• پنجشنبه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400062518750
  • خبرنگار : 71402

مشاور امنیت ملی پاکستان خواستار تعامل آمریکا با افغانستان شد

مشاور امنیت ملی پاکستان خواستار تعامل آمریکا با افغانستان شد

یک مقام امنیتی ارشد پاکستان با بیان اینکه اسلام‌آباد از جهان می‌خواهد تا با افغانستان تحت رهبری طالبان تعامل داشته باشند، گفت ایالات متحده در شرایطی که در روابطش با این کشور جنوب آسیا بازنگری می‌کند باید به پیام آن گوش کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، معید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان به خبرنگاران گفت که اسلام‌آباد مرتبا از یک سازش سیاسی برای درگیری در افغانستان حمایت کرده بود و تاکید دارد که یک راهکار نظامی ممکن نیست.

او تاکید کرد، واشنگتن که به تازگی گفته است در حال ارزیابی دوباره روابطش با پاکستان است، باید به این مساله توجه کرده و به توصیه اسلام‌آباد درباره تعامل و افزایش همکاری با دولت جدید تحت رهبری طالبان گوش فرا دهد.

معید یوسف گفت: اگر باید ارزیابی مجدد صورت بگیرد، این ارزیابی مجدد باید به این نتیجه برسد که آنچه پاکستان می‌گوید منطقی است. بنابراین اکنون به آنچه پاکستان می‌گوید باید منصفانه گوش دهیم.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که ایالات متحده در هفته‌های آینده به دنبال بررسی روابط خود با پاکستان خواهد بود تا بتواند مشخص کند که واشنگتن از آن می‌خواهد در آینده افغانستان چه نقشی ایفا کند.

پاکستان مناسبات عمیقی با طالبان داشته است و به حمایت از این گروه که در بیست سال گذشته با دولت تحت رهبری آمریکا در کابل جنگیده است، متهم می‌شود. پاکستان اما این اتهام را نمی‌پذیرد.

مشاور امنیت ملی پاکستان علیه انزوای افغانستان هشدار داد، چرا که قدرت‌های غربی در حالی که متعهد به کمک‌های فوری بشردوستانه هستند، تا حد زیادی از هرگونه کمک مالی دیگر یا به رسمیت شناختن رسمی دولت طالبان جلوگیری می‌کنند و ایالات متحده تقریباً ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرده است. بسیاری از کشورها گفته‌اند که منتظرند ببینند آیا طالبان از حقوق بشر حمایت کرده یا جلوی نظامی‌گری را می‌گیرد یا خیر.

معید یوسف گفت: ممکن است صحبت از" منتظر ماندن و دیدن" رایج باشد، اما صبر و دیدن اساساً به معنای فروپاشی است. توقف کمک‌های بشردوستانه یک چاره موقت برای اطمینان از عدم وجود بحران فوری بشردوستانه است. کمک بشردوستانه معادل حکمرانی، حمایت نهادی و اقتصادی نیست که هر کشوری برای زنده ماندن در شرایطی که شما در جایی مثل افغانستان مشاهده می‌کنید، نیاز دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha