• چهارشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400062418337
  • خبرنگار : 50214

رئیس سازمان اورژانس یزد خبر داد

حوادث ترافیکی در صدر ماموریتهای اورژانسی/ساخت ۲۰ پایگاه اورژانس با پتانسیل خیرین

حوادث ترافیکی در صدر ماموریتهای اورژانسی/ساخت ۲۰ پایگاه اورژانس با پتانسیل خیرین

ایسنا/یزد رئیس سازمان اورژانس استان یزد حوادث ترافیکی را همچنان در صدر ماموریتهای اورژانسی این استان خواند و با اشاره به راه‌اندازی اورژانس هوایی یزد، این اقدام را موجب کاهش فوتی‌های سوانح در سر صحنه و حین انتقال به مراکز درمانی خواند.

دکتر «احمد دهقان» ظهر امروز چهارشنبه به مناسبت سالروز تشکیل اورژانس در جمع اهالی رسانه با اشاره به واقع شده یزد در چهار راه مواصلاتی و مسیر ترانزیتی مرکز کشور، گفت: اولین شهر میراث جهانی که دومین شهر تاریخی جهان، دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی کشور به شمار می‌رود، قطعاً رسالت سازمان اورژانس در این استان را سنکین‌تر و گسترده‌تر کرده است ولی این که همچنان حوادث ترافیکی در صدر ماموریتهای اورژانس است شایسته این دیار نیست.

وی حمایت بیشتر دولتمردان از اورژانس یزد را علی‌ذغم این که اورژانس یزد جزو فوریتهای پزشکی موفق و ممتاز و اولینهای کشور در هرمرحله و فرآیندی است را خواستار شد و گفت: خوشبختانه با راه اندازی اورژانس هوایی یزد شاهد کاهش قابل توجه فوتی‌های سوانح در سر صحنه و حین انتقال به مراکز درمانی هستیم و در مواردی مانند تصادف دلخراش اتوبوس دهشیر چنین موضوعی کاملاً مشهود بود.

دهقان از مردم خواست تا ضمن آشنایی کامل از خدمات اورژانس، به این سازمان اعتماد کنند و در تماس‌های اضطراری خود ضمن حفظ خونسردی، دقت لازم را برای بیان تشریح وضعیت بیمار و آدرس دهی داشته باشند.

وی به راه اندازی دیسپاچینگ متمرکز اورژانس استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پنج شهرستان یزد به این مرکز متصل هستندو  اتصال سایر شهرستانها نیز در حال انجام است.

وی همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه ناشنوایان اورژانس در استان، گفت: ناشنوایان می‌توانند در صورت نیاز از طریق سامانه ۱۰۰۰۰۱۱۵ خدمات مورد نیاز خود را پیامک کنند، ضمن این که در پاییز امسال شاهد راه اندازی پایگاه اورژانس بانوان نیز در استان خواهیم بود.

رئیس سازمان اورژانس استان در پایان با بیان این که در برنامه ششم توسعه ایجاد ۹۶ پایگاه جدید اورژانس مصوب و تاکنون با کمک خیرین ۸۰ مورد از انها تعیین تکلیف شده است، حاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۰ پایگاه به همت خیرین استان در حال ساخت است.

دهقان یکی از دغدغه‌های سازمان اورژانس استان را خدمات رسانی به بافت تاریخی مرکز استان به دلیل محدودیتهای دسترسی ذکر و ابراز امیدواری کرد با خریداری موتورلانس به زودی این مشکل نیز مرتفع شود.

دکتر «سید محمد جواد میرجلیلی» معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس استان نیز در این نشست با بیان این که استان یزد دارای ۵۶ پایگاه اورژانس شامل ۳۰ پایگاه جاده‌ای، ۲۵ پایاه شهری و یک پایگاه امداد هوایی است، تصریح کرد: طی چند ماه آینده تعداد ۵ پایگاه جدید نیز به پایگاه‌های اورژانس استان اضافه خواهد شد.

وی به ۷۵ دستگاه آمبولانس فعال و پشیبان در اورژانس استان با ۴۱۱ پرسنل اشاره و اضافه کرد: طی شش ماهه نخست امسال ۳۵ هزار و ۲۵۱ مورد ماموریت توسط اورژانس استان انجام گرفته که ۲۴ هزار و ۳۵۰ مورد آنها مربوط به حوادث غیرترافیکی داخلی، هفت هزار و ۷۰۲ مورد مربوط به حوادث ترافیکی و سه هزار و ۱۹۹ مورد در رابطه با حوادث غیرترافیکی از جمله سقوط در چاه و موارد دیگر بوده است.

وی تعداد تماسهای گرفته شده با اورژانس طی این مدت در دیسپاچینگ استان را ۱۰۵ هزارو  ۱۷۹ مورد خواند که ۲۴ هزار و ۵۴۴ مورد آن منجر به اعزام آمبولانس، ۴۹۱۵ مورد مزاحمتها و مابقی تماسهای مشاوره‌ای بوده است.

میرجلیلی به فعالیت دو پایگاه آموزش فعال با ۲۵ مربی در حیطه های مختلف در سازمان اورژانس استان اشاره کرد و گفت: تنها طی شش ماهه ابتدایی امسال ۱۱ دوره آموزش حین مدت برای ۲۱۸۹ نفر برگزار شده است. همچنین در این مدت برای ۵۰۳ نفر ۱۳ دوره آموزش همگانی برگزار شده است.

وی در مورد عملکرد اورژانس هوایی استان نیز گفت: در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۷۴ مورد اعزام بالگرد اورژانس و در شش ماهه ابتدای امسال ۸۴ پرواز انجام و به ۱۰۲ مصدوم خدمات ارائه شده است.

معاون قنی و عملیات اورژانس استان در این رابطه از وجود ۱۳ پد بالگرد در استان که ۹ مورد در بیمارستانهای استان و تعدادی نیز در برخی روستاها واقع شده خبر داد و گفت: به زودی پد فورد بالگرد اورژانس در مناطق تفت، ساغند، هرات و منشاد نیز راه اندازی خواهد شد.

دکتر «سعیدرضا پهلوانپور» مسئول مرکز پایش مراقبتهای بالینی سازمان اورژانس نیز در این نشست با اشاره به خدمات اورژانس استان در انتقال بیماران بین مراکز درمانی گفت: طی شش ماهه نخست امسال ۳۶۰۰ مورد انتقال زمینی و ۳۰ مورد انتقال هوایی بیماران بین مراکز درمانی انجام شده است.

وی از رصد مراکز اورژانس بیمارستانهای شهید رهنمون، شهید صدوقی و بیمارستان افشار یزد از طریق دوربین های مدار بسته برای کنترل مجازی این مراکز خبر داد و افزود: سازمان اورژانس استان به عنوان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی یزد یکی از مستندترین و قطعی‌ترین آمارها در مورد بیماران را نیز در اختیار دارد که در قالب یک مجموعه مطالعاتی این آمارها آنالیز و جهت راهبردها و سیاستگذاری‌های استان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پهلوانپور همچنین از پایش کامل وضعیت مادران و نیز کودکان یک تا پنج سال پرخطر استان از طریق این سازمان برای ارائه خدمات مورد نیازشان خبر داد.

دکتر «محمدحسین بابازاده» معاون اجرایی سازمان اورژانس استان نیز از فعالیت ۹ مرکز اورژانس خصوصی با ۵۲ دستگاه آمبولانس خبر داد و با بیان این که تعرفه‌های این بخش به صورت کشوری ابلاغ می‌شود، گفت: مردم در صورت هر گونه شکایت میتوانند موارد را از طریق شماره تلفن ۱۹۰ گزارش داده و پیگیری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha