• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400070301131
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

نقشه خاک و اهمیت توجه به آن

 نقشه خاک و اهمیت توجه به آن

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه شهرکرد در خصوص اهمیت تهیه نقشه خاک، گفت: اهمیت ندادن به خاک، تغییر غیر اصولی کاربری‌ اراضی، کشت های بی‌رویه و نامناسب باعث تخریب اراضی و تخلیه آب‌های زیرزمینی شده و افزایش ریزگردها و آلودگی خاک و آب و هوا را در پی دارد.

محمدحسن صالحی در گفت‌وگو با ایسنا یکی از مشکلات رایج در کشور در ارتباط با خاک‌ها را نبود پایگاه داده خاک دانست و اظهار کرد: در نقاط مختلف کشور یا نقشه خاک وجود ندارد و یا در صورت وجود این نقشه‌ها یا قدیمی هستند و همچنین این نقشه‌ها در مقیاس کوچک‌ تهیه شده‌اند که برای توصیه‌های مدیریتی کارایی لازم را ندارند.

وی با بیان اینکه خاک یکی از اجزای اکوسیستم است، افزود: هر نوع مطالعه‌ای مانند تعیین نوع کاربری زمین و تعیین الگوی کشت که به نحوی با خاک ارتباط داشته باشد، نیازمند اطلاعات دقیق و کافی از خاک است.

استاد گروه علوم و مهندسی خاک، تهیه پایگاه داده خاک و نقشه جامع خاک‌های کشور را از ضروری‌ترین موارد عنوان و بیان کرد: علاوه بر استفاده از اطلاعات قدیمی خاک که با راستی‌آزمایی می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند، بایستی با استفاده از خاک‌شناسان مجرب و توانمند خاک‌شناسی، اطلاعات و نقشه جامع خاک کشور تهیه و تکمیل شود و در این زمینه، اولویت با مکان‌هایی است که امکان کشت محصولات زراعی، باغی و جنگل فراهم است.

صالحی گفت: بایستی هرچه سریع‌تر، ردیف و بودجه کافی برای مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی خاک در نظر گرفته شود و از روش‌ها و ابزارهای نوین نیز در تهیه نقشه‌های خاک کمک گرفته شود و در نهایت، با جمع‌آوری اطلاعات از استان‌های مختلف که با تقسیم کار و اولویت‌بندی انجام می‌گیرد، نقشه جامع خاک کشور تهیه شود و اطلاعات این نقشه‌ها در اختیار تصمیم‌گیرندگان در سطح کشور قرار گیرد.

وی یادآور شد: نبود اهمیت به خاک و تغییر غیر اصولی کاربری‌ اراضی، کشت‌های بی رویه و نامناسب باعث تخریب اراضی و تخلیه آب‌های زیرزمینی شده و افزایش ریزگردها و آلودگی خاک و آب و هوا را در پی داشته است.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: افرادی که قرار است نقشه خاک را تهیه کنند، باید آگاهی و تجربه لازم را داشته باشند، زیرا اگر در تهیه نقشه خاک دقت کافی را نداشته باشند، هرگونه تصمیم‌گیری بر مبنای این نقشه‌ها، می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را در پی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha