• دوشنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400062216005
  • خبرنگار : 71463

عاقبت به خیری رقبای انتخاباتی

عاقبت به خیری رقبای انتخاباتی

حالا سومین کاندیدای رقیب رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ هم به سمتی جدید در دولت رسیده و رقبای انتخاباتی رئیس فعلی دولت، به اصطلاح عاقبت به خیر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد. انتخاباتی که با احراز نشدن صلاحیت برخی از بزرگان سیاست ایران، یکی از ادواری بود که دوران ثبت‌نام نامزدها تا اعلام اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده آن از دوران تبلیغات و رقابت‌های انتخاباتی پرحاشیه‌تر بود.

سرانجام در چهارم خرداد شورای نگهبان نام هفت نفر را به عنوان کاندیداهایی که صلاحیتشان احراز شده است، اعلام کرد. قرار بود سید ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده برای رسیدن به ریاست دولت سیزدهم با هم رقابت کنند.

از همان روزهای ابتدایی تبلیغات انتخاباتی و در مناظره‌ها، همتی اصرار داشت که او در مقابل پنج نفر ایستاده و چهار کاندیدای جناح راست را به عنوان کاندیداهای پوششی رئیسی معرفی می‌کرد. صحبت‌هایی که با انتقاداتی از سوی مخالفان همتی مواجه شد و کاندیداهای دیگر هم آن را نادرست دانستند.

چند روز پیش از انتخابات، سعید جلیلی و علیرضا زاکانی به نفع رئیسی و محسن مهرعلیزاده به نفع همتی از حضور در انتخابات انصراف دادند تا انتخابات ۲۸ خرداد با حضور چهار کاندیدای باقی مانده که سه نفر از آن‌ها از یک جناح بودند برگزار شود.

اما حالا و چند ماه پس از پیروزی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰، به جز همتی که خود را در مقابل رئیسی و کاندیداهای پوششی وی می‌دانست، سایر رقبای رئیسی هر کدام به سمت‌های جدیدی رسیده‌اند.

ابتدا شورای شهر ششم تهران که دربست در اختیار اصولگرایان قرار گرفته است در ۱۷ مرداد علیرضا زاکانی را به عنوان هجدهمین شهردار تهران انتخاب کرد. زاکانی که نماینده مردم قم و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بود از نمایندگی استعفاء داد و پس از اعلام وصول استعفای وی در ۱۹ مرداد، نمایندگان مجلس در جریان جلسه علنی صبح ۲۳ مرداد استعفای زاکانی از نمایندگی را بررسی کرده و در نهایت با ۱۴۸ رای موافق با آن موافقت کردند.

در حالی که عده‌ای از مخالفت رئیسی با انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران به دلیل مرتبط نبودن مدرک وی طبق قانون سخن می‌گفتند اما احمد وحیدی وزیر کشور دولت رئیسی، هشت روز پس از گرفتن رای اعتماد خود از مجلس، حکم شهرداری زاکانی را امضاء کرد تا مشخص شود که نه تنها رئیس دولت با شهرداری زاکانی مخالف نیست بلکه از دادن کلید پایتخت به رقیب اسمی و در واقع به قول همتی کاندیدای سوپرپوششی خود در انتخابات حمایت هم می‌کند.

رقیب دیگر رئیسی که در انتخابات با کسب حدود سه و نیم میلیون رای پس از رئیسی از رسیدن به ریاست جمهوری بازماند محسن رضایی بود. رکورددار حضور در انتخابات ریاست جمهوری که در هر چهار انتخابات ۱۳۸۴، ۱۳۸۸، ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ ناکام ماند و نتوانست آرای اکثریت مردم را برای به دست گرفتن ریاست دولت کسب کند. رضایی که از سال ۱۳۷۶ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است، در سوم شهریور با حکم رئیسی، به عنوان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور انتخاب شد تا بالاخره بعد از سال‌ها طعم حضور در جلسات هیات دولت را بچشد.

سومین کاندیدای پوششی رئیسی که در انتخابات ۱۴۰۰ با کسب یک میلیون رای نفر آخر شد، سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی بود. او به عنوان نماینده مردم مشهد در مجلس یازدهم حضور داشت اما سرانجام برای رفتن به دولت سیزدهم از نمایندگی در مجلس استعفاء داد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ۲۱ شهریور با ۲۱۸ رای موافق، ۲۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۵۳ نماینده حاضر با قاضی‌زاده‌هاشمی موافقت کردند و ساعاتی بعد با حکم رئیس دولت سیزدهم، وی به عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد.

در این میان تنها سعید جلیلی است که در بین کاندیداهای جناح رئیسی هنوز در دولت سیزدهم و ساختار جدید مقامات جمهوری اسلامی سمت تازه‌ای نگرفته اما برخی گمانه‌زنی‌ها از این قرار است که احتمال دارد جلیلی به جای رضایی به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شود.

با توجه به اتفاقات پس از انتخابات ۱۴۰۰، به جز همتی که خود را رقیب اصلی رئیسی می‌دانست و دیگران را کاندیدای پوششی وی معرفی می‌کرد، سایر کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ هر کدام با گرفتن سمت‌های جدید، سهم خود را از انتخابات ۱۴۰۰ گرفته‌اند و در مناصب تازه خود در کنار کاندیدای اصلی جناح راست به دنبال پیشبرد اهداف رئیس دولت سیزدهم خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۰:۰۰

رييسي گفت مستقل و فراجناحي امدم - ..... ايسنا هم كه جرات نقد ندارد

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۰:۳۶

همتی....زندان جای خوبی برای اوست. گرچه جهنم است که می تواند جهنمی که برای ایرانی ها درست کرد جواب او باشد

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۳۶

دلار ۲۷۵۰۰ ببینیم محسن خان رضایی شما میتونه بیاره رو همون ۲۲۰۰۰ تومن

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۱

آقای همتی از مرداد ۱۳۹۷ تا خرداد ۱۴۰۰ رئیس بانک مرکزی بود و در همین چارچوب باید پاسخگو باشه، نه کمتر و نه بیشتر.

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۰:۳۶

این دفعه دیگه واقعا می تونیم بگیم : علی برکت الله ... بقول یه بنده خدایی که می گفت:یه سفره ای که باز شده ...

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۳:۴۰

دوست عزیز دوست شما راست میگه یه شخص فقط می‌تونه هشت سال رییس جمهور باشه آقای روحانی هشت سال راننده واگن بود و اونا هدایت کرد حالا جناب رییسی اومده و داره اونا می‌بره جلو کارایی ک اون انجام داد حالا این داره انجام میده اگه اگه برجام برداشته بشه وضع ما خوب میشه اگه هم برداشته نشه ک سفره ما همین جور خالیه

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۰:۴۶

احسنت

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۰:۵۷

متاسفم .........

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۰۸

پوششی ها به پست و مقام رسیدن و الگویی شدن برای دوره های بعد

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۳:۰۱

دهان مبارک شما پر از طلا ؛ حرف خیلی قشنگی زدید.

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۱۵

به خاطر اینکه واقعا لایق بودند .... همه ی نامزدهای ریاست جمهوری انسانهای فرهیخته ای بودند اما جز آقای رییسی کسی نمی توانست جلوی اخائنین و وطن فروشان داخلی بایستد

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۲۲

چه اصراری دارین بگین همه کاندیدا های اصولگرا پوششی اند.

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۲۴

خداعاقبت ما مردم راهم بخیر کند

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۳۸

ان شاءالله

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۳۵

وااااااااااااای بوی سوختگی میااااااااااد فک کنم دماغ کسی یا کسانی داره می سوزه !!! واه واه

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۳۵

اتفاقا سوپر پوششی همون پوششی همتی بود که خود همتی پوششی براندازا بود(اصلاحات) بابا بذارید یه مدت بگذره بعد .... شروع کنید اونقدرام بی حافظه نیستیم

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۷

احسنت

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۳۷

حضور همتی هم یک بازی بود ! خلاصه سفره ای پهن است و هر کسی از آن بهره می برد ، امیدوارم یک روز هم نوبت صاحب سفره که مردم هستند ، برسد !!!

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۵۷

فکر نکنم به این زودی ها نوبت مردم بشه حالا حالا ها باید بیان و برن

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۴۲

خدا کمک کنه آقای رئیسی وآقای محسنی اژهای جلو مافیای نهادهای دامی وبگیرن دامداران و کشاورزان بدبخت شدن.....ازبین رفتن.....

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۴۸

الحمدلله سفره انقلاب پهن هست و ....

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۴۸

ان شاالله امام زمان حضرت مهدی علیه السلام ظهور کنه،،،،،

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۱:۵۲

.... و رفیق نیمه راه نباشید و جلیلی را هم دریابید!

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۲:۰۱

....، چرا انقدر میسوزید اخه

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۲:۲۲

ان شالله لیاقتشو داشن که پست گرفتن. بذارین لااقل ۴ سال مملکت دست .... بیت المال نباشه. از چی دارین .... اونایی که هنوز دولت رییسی شروع به کار نکرده دوست دارن تخریب کنن اون ۸ سال انگاری لال بودن....

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۲:۴۳

سیاست ما عین دیانت ماست ‌....شهید مدرس

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۲

وقتی از طالبان انتظار دولت فراگیر و مردم نهاد رو داریم منظور همین عاقبت بخیری رفقاست.

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۴

آخه لاکردار قاضی زاده یا رضایی که پوششی نبودن، اونا که سر انتخابات بودن

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۰

سعید جلیلی هم حقش بشه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۷

مشخص بود حرف همتی درست ازکاردراومد

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۳ ۰۰:۴۷

نمیدونیم آراء باطله چه پستی میگیره آخر؟؟؟😑😑

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۳ ۱۹:۳۶

آقا یه فکری هم برای سعید محمد بکنین بالاخره یه جایی رو هم به اون بنده خدا بدین .