به گزارش ایسنا، سیدرضا فاطمی امین- وزیر صنعت، معدن و تجارت- در نوشتاری در فضای مجازی اعلام کرد: تمامی فعالان صنعت سیمان مکلف به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات خرید و فروش در سامانه افق هستند. به صورت کلان برای تعدیل قیمت سیمان به موفقیتهای خوبی رسیدهایم اما از استان ها میخواهیم که بیشتر پای کار بیایند و کار به صورت ویژه مورد توجه واقع شود.
همچنین یکشنبه شب، اسدالله کشاورز- معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با شرکت در برنامه تیتر امشب که با حضور دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان و معاون عملیات و نظارت بورس کالا اجرا شد، گفت: عرضه محصولات سیمان تنها از طریق بورس انجام میشود و براساس برنامه وزارت صمت، فروش سیمان خارج بورس ممنوع است و چنانچه موردی خارج از این سیستم مشاهد شود به شدت برخورد میکنیم.
وی افزود: کار با یک ضربالاجل بسیار جدی آغاز شد و تاکنون بهجز پنچ واحد تولیدی که نیمه فعال یا غیر فعال هستند، همه کارخانههای تولیدکننده سیمان کد بورسی دریافت کردهاند و همه عرضه آنها عملا از طریق بورس انجام میشود.
ثبتنام متقاضیان سیمان در بورس/رصد تمام مراحل تولید و عرضه به صورت مکانیزه و فیزیکی با کمک سازمان حمایت
کشاورز با بیان اینکه مصرفکنندگان سیمان به سه بخش تقسیم میشوند که شامل صنایع سیمانبر، عاملان فروش و طرحهای بزرگ عمرانی، هستند و بیشتر آنها در بورس ثبتنام کرده و کد بورسی دریافت کردهاند. در فراخوانی که داده شد، به هریک از این بخشها مهلتهایی داده شد و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی شد و میتوان به جرئت اعلام کرد که بالغ بر ۷۰ الی ۸۰ درصد موزاییکسازان، بتنسازان و پروژههای عمرانی ثبتنام خود را انجام دادهاند. باتوجه به ظرفیت تولید هر واحد تولیدکننده، کف عرضه مشخص و برای اجرا به واحدهای تولیدکننده ابلاغ شده است. طی چند عرضه انجام شده همانطور که دیده شد، کاهش قیمت بهصورت محسوس ایجاد شد.
معاون معدنی وزارت صمت در پایان خاطرنشان کرد: در این برنامه تمام مراحل تولید و عرضه به صورت مکانیزه و فیزیکی با همکاری سازمان حمایت رصد و پایش میشود.
وی با بیان اینکه همانطور که پیش از این نیز اعلام شد، یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت در ماههای گذشته، مشکلات تامین برق برای واحدها بود، گفت: افزایش دما در کشور و افزایش مصرف برق ایجاد شد، منجر به کاهش تولید برق شد که در نهایت فشار آن به واحدهای سیمانی و فولادی وارد شد بهگونهای در برخی مواقع دیماند مصرفی به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد تا این۱۰ درصد تنها پاسخگوی بخش اداری واحدها باشد. از همین روی تولید بالغ بر ۸۰ درصد واحدهای سیمانی کاهش یافت.
این مقام مسئول در وزارت صمت ادامه داد: در نهایت سیمان در بازار دچار کمبود شد؛ ضمن اینکه واسطهها نیز از آب گلآلود ماهی گرفته و عملا قیمت سیمان به چندین برابر قیمت فعلی رسید. اکنون با مدیریتی که توسط وزارت نیرو و با هماهنگی وزارت صمت انجام شد، به تدریج این دیماند مصرفی را افزایش دهیم. در حال حاضر بطور میانگین ۷۰ الی ۸۰ درصد دیماند مصرفی مورد نیاز کارخانهها تامین شده است و تولید به حدی رسیده است که قابلیت عرضه در بورس ایجاد شده و نیاز تامینکنندگان داخلی تامین شده است.
عرضه هفتگی بالغ بر یک میلیون تن سیمان در بورس
در ادامه این برنامه، عبدالرضا شیخان-دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان- نیز در ارتباط با عرضه منظم در بورس، اظهار کرد: هر هفته در بورس بیش از یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تن سیمان عرضه میشود. این در حالیست که نیاز کشور به سیمان در بهترین حالت حدود پنج میلیون تا پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تن در ماه است. قطعا اگر قطعیهای برق رخ نداده بود، بازار دچار التهاب نمیشد و تولید مطلوب شکل میگرفت.
وی افزود: این قطعی برق که از اواسط تیرماه آغاز شد و همچنان هم با محدودیت روبرو است و در حال حاضر ۷۰ الی ۸۰ درصد نیاز تامین میشود، علاوه بر آسیبی که به تولید و ماشینآلات وارد میکند، به صورت پلهای اثرگذار بر بازار است. در بهمن ماه سال گذشته که گاز قطع شد و مشکلاتی برای تامین سوخت ایجاد شد، برق هم به دلایلی که هنوز مشخص نیست، قطع شد، اثرات خود را تا اردیبشهت ماه سال جاری نشان میداد و قیمتها بسیار بالا رفته بود.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان یادآور شد: در خردادماه امسال که تا حدودی قیمتها متعادل شد، اقدام برای ورود به بورس تبدیل به نقطه عطفی برای صنعت سیمان شد اما متاسفانه ورود صنعت سیمان به بورس با زمان قطعی برق مصادف شد و برنامهریزیها را برهم ریخت و در ابتدا هم تعدادی از کارخانهها پذیرش شدهاند. برای ما هم که تولیدکننده هستیم، ورود به بورس و انجام معاملات شفاف (باتوجه به اینکه معاملات به صورت نقدی انجام میشود و اعتباری نخواهد بود) بهتر شده است.
شیخان تاکید کرد: قیمتها فعلا قیمت پایه است که با قیمتهای ابتدای سال تغییر نکرده است. در ۳۱ فروردین ماه امسال با کمک وزارت صمت، قیمتها حدود ۴۰ درصد افزایش یافت و با همان قیمت که به عنوان قیمت پایه شد و تاکنون در حال معامله است. قطعی برق سبب شد که قیمتها تا حدودی رقابتی شود و در برخی مناطق قیمت بالاتر رفت اما پس از ورود وزیر جدید به وزارت صمت و تاکید بر تامین برق واحدهای سیمانی، به روال عادیتر و معقولتر قیمتها بازگشتهایم.
وی تصریح کرد: ورود به بورس از جهت شفافیت و نقدی بودن معاملات برای ما جذاب است و جذابیت قیمتی وجود ندارد.
در ارتباط تصویری با این برنامه، اسماعیل کاظمی- رئیس اتحادیه مصالحفروشان- نیز در رابطه با اینکه تمامی تولیدکنندگان ملزم به فروش محصولات خود از کانال بورس هستند، گفت: زمانیکه سیمان از سبد حمایتی خارج شد (۱۱ تیرماه ۱۳۸۷) تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۹، ما در زمینه سیمان مشکلی نداشتیم اما آنچه که حائز اهمیت است، این است که تولید سیمان و عرضه آن بر تقاضا قالب بوده است؛ تا مادامی که عرضه بر تقاضا قالب باشد، رقابت ناسالم میان کارخانههای تولید شکل میگیرد و مجبور به ارائه تخفیفهایی میشدند و این تخفیفها به واحدهای توزیعی تسری پیدا میکرد و به سهولت مصرفکننده انتخاب داشت که از کدام واحد سیمان مورد نظر را تهیه کند و به نحوی این ارائه تخفیفات مشتری را بدعادت کرد.
وی افزود: در حال حاضر چنانچه موضوع صادرات مدیریت شود. زمانیکه ۶۰ میلیون تن مصرف داخلی داریم، بایستی حداقل ۱۰ الی ۲۰ درصد هم کلینگر برای مواقع ضروری که قطع گاز یا برق رخ میدهد، داشته باشیم. عمر کلینگر دو سال هست و اگر در سال جذب نشد، میتوان سال بعدی آن را صادر کرد؛ بنابراین با مدیریت صادرات به سالهای ١٣٩٧ و ١٣٩٨ بر خواهیم گشت و بازار اشباع خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات