به گزارش ایسنا به نوشته ایندیپندنت،این اقدامی چشمگیر در حمایت از جبهه مقاومت ملی افغانستان است و از سوی گروه سیاسی لیبرال «نوسازی اروپا» متشکل از ۹۸ قانونگذار انجام شده و قرار است روز ۱۶ سپتامبر به رای گذاشته شود.
پیشنویس فوق ضمن ابراز نگرانی شدید درباره آینده افغانستان، تاکید میکند که طالبان مردم افغانستان را از «حقوق و آزادیهای بنیادین» محروم میکنند.
در پیشنویس قطعنامه پارلمان اروپا از رهبری شکستخورده اشرف غنی، رئیسجمهوری سابق افغانستان و فرار او از کشور اظهار ناامیدی شده است.
در این قطعنامه همچنین خواسته شده است که در باره اتهام فساد مالی اشرف غنی و اختلاس احتمالی او از بودجه عمومی افغانستان تحقیق شود.
پیشنویس این قطعنامه ۳۶ مادهای میگوید که گروه تروریستی طالبان به زور قدرت را در دست گرفته و دولتش از نظر مردم افغانستان فراگیر و مشروع نیست و نباید به رسمیت شناخته شود.
متن فوق ضمن تایید جبهه مقاومت ملی افغانستان مستقر در ولایت پنجشیر، پاکستان را به «کمک به طالبان در جنگ علیه جبهه مقاومت و تامین نیروهای ویژه و پشتیبانی هوایی از آنان متهم کرد و همچنین گفتوگو با هند درباره مسئله افغانستان را پیشنهاد کرده است.
این قطعنامه همچنین میگوید که پاکستان برای سالها به تروریستهای طالبان پناه داده و به آنان در به دست گرفتن قدرت در افغانستان کمک کرده است.
در این سند از بخش اقدامات خارجی اتحادیه اروپا خواسته شده تا به پاکستان بگوید که نفوذش در طالبان و عملکردش در افغانستان، هنگام بررسی تمدید حق اسلامآباد برای برخورداری از امتیازهای صادرات کالا به اتحادیه اروپا، مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.
متن پیشنویس قعطنامه پیشنهادی میگوید که دولت موقت طالبان شامل افرادی است که مرتکب اقدامات تروریستی شدهاند، از جمله افرادی که قبلا زندانی بوده، در فهرست افراد تحت تعقیب سازمان تحقیقات فدرال آمریکا قرار دارند و یا از سوی سازمان ملل متحد تحریم شدهاند، و بسیاری از اعضای دولت طالبان نیز گذرنامه پاکستانی دارند.
پیشنویس ۲۰ نماینده اتحادیه اروپا بویژه درباره سراجالدین حقانی، وزیر کشور دولت طالبان و ارتباط او با فعالیتهای تروریستی ابراز نگرانی شدید کرده است.
نمایندگان پارلمان اروپا گفتهاند که ارتباط با طالبان نباید منجر به حذف تحریمهایی شود که علیه اعضای آن اعمال شده است. آنان همچنین خواستار تحقیق درباره ادعاها درباره سوءاستفادههای مالی محمد اشرف غنی، رییسجمهور سابق افغانستان شدهاند.
پیشتر در سال ۲۰۰۱ احمدشاه مسعود، فرمانده ائتلاف ضدطالبان موسوم به ائتلاف شمال، و پدر احمد مسعود، در پارلمان اروپا سخنرانی کرده بود.
در پیشنویس قطعنامه پارلمان اروپا، ناامیدی و نگرانی شدید این نهاد از ناکارآمدی ایالات متحده، ناتو و نهادهای وابسته به اتحادیه اروپا از جمله پارلمان اروپا ابراز و تاکید شده که در تمام دوره ۲۰ ساله حضور در افغانستان، در تشکیل و نگهداری و تقویت یک حکومت دموکراتیک کوتاهی شده است.
در این قطعنامه گفته شده ناکامی جمعی در افغانستان، به معنای یک امتیاز استراتژیک برای قدرتهای غیرغربی، چین و تا حدودی روسیه، است که نقش موثری در حمایت و همراهی در توسته افغانستان نداشتهاند.
در قطعنامه پیشنهادی همچنین خواسته شده است که نهادی از سوی اتحادیه اروپا، زمانی که شرایط اجازه دهد، در کابل ماموریت یابد که به مسائلی مانند کمکهای انسانی، مهاجرات، اقتصاد و وضعیت امنیتی و نیز مسئله حقوق زنان و اقلیتها بپردازد.
در پیشنویس قطعنامه پارلمان اروپا همچنین بر این نکته تاکید شده است که بحران افغانستان ثابت کرد که اتحادیه اروپا نیاز دارد تا ظرفیت خود برای اقدام مستقل را به طور چشمگیری افزایش دهد و مسئولیت بیشتری برای ساختن اتحادیه دفاعی اروپا بپذیرد.
در این پیشنویس در عین حال بر ضرورت همکاری تنگاتنگ با نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا و هماهنگی کشورهای عضو با ناتو در امور دفاعی تاکید شده است.
در پیشنویس قطعنامه پارلمان اروپا به این نکته نیز به صراحت اشاره شده است که بحران افغانستان، اگر چه بیش و پبش از هر چیز یک تراژدی برای مردم این کشور است، اما یک خطر امنیتی برای اتحادیه اروپا نیز محسوب میشود.
به گفته نویسندگان قطعنامه، طالبان که مدعی استقرار امارت اسلامی شده، تا همی حالا نیز اقدامات سرکوبگرانه متعددی را در قبال مردم انجام داده که به معنای عقبنشینی از دستاوردهای مردم افغانستان در ۲۰ سال گذشته است که با کمک اتحادیه اروپا و جامعه جهانی حاصل شده بود.
این قطعنامه از جمله به این موضوع نیز اشاره میکند که زنان و دختران افغانستان و اقلیتهای قومی و مذهبی بیش از دیگران تحت فشار گروه طالبان قرار دارند و از ابتداییترین حقوق خود محروم شدهاند.
انتهای پیام
نظرات