• یکشنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400062820709
  • خبرنگار : 71129

دوترته‌ها کرسی ریاست‌جمهوری فیلیپین را قبضه می‌کنند؟

دوترته‌ها کرسی ریاست‌جمهوری فیلیپین را قبضه می‌کنند؟

۱۰ سال قبل بود که دختر دوترته، سارا پیش از آنکه پدرش رئیس جمهوری فیلیپین شود، توجهات را به خود جلب کرد. یکی از پلیس‌های محلی دستورات او را برای تاخیر در تخریب یک زاغه مورد بی اعتنایی قرار داد، سارا خشمگین به محل رفت و نه یکبار که چهار بار جلوی آن همه خبرنگار، با مشت به سر پلیس کوبید. حالا گمانه‌زنی‌هایی درباره اینکه سارا دوترته می‌خواهد جای پدرش را بگیرد، در سراسر این کشور آسیایی پیچیده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، سارا ۴۳ ساله عاشق موتورسواری و خشن صحبت کردن، تصویری از خود برجای گذاشته که همه در فیلیپین می‌گویند می‌خواهد جای پدر ۷۶ ساله اش را در کاخ ریاست جمهوری بگیرد. حالا با نزدیک شدن به اتمام دوران شش ساله ریاست جمهوری رودریگو دوترته بر این گمانه‌زنی درباره کاندیدا شدن سارا دوترته افزوده شده است.

این دختر بارها گفته که برنامه‌ای برای کاندیدا شدن در انتخابات مه ۲۰۲۲ ندارد اما تحلیلگران از این بابت تردید دارند. او پیشتر جای پدرش را به عنوان شهردار شهر "داوائو" گرفته و اکنون نیز شهردار همین شهر است.

همچنین چندین مدت است که پلاکاردهایی منقش به تصاویر و نوشته‌های مربوط به سارا دوترته و در تشویق او برای کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری سال آتی میلادی در سراسر شهر نصب شده است. همچنین بنا بر نظرسنجی اخیر "پالس آسیا"، سارا دوترته نسبت به تمامی کاندیداهای رقیب از جایگاه خوبی برخوردار و پیشتاز است.

سارا دوترته به صورت اتوماتیک از محبوبیت پدرش نفع برده اما باید راه طولانی را برای آنکه خودش به صورت مستقل عمل کند، بپیماید.

"مایکل یوسینگکو"، محقق ارشد در مرکز سیاستگذاری Ateneo گفت: آنچه که سارا دوترته را به گفته نزدیکانش متمایز می‌کند این است که او بیش از پدرش برنامه‌ریزی دارد و اصلا مانند او، دمدمی مزاج نیست. حتی سیاست خارجی سارا نیز از پدرش متمایز است چون او بر این باور است سیاست‌ها و رویکرد پدرش در مقابل چین بسیار سازگار است.

به گفته "کارلوس کاند"، محقق ارشد در اداره آسیایی دیده بان حقوق بشر، سارا دوترته در جامعه دیپلماتیک هم شاید خودش را کسی معرفی کند که مدافع و نماینده حقوق بشر است. او احتمالا می‌گوید "بسیار خوب، نمی‌توانم قاچاق مواد مخدر را متوقف کنم اما رویش کار می کنم تا قسمت سوءاستفاده گرانه آن را متوقف کنیم.

پدر و دختر در رویکرد سرسختانه اجرای قانون و مقررات اشتراکاتی دارند اما سارا آن لفاظی‌های افراط گرایانه پدرش را ندارد.

دولت مانیل با روی کار آمدن دوترته به عنوان رئیس جمهوری فیلیپین از سوی جامعه جهانی به شدت زیر ذره بین قرار گرفته و علتش هم کشتارهای فراقانونی قاچاقچیان مواد مخدر به دستور دوترته است. همین چند روز قبل، دادگاه کیفری بین‌المللی اعلام کرد که تحقیقاتی را در ارتباط با "جنگ علیه مواد مخدر" که در آن ۳۰ هزار تن کشته شدند، آغاز کرده است.

دوترته ۷۶ ساله اما با همان رویکرد همیشگی به این اعلامیه از سوی دادگاه مذکور واکنش نشان داد و در جدیدترین سخنرانی خود مدعی شد که می خواهد به قضات دادگاه کیفری بین المللی سیلی بزند.

وی همچنین گفته که اگر چه نمی تواند برای ریاست جمهوری سال بعد کاندیدا شود، اما برای سمت معاون آن نامزد می‌شود؛ اقدامی که با هدف مصونیت قضایی صورت می‌گیرد.

سیاستمداران فیلیپین تا نخستین هفته اکتبر ۲۰۲۱ زمان دارند تا کاندیداتوری خود را برای انتخابات سال بعد اعلام کنند.

انتخابات فیلیپین به مردم این کشور اجازه می‌دهد تا به صورت مجزا رئیس جمهوری و معاون را انتخاب کنند و برای دوترته‌ها این احتمال وجود دارد که بتوانند هم پست ریاست جمهوری و هم معاونت را بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha