• شنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400062719849
  • خبرنگار : 71607

شناسایی زودهنگام ویروس‌های نادر با یک ابزار پیشرفته

شناسایی زودهنگام ویروس‌های نادر با یک ابزار پیشرفته

محققان دانشگاه "مک مستر" کانادا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه ابزار جدیدی شده‌اند که قادر به اعلام هشدار زودهنگام در مورد حضور ویروس‌های نادر و ناشناخته موجود در محیط است و می‌تواند عوامل بیماری‌زای باکتریایی کشنده که باعث سپسیس می‌شوند را شناسایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، "سپسیس" نوعی التهاب است که سراسر بدن را فرا می‌گیرد و به دلیل عفونت پیش می‌آید. این الگوریتم جدید یک ابزار پیشرفته است که قادر به شناسایی مقادیر کم عوامل بیماری‌زای شناخته شده و ناشناخته در شرایط مختلف مانند عفونت قابل انتقال از حیوان به انسان مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ است و می‎تواند بر مخازن سد برای شناسایی حضور عوامل بیماری‌زای احتمالی نیز نظارت داشته باشد.

تا به امروز بیشتر آزمایشگاه‌ها علاوه بر اینکه برای انجام این امر به مقدار زیادی نمونه نیاز داشتند بلکه باید زمان زیادی را نیز برای بررسی این کار صرف می‌کردند که این امر نیز با هزینه بالا این فرایند مرتبط بود. در این فرایند دانشمندان باید قطعات کوچک و خاصی از دی.ان.ای را مورد بررسی قرار می‏‌دانند تا بتوانند آنها را شناسایی کنند که این کار تشخیص را امری دشوار می‎ساخت. برای مثال جداسازی عوامل بیماری‌زا در نمونه‌های خون یا بزاق حیوانات و انسان‌ها امری بسیار چالش برانگیز است زیرا ممکن است آنها در کمتر از یک میلیونیوم کل نمونه حضور داشته باشند که این مقدار بسیار کم است اما تشخیص آن عوامل در آن زمان بسیار حیاتی است.

محققان این مطالعه با موفقیت ابزار جدید را بر روی تمام خانواده کروناویروس‎ها از جمله کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ آزمایش کردند. این ابزار با مورد هدف قرار دادن ، جداسازی و شناسایی همزمان و دقیق توالی‌های دی.ان.ای قادر به شناسایی بسیار سریع‌تر این امر بود.

"زاچری دیکسون"(Zachery Dickson) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: هزاران عامل باکتریایی بیماری‌زا وجود دارد که تشخیص اینکه کدام یک در نمونه خون بیمار وجود دارد می‌تواند به درمان سریع‌تر منجر شود. این ابزار سرعت ما در شناسایی این امر را افزایش می‌دهد بنابراین ما می‌توانیم جان بیشتر افرادی را که ممکن است در اثر ابتلا به بیماری جان خود را از دست دهند، نجات دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha