• جمعه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۵:۰۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400062518932
  • خبرنگار : 71603

ایسنا از وضعیت خوابگاه‌های دانشگاه‌های صنعتی گزارش می‌دهد

سکوت خوابگاه‌ها در آستانه سال تحصیلی جدید

سکوت خوابگاه‌ها در آستانه سال تحصیلی جدید

با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از آغاز واکسیناسیون دانشجویان نمی گذرد و تا ترم جدید تنها دوز اول واکسن دانشجویان تزریق خواهد شد، بنا به گفته مسئولان، ترم آتی مجازی بوده و خوابگاه‌ها تنها در شرایط خاص و به صورت محدود بازگشایی خواهند شد. در این میان امیدهایی وجود دارد که با تداوم واکسیناسیون، امکان بازگشایی خوابگاه‌ها برای نیمسال دوم سال تحصیلی جدید وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، از شواهد و قرائن امر این گونه بر می‌آید که جامعه دانشگاهی کشور برای دومین سال متوالی، مجددا آموزش مجازی را تجربه خواهد کرد. 

ولی تفاوت سال تحصیلی امسال با سال گذشته این است که اکثر دانشجویان کشور تا آغاز سال تحصیلی دوز اول واکسن خود را تزریق می کنند.

این در حالی است که واکسیناسیون دانشجویان در چهار دانشگاه صنعتی برتر کشور یعنی دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز از نیمه شهریورماه آغاز شده و اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه‌ها نیز غالبا دوز دوم واکسن خود را دریافت کرده‌اند تا شرایط برای بازگشایی دانشگاه‌ها تسهیل شود.

از گفته‌های مسئولان دانشگاه‌ها چنین بر می‌آید که با توجه به اینکه حفظ سلامت جامعه دانشگاهی در اولویت است، عملا امکان برگزاری حضوری کلاس‌ها وجود ندارد؛ چرا که ایمنی حاصل از تزریق واکسن حدودا ۴۵روز پس از تزریق دوز دوم حاصل می‌شود. بنابراین در ترم پیش رو نیز آموزش به صورت مجازی بوده و به تبع آن امکان استفاده از خوابگاه‌ها برای دانشجویان مگر در شرایط خاص وجود ندارد. مسئولین امر نیز شرط استفاده از خوابگاه‌ها را بازگشت به آموزش حضوری می‌دانند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به بررسی شرایط استفاده از خوابگاه‌ها در چهار دانشگاه صنعتی بزرگ کشور از زبان مسئولان این دانشگاه‌ها پرداخته است.

دانشگاه صنعتی شریف

دکتر عمادالدین فاطمی زاده معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دانشگاه شریف آمادگی‌های لازم برای بازگشایی خوابگاه‌ها را دارد، اظهار کرد: تا زمانی‌که واکسیناسیون دانشجویان در سطح وسیع و فراگیر انجام نشود و همچنین پروتکل‌های بهداشتی اسکان پس از تزریق واکسن از سوی وزارت بهداشت اعلام نشود، امکان تغییر در ظرفیت اسکان در خوابگاه‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: دانشگاه شریف تنها دارای یک خوابگاه کوچک خودگردان با ظرفیت اندک است و تعرفه مبلغی دریافتی آن مطابق با تعرفه‌های اعلام شده از سوی صندوق رفاه دانشجویان است.

دکتر فاطمی‌زاده افزود: اولویت اسکان با دانشجویان تحصیلات تکمیلی (نیازمند به امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی) است. کما اینکه در حال حاضر تعدادی از این دانشجویان با رعایت پروتکل‌های متناسب با وضعیت جاری در خوابگاه ‌ها ساکن هستند.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دکتر جواد شکرالله مغانی معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه ترم آتی نیز مجددا مجازی خواهد بود، امکان پذیرش دانشجویان در خوابگاه‌ها وجود ندارد. 

وی با با بیان اینکه هر زمان که ترم جدید حضوری باشد، ما آمادگی کامل برای پذیرش دانشجویان در خوابگاه‌ها را داریم، ادامه داد: ظرفیت خوابگاه‌های ما حداکثر ۴۵۰۰ نفر است و اگر قرار باشد فقط دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خوابگاه‌ها حضور یابند، هیچ مشکلی نداریم و در هر اتاق تا ۳ نفر دانشجو در اتاق‌ها مستقر خواهند بود. مگر اینکه شرایط خاص باشد و در صورت بزرگ بودن اتاق، ۴ نفر در یک اتاق اسکان یابند. 

معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: البته همه این شرایط و پذیرش دانشجویان منوط بر ارائه آموزش حضوری است. ولی دانشجویانی که در حال انجام پروژه‌های تحقیقاتی هستند و کارهای آزمایشگاهی انجام می‌دهند، امکان استقرار در خوابگاه‌ها را دارند. 

دکتر مغانی با اشاره به مبالغ دریافتی برای استقرار دانشجویان در خوابگاه‌ها، خاطرنشان کرد: هزینه‌ای که از دانشجویان بابت خوابگاه دریافت می‌شود، مطابق با تعرفه صندوق رفاه دانشجویی است.

معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به خوابگاه‌های متاهلی این دانشگاه افزود: خوابگاه‌های متاهلی با ظرفیت ۸۰ تا ۸۵ نفر ارائه می‌شود. 

دکتر مغانی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از خوابگاه‌های ما نیاز به بازسازی اساسی ندارد، گفت: در سال جاری، دو بازسازی برای خوابگاه‌های دانشگاه امیرکبیر انجام دادیم و در تابستان یک خوابگاه بزرگ نیز به دانشگاه وقف شد که ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه را ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر افزایش می‌دهد.

دانشگاه علم و صنعت 

دکتر احد قائمی معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت به ایسنا گفت: طبق روال دوران شیوع کرونا فقط دانشجویانی می‌توانند از خوابگاه استفاده کنند که پروژه آنها عملی بوده و لازم است در دانشگاه حضور داشته باشند. این دانشجویان باید پروژه خود را در دانشگاه مصوب کرده باشند و از طریق گلستان درخواست اسکان داده و به تایید دانشکده و استاد رسیده باشد. دانشجویانی که در حال گذراندن دروس آموزشی هستند، اسکان خوابگاهی ندارند. چراکه آموزش ترم پیش رو به صورت مجازی است.

وی ادامه داد: قرارداد خوابگاه‌های استیجاری هر ساله تمدید می‌شود و بر اساس تورم اعلامی بانک مرکزی افزایش اجاره خواهیم داشت ولی این افزایش اجاره در هزینه اسکان دانشجویان تاثیری نداشته و هزینه اسکان براساس تعرفه‌های سازمان امور دانشجویان تعیین می‌شود. 

 معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت  خاطر نشان کرد: درخواست دانشجویان خوابگاهی حدود 800 نفر است ولی حدود 500 نفر در خوابگاه‌ها حضور دارند و قبل از آغاز واکسیناسیون  گسترده دانشجویان، دانشجویانی که درخواست حضور در خوابگاه را داشتند، دوز اول واکسن را دریافت کردند.

دکتر قائمی تصریح کرد: با توجه به شرایط کنونی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در حال انجام پروژه خود هستند و نیاز به آزمایشگاه و حضور در دانشگاه دارند، می‌توانند با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از خوابگاه استفاده کنند. 

وی در پایان گفت: دانشگاه علم و صنعت هم اکنون خوابگاه متاهلی ندارد ولی پیگیر ساخت خوابگاه متاهلی در پردیس و واحد دماوند هستیم. 

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دکتر شعله خداداد معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه اولویت ما حفظ سلامت دانشجویان است، گفت: تمام سعی ما این است که دانشجویان خوابگاهی در اتاق‌های یک نفره مستقر شوند و در اتاق‌های ۸ نفره نیز دو نفر مستقر شوند. 

وی ادامه داد: اگر بخواهیم شرایط کرونایی را مد نظر قرار دهیم و با توجه به دستورالعمل‌های کرونایی پیش رویم، ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برای مهر ماه ۳۰۰ نفر مختص دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواهد بود. 

دکتر خداداد با بیان اینکه خوابگاه‌های متاهلی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برقرار است، ادامه داد: با توجه به اینکه افراد بعد از گذشت حدود ۴۵ روز پس از تزریق دوز دوم واکسن، ایمنی کامل پیدا می‌کنند، امکان بازگشایی حضوری به دانشگاه وجود ندارد و کلاس‌ها همچنان مجازی ارائه خواهد شد. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: در دوران کرونا فقط یکی از خوابگاه‌های ما که مختص دانشجویان خارجی است، استیجاری بود. همچنین در شرایط کرونا تمامی خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیر ملکی بود و امکان استقرار دانشجویان دوره روزانه در این خوابگاه‌های ملکی وجود داشت که مبلغ دریافتی از دانشجویان نیز بر اساس مصوبه صندوق رفاه دانشجویان بود و برای ترم جدید نیز مبلغ دریافتی بر اساس مصوبه صندوق است. 

دکتر خداداد خاطرنشان کرد: از ابتدای تابستان، در یکی از خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیر تعمیرات انجام شد و تلاش میکنیم تا انتهای تابستان این تعمیرات را به اتمام برسانیم.

به گزارش ایسنا، با توجه به روند فعلی واکسیناسیون جامعه دانشگاهی و وعده‌هایی که از قبل داده شده، این احتمال وجود دارد که دانشگاه‌ها برای نیمسال دوم سال تحصیلی جدید بازگشایی شوند. بدین ترتیب باید اقداماتی انجام شود تا روند فعلی واکسیناسیون دانشجویان ساکنان پایتخت و شهرستان‌ها تداوم یابد تا احتمال بازگشایی دانشگاه‌ها و به تبع آن خوابگاه‌ها برای نیمسال دوم وجود داشته باشد. البته از آنجا که اغلب دانشجویان ساکن خوابگاه‌ها را دانشجویان ساکن شهرستان‌ها دربر می‌گیرد،‌ باید در روند واکسیناسیون این دانشجویان نیز تسریع شود و واکسیناسیون آنها به صورت منظم‌تری انجام شود.

با توجه به زمان واکسیناسیون دانشجویان، ایمنی حاصل از تزریق واکسن به دانشجویان حدودا در اواسط فصل پاییز حاصل می‌شود. بدین ترتیب می‌توان به بازگشایی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها برای نیمسال دوم امیدوار بود. در این میان، دانشگاه‌ها نیز باید تا آن زمان آمادگی‌های لازم برای بازگشایی را کسب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha