• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400070301037
  • خبرنگار : 71402

رهبران گروه چهار خواستار هند-اقیانوسیه آزاد شدند

رهبران گروه چهار خواستار هند-اقیانوسیه آزاد شدند

رهبران ایالات متحده، ژاپن، هند و استرالیا در اولین نشست حضوری خودشان با ارائه جبهه متحدی در بحبوحه نگرانی‌ها درباره چین، به پیگیری یک منطقه آزاد و باز هند – اقیانوسیه که "به دور از ارعاب" باشد، متعهد شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نشست دو ساعته این چهار کشور در کاخ سفید، با دقت از طرف چین که این گروه را "محکوم به شکست می‌داند" دنبال می‌شود.   

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا، یوشیهیده سوگا، نخست‌وزیر ژاپن و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند بعد از این مذاکرات در بیانیه مشترکی گفتند: ما پای اجرای قوانین، آزادی‌ کشتی‌رانی و پروازها، راهکار مسالمت‌آمیز مناقشات، ارزش‌های دموکراتیک و تمامیت ارضی کشورها ایستاده‌ایم.

 گرچه رهبران این کشورها در صحبت‌ها یا بیانیه خود علنا به نام چین اشاره‌ای نکردند، به وضوح مشخص است چین مدنظر آنها بوده است.  

آنها گفتند: ما در کنار یکدیگر، دوباره به ارتقای نظم مبنی بر قانون که ریشه در قوانین بین‌المللی داشته باشد و به دور از ارعاب باشد، برای تقویت امنیت و شکوفیایی در هند – اقیانوسیه و فراتر از آن متعهد می‌شویم.   

رهبران گروه چهار همچنین از کشورهای جزیره‌ای کوچک به ویژه مناطق داخل اقیانوسیه اعلام حمایت کردند تا اقتصاد و مقاومت محیطی آنها را افزایش دهند.

علاوه بر این، این کشورها از کره‌شمالی خواستند تا بر سر تسلیحات هسته‌ای و برنامه موشکی بالستیکی خود وارد روند دیپلماسی شود. با این حال پیونگ‌یانگ این اقدام را به رفع تحریم‌های بین‌المللی منوط می‌داند.

در بیانیه این گروه آمده است: ما مجدداً بر تعهد خود مبنی بر خلع سلاح کامل کره شمالی مطابق قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد و ضرورت حل فوری مساله ربوده شدگان ژاپنی تاکید می‌کنیم.

آنها افزودند: ما از کره شمالی می‌خواهیم که به تعهدات خود در سازمان ملل پایبند باشد و از تحریکات خودداری کند. ما همچنین از کره شمالی می‌خواهیم که در گفتگوی اساسی شرکت کند.

این رهبران همچنین گامی برای گسترش توزیع واکسن در سراسر جهان برداشته است و از برنامه هند برای از سرگیری صادرات‌ها در اکتبر استقبال کردند.

این دیدار ۱۰ روز پس از تصمیم استرالیا به خرید زیردریایی با سوخت هسته‌ای و فناوری آمریکایی و بریتانیایی، به جای خرید زیردریایی متعارف دیزلی فرانسوی که واکنش تند پاریس را به دنبال داشت، برگزار شد.

بایدن در سخنانی در این نشست گفت، این گروه متشکل از کشورهای دموکراتیک است که جهان‌بینی مشترک دارند؛ از چگونگی مقابله با تغییرات آب و هوایی و همه‌گیری کووید-۱۹ گرفته تا فناوری‌های نوظهور.

وی ادامه داد، «وقتی ما شش ماه پیش ملاقات کردیم، طرح‌های مشخص یا برنامه‌های مثبتی را برای حفظ دریانوردی آزاد در منطقه اقیانوس آرام و هند ارائه کردیم. امروز میتوانم بگویم که پیشرفتهای عالی داشتیم.»

بایدن افزود، «ما تولید یک میلیارد دز واکسن اضافی در هند برای افزایش عرضه جهانی را پیگیری می‌کنیم. ما در حال همکاری در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی با مشارکت کشورهای جدید در جهت هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای هستیم.»

نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز در این جلسه گفت، تولید این تعداد واکسن برای مردم کشورهای منطقه اقیانوس‌های هند و آرام بسیار حیاتی است.

نخست وزیر استرالیا، بر اهمیت "باز و آزاد" بودن منطقه اقیانوس‌های هند و آرام تاکید کرد و گفت این منطقه باید عاری از فشار و اجبار باشد و نگرانی در مورد افزایش نفوذ پکن در منطقه باید برطرف شود.

اسکات موریسون خاطر نشان کرد که گروه چهارگانه نشان داده است که کشورهای دموکراتیک می‌توانند برای مشکلات راه حل داشته باشند.

سوگا نخست وزیر ژاپن هم گفت که برگزاری این نشست در این سطح نشان از همبستگی شدید بین این کشورها در یافتن راه حل برای چالش‌ها دارد.

 پس از این نشست نخست‌وزیر ژاپن به خبرنگاران گفت که این کشورها برای همکاری بر سر واکسن، انرژی پاک و فضا و برگزاری هر ساله نشست توافق کرده‌اند.   

نخست‌وزیر هند هم با استناد به توافقی در مارس برای تامین یک میلیارد دوز واکسن به منطقه هند – اقیانوسیه، به دیگر رهبران گفت که مجوز صادرات هشت میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ تا پایان اکتبر را صادر می‌کند.  

برنامه تامین یک میلیارد دوز واکسن در سراسر آسیا تا پایان ۲۰۲۲ بعد از آن متوقف شد که هند به عنوان بزرگترین تولیدکننده واکسن جهان، صادرات در ماه آوریل را به دنبال شیوع گسترده کووید در داخل کشورش ممنوع کرد. هند تاکید دارد که وقتی صادرات دوباره واکسن را آغاز کند، ابتکار واکسن بین‌المللی کوواکس و کشورهای همسایه را اولویت قرار می‌دهد.    

گروه چهار چندین پیمان جدید از جمله یکی برای تقویت امنیت زنجیره تامین نیمه هادی‌ها و مقابله با ماهی‌گیری غیرقانونی و تقویت هوشیاری در حوزه دریایی اعلام کردند. این گروه همچنین یک شراکت ۵جی راه‌اندازی کرده و برنامه‌هایی برای پیگیری تغییر اقلیمی اعلام کردند.

این رهبران گفتند: با اذعان به نقش دولت‌ها در تقویت محیطی مناسب برای تنوع ۵جی، ما برای تسهیل همکاری‌های دولتی و خصوصی با یکدیگر همکاری کرده و در سال ۲۰۲۲ مقیاس‌پذیری و امنیت سایبری فناوری باز و مبتنی بر استانداردها را نشان خواهیم داد.

این نشست تنها یک هفته پس از اعلام پیمان امنیتی جدید ایالات متحده، انگلیس و استرالیا موسوم به آکوس اعلام می‌شود که طبق آن زیر دریایی‌های هسته‌ای تحویل استرالیا می‌شود، اقدامی که واکنش چین را به همراه داشت.

در این نشست، نخست‌وزیر ژاپن گفت که شراکت آکوس "نقش مهمی در صلح و ثبات منطقه هند – اقیانوسیه" خواهد داشت.

پیش از این نشست، مقام‌های آمریکایی تلاش داشتند تا جنبه امنیتی آن را کم اهمیت نشان دهند؛ گرچه اعضا رزمایش دریایی با هم انجام می‌دهند و نگرانی‌های خود را درباره افزایش قدرت چین و تلاش برای اعمال فشار بر هر چهار کشور به اشتراک می‌گذارند.

نخست‌وزیر استرالیا گفت توافق آکوس و گروه چهار "متقابلا تقویت می‌شوند." او به خبرنگاران گفت: این کل هدف گروه چهار و آکوس است. آنها برای جایگزینی آنجا نیستند بلکه آمده‌اند تا چیزی اضافه کنند.

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس روز جمعه از گروه چهار یا به اصطلاح دیالوگ امنیتی چهارجانبه انتقاد کرد. ژائو لیجیان گفت: یک گروه بسته و منحصر به فرد که کشورهای دیگر را هدف قرار می‌دهد، بر خلاف روند زمانه و آرزوهای کشورهای منطقه است. این گروه نمی‌تواند هیچ حامی‌ای پیدا کند و محکوم به شکست است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha