سیدعلیآقازاده روز پنجشنبه ۲۵ شهریورماه در جلسه بررسی درخواست اوقاف و اموز خیریه در اجرای پروژهها در استان مرکزی اظهار کرد: در شهر اراک بازار مرغ، گوشت، لبنیات و میدان میوه و ترهبار دولتی نداریم. میدان ترهبار موجود در اراک خصوصی است و شهرداری بر عملکرد آن نظارتی ندارد، لذا لازم است تمهیداتی جهت ساخت پروژههای اینچنینی داشته باشیم.
وی با اشاره به اقدام مثبت سازمان اوقاف در تولید برق از انرژی خورشیدی ادامه داد: طرح های ارائه شده توسط سازمان اوقاف برگرفته از نیازهای استان و بخصوص شهر اراک است و اشتغال زایی و سرمایه گذاری های خوبی را نیز به همراه دارد.
محمد اللهداد مدیرعامل شرکت توریع برق استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: لازم است جهت صرفه جویی در مصرف برق در کنار پروژههای ساخته شده، مزرعه های خورشیدی نیز ایجاد شود و برق مصرفی شهرک ها را تامین کند و بسته انرژی سبز را برای این پروژهها در نظر بگیریم.
حمیدرضا نوازنی مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز در این جلسه تصریح کرد: استان مرکزی و بخصوص شهر اراک دارای نیازهای بسیاری است که لازم است به طور جد به آنها پرداخته شود از جمله این نیازها انتقال صنوف مزاحم است که از معضلات این شهر است. از دیگر نیازهای شهر اراک ایجاد شهرک سلامت و میدان تره بار و انبار محصولات است.
مدیر کل اوقاف استان مرکزی نیز در حاشیه این جلسه در خصوص طرحهای ارایه شده توضیح داد: یکی از اقدامات مثبت سازمان اوقاف فعالیت و حضور در امور اجتماعی است تا بر این اساس بتوانیم مشکل مردم و کسانی که تمایل به ایجاد کارگاههای تولیدی و کارگاهی دارند را برطرف کنیم و بر اساس نیازهای شهرستانها، طرحها و پروژههای مورد نیاز را در اختیار و دسترس آنها قرار دهیم. از مزایای این طرحها برطرف شدن مشکلات شهرستانها و بالارفتن شاخص بهره بری و درآمد سازمانها است.
حجتالاسلام عبدالله واحدی ادامه داد: ایجاد شهرکهای صنعتی و بندرگاههای خشک از جمله طرحهای مورد نیاز است که کلیات آن مورد تصویب قرار گرفت و بناشد مسائل اختصاصی آنها در کارگروههای مرتبط با محوریت معاونت اقتصادی و عمرانی مورد بررسی قرار گیرد و طی سه هفته آتی کارشناسی شده و تصمیمات نهایی برای اجرای آنها گرفته شود تا وارد فاز طراحی این شهرکها با بخش خصوصی شویم.
وی در خصوص موقعیت مکانی طرحهای ارائه شده در این جلسه گفت: در حال حاضر طرحهای ارائه شده متناسب با نیازهای شهرستانهای اراک، شازند و زرندیه بوده است و در حال مطالعه بر روی مطالبات و نیازهای نقاط دیگر استان نیز خواهیم بود و امیداست در آینده طرحهای خوبی برای دیگر شهرستانها ارائه دهیم.
واحدی درخصوص طرحهای موفق دیگر در سال جاری توضیح داد: تولید برق از نیروگاههای خورشیدی از جمله مهترین فعالیتهای این سازمان است که در حال حاضر حدود ۴۰۰ کیلوبایت ان آماده بهرهبرداری است که در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد. برق خورشیدی در ۵ نیروگاه تولید میشود که برخی ۱۰۰ کیلو وات و برخی ۱۵ الی ۲۰ کیلو وات تولید برق را دارند.
وی افزود: مذاکره و سرمایه گذاری بر روی شرکتها و طرحهای دانش بنیان نیز از جمله اقداماتی است که مورد نیاز کشور است و سازمان اوقاف نیز سعی دارد با فعالیت در این حوزه علاوه بر بالابردن شاخص بهره وری در راستای افزایش رونق اقتصادی و رفع نیاز های کشور گامی موثر داشته باشد.
وی درخصوص پروژههای مسکونی سازمان اوقاف بیانکرد: به استثنای طرح مسکن ملی، ۱۵ پروژه مسکونی دیگر زیر نظر سازمان اوقاف بهزودی آغاز بهکار خواهند کرد و امید است با اجرای این طرح های مسکونی میزان تورم موجود در حوزه مسکن در شهر اراک را کاهش دهیم.
مهدی زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در حاشیه این جلسه گفت: ظرفیتهای اقتصادی خوبی در اراضی اوقاف وجود داشته که تا بهحال مورد استفاده قرار نگرفته است لذا استفاده از این ظرفیتها در امور اقتصادی، نگرش جدیدی است که در استان مرکزی به وجود آمده است و بناست در ۶ نقطه از اراضی اوقاف پروژههایی متناسب با نیازهای شهرستانها و دستگاههای مرتبط ایجاد شود و سازمان اوقاف با ارائه این طرحها و زمینها با کاربری متناسب این طرحها و سرمایه گذاری بر آنها به پیشروی این طرحها کمک کند.
وی افزود: برای مثال میتوان به پروژههای ایجاد پایانه بار جدید اراک، شهرک بنکداران و عرضه کنندگان مواد غذایی اشاره کرد که به زودی با تخصیص زمین متناسب مورد ساخت و بهربرداری قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا، در این جلسه در خصوص طرحهای شهرک صنعتی موادغذایی، مجتمع گمرکی، بندر خشک، مجتمع خدمات رفاهی، مجموعه شهرک خودرو مذاکراتی صورت گرفت و بنا شد در کارگروه های مرتبط هریک از آنها طی سه هفته آتی مورد بررسی و کارشناسی قرار گرفته و سپس وارد فاز ساخت شوند.
انتهایپیام
نظرات