به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، گرچه این تجمع توجه چندانی را به خود جلب نکرد، اما زنان توانستند از طریق برخی از رسانههای بینالمللی مهم صدای اعتراضشان را علیه تصمیم طالبان منتشر کنند.
تمام مدارس و حوزههای افغانستان برای پسران از روز شنبه باز شد. طالبان اعلام کرده بود "تمام معلمان و محصلان مذکر باید در نهادهای آموزشی شرکت کنند."
عصر روز یکشنبه تعدادی از زنان با پوشیدن برقع های مشکی مقابل بازار خرید گلبهار در کابل تجمع کردند. با وجود ممنوعیتی که طالبان برای برگزاری تجمع اعلام کرده است، شکیبا تمکین و جولیا فاریسی، از برگزارکنندگان این تجمع اکثر کارها را انجام داده و حتی نوار چسب مشکی روی لبهای زنان چسباندند تا نشان دهند که آنها لال نیستند و میتوانند صدای خودشان را بلند کنند.
به گفته سازمان دهندگان این اعتراضات، برخی از زنان برای کسب مجوز قانونی برای این تجمع تلاش کردند اما ناموفق بودند. دهها زن معترض پلاکاردهایی با شعارهایی در حمایت از حق آموزش زنان و دختران به دست داشتند. چندین خودروی امنیتی طالبان هم از اطراف این تجمع گذشتند اما توجهی نکردند.
یک دختر نوجوان افغان که به همراه مادرش در تجمع حضور داشت، گفت: اینجا افغانستان بیست سال پیش نیست... اوضاع تغییر کرده است. ما در عصر دیجیتال به مابقی جهان مرتبط شدیم و از حقوق خودمان مطلع هستیم.
محمد مختار، یک آموزگار افغان که به همراه خانوادهاش برای خرید از این فروشگاه آمده بود، گفت: دولت طالبان مجبور خواهد شد که اجازه تحصیل به دختران جوان را بدهد چون اکنون امکان این نیست که تحصیل آنها را ممنوع کرد.
تجمع های کوچک اعتراضی با حضور زنان در سه شهر شامل هرات، مزار شریف و کابل از زمان ورود طالبان به کابل در ۱۵ اوت برگزار شده است که همگی خواستار احترام به حقوقشان شدهاند.
انتهای پیام
نظرات