودرو وجود دارد که میتوان از این ظرفیت به خوبی بهره گرفت.
وی گفت: رشته گیاهان دارویی را میتوان در کنار رشته کشاورزی و باغبانی انجام داد.
رئیس سازمان آموزش فنیو حرفهای استان همدان و دبیر شورای مهارت استان همدان نیز در این شورا گفت: مجموعه فنی و حرفه ای در حوزه مهارت به خوبی ورود یافته است.
مختاران با بیان اینکه بسیاری از فعالیتهایی که در حال انجام است باحمایت مجموعه پارک علم و فناوری و سایر ارگانها انجام شده است، ادامه داد: یکی از اولویتهای مجموعه آموزش فنی و حرفهای آموزش مهارت های فنی و حرفهای توسط سربازان، دانشگاهیان،روستاییان و آموزش نخبگان است که در شش ماهه امسال ۱۹ هزار و ۷۰۳ نفر در این راستا آموزش دیدهاند.
مختاران تصریح کرد: آموزش این مهارتها متناسب با نیاز بازار بوده که ۳۵ کارگاه آموزشی در این راستا برگزار شده و یکی از فعالیتهای خوب ورود کارآفرینان بوده است که ۳۷۲ نفر در بخش خصوصی اشتغال ایجاد شده است.
وی گفت: با توجه به موضوع کم آبی کشت گل محمدی در شهرستان فامنین را به کشاورزان منطقه آموزش دادیم که ۱۰۰ هکتار از زمینهای این منطقه زیر کشت گل محمدی قرار گرفتند.
وی آماده سازی دپارتمان تخصصی آموزش چرم و مصنوعات چرم را از دیگر برنامههای انجام شده توسط مجموعه فنی و حرفهای برشمرد و گفت: تفاهمنامه سه جانبه با مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی انجام دادهایم و در این راستا افراد جویای کار توانمندسازی شدهاند.
انتهای پیام
نظرات