«محمدعلی طالبی» امروز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن شهید منتظرقائم استانداری برگزار شد، ضمن تشکر از خبرنگاران به خاطر انعکاس مطلوب اخبار و پیگیری مطالبات مردم در دورهی مدیریت کنونی استان، اظهار کرد: سال گذشته، سال خوبی برای استان بود چرا که ثمرهی بسیاری از اقدامات و فعالیتهای دو، سه ساله قبل از آن در مدیریت استان حتی سرمایهگذاریهای بزرگ عمرانی که بعضاً سابقهای ۱۰ ساله داشتند، را شاهد بودیم.
وی در این رابطه به بهرهبرداری طرحهای بزرگی مانند راهآهن یزد - اقلید، گندله سه چاهون و انتقال آب از خلیج فارس اشاره و عنوان کرد: هر کدام از این طرحها با سرمایهگذاریهای چند هزار میلیاردی، قطعاً میتواند در توسعه آینده استان نقشهای موثری ایفا کنند.
طالبی یکی دیگر از رویکردهای اساسی استان در طی این مدت را نگاه متوازن به توسعه همه شهرستانها ذکر کرد و گفت: طی چند سال گذشته با تشخیص نقاط ضعف شهرستانهای مختلف، تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات زیرساختی آنها به کار بستیم و خوشبختانه دستاوردهای خوبی در این رابطه تاکنون حاصل شده است.
وی در همین رابطه به توسعه زیرساختهای انرژی به ویژه در شهرستانهای کم برخوردار استان اشاره و تصریح کرد: قطعیهای برق امسال خسارات زیادی را به استان به ویژه در بخش صنعت وارد کرد لذا برای رفع این مشکل در سالهای آینده که قطعاً شاهد آن خواهیم بود، به سراغ تکمیل زیرساختهای برق در استان رفتیم.
وی از اهم اقدامات صورت گرفته در این راستا به رفع مشکلات نیروگاههای فعلی استان برای افزایش ظرفیت تولید برق استان، ایجاد نیروگاههای جدید که خوشبختانه با مشارکت بخش خصوصی در شهرستانهای بهاباد، ابرکوه و خاتم قطعی شده است، ایجاد خطوط انتقال برق در برخی شهرستانها مانند شهرستان مروست و ایجاد نیروگاههای خود تامین در برخی صنایع استان در راستای پایداری برق استان، اشاره کرد.
استاندار با بیان این که آب از نیازهای ضروری استان یزد است، به تخصیص آب دریای عمان برای انتقال به استان خبر داد و گفت: خوشبختانه مطالعات این طرح نهایی شده و پس از جلسات متعدد با سرمایهگذاران، اعلام آمادگی آنها برای سرمایه گذاری در این طرح اخذ شده و حتی محل استقرار آبشیرینکنهای این طرح مشخص شده است.
وی ادامه داد: در حال مذاکره با استان اصفهان برای اجرای مشترک خط انتقال آب از دریای عمان هستیم که در روزهای آینده این مذاکرات نهایی و طرح انتقال آب از دریای عمان به استان کلنگ خواهد خورد.
وی به نهایی شدن محل تامین آب خط دوم انتقال آب به استان یزد نیز اشاره و اظهار کرد: جلسات متعددی دراین رابطه با کارفرما و پیمانکار طرح داشتهایم ولی با وجود اعلام آمادگی کامل استان، شاهد تعلل از ناحیه کارفرما و پیمانکار هستیم که در صورت تداوم این روند، کارفرمای جدید به وزارت نیرو معرفی میشود و حتی آمادگی داریم که آب منطقهای یزد کارفرمایی طرح را برعهده بگیرد و در صورت عدم تمایل قرارگاه خاتم الانبیا برای پیمانکاری طرح به سراغ پیمانکار جدید میرویم.
طالبی خاطرنشان کرد: تامین زیرساختهای دیگر نیز برای طرحهای سرمایه گذاری استان با جدیت انجام گرفته به عنوان نمونه طرح بزرگ سرمایهگزاری GTL ابرکوه که طی چندین سال گذشته با شکست مواجه و متوقف شده بود را با تغییر سرمایهگذار طرح از سر گرفتیم و حتی چند روز پیش زمین اجرای طرح تخصیص یافت و به زودی شاهد آغاز عملیات این طرح سرمایه گذاری کلان خواهیم بود.
وی از صدور مجوز و انجام مناقصه طرح آهن اسفنجی در ابرکوه نیز خبر داد و گفت: طرح گندلهسازی شهرستان بهاباد سرعت گرفته و پیشرف بسیار خوبی دارد، مجوزهایی برای واحدهای کاشی و سرامیک و فولاد در خاتم صادر و بعضاً عملیات اجرایی آنها آغاز شده و در بافق نیز با سرمایهگذاری سنگ مرکزی بافق و کنسرسیوم نوظهور، اقدامات سرمایهگذاری خوبی انجام شده است.
وی به تفاهم نامه سرمایه گذاری ۶۰ هزار میلیارد تومانی مجموعه معدنی صنعتی چادرملو با وزارت صمت نیز اشاره و بیان کرد: البته بر همین اساس مجوز برخی سرمایهگذاریهای دیگر نیز برای استان دنبال شده که همگی نیز تنها مختص به شهرستان اردکان نیست.
استاندار تاکید کرد: خوشبختانه با مجموع سرمایهگذاریها صورت گرفته در استان، چرخه کامل تولید فولاد در استان یزد بعد از سالها تلاش، از تولید کنستانتره تا تولید ورقهای فولادی را خواهیم داشت و پس از آن میتوانیم روی نوآوری در حوزه فولاد و ایجاد صنایع جدید نیازمند مواد اولیهای مانند ورق از این واحدهای فولادی فعالیت کنیم.
وی یکی از چالشهای دولت قبل در اقدامات عمرانی را طرحهای بزرگ عمرانی نیمه تمام در کشور و به تبع در استان یزد ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در استان یزد تمرکز خوبی روی تکمیل طرحهای نیمه تمام عمرانی داشتیم و افتخار می کنیم که امروز ۷۰ درصد این طرحها تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
طالبی به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه گازرسانی اشاره و اضافه کرد: علاوه بر گازرسانی به مناطق مختلف استان، اخیراً نیز در راستای پایداری تامین گاز استان خط ۳۰ اینچ انتقال در استان کلنگ زنی شد.
وی تنها مشکل مربوط به گازرسانی استان را در ارتباط با بخش خرانق خواند و گفت: در این رابطه مذاکراتی با سرمایهگذاران بخش خصوصی برای مشارکت با دولت داشتهایم و به دنبال نهایی شدن این همکاریها، فرصت خوبی فراهم خواهد شد که بخشی از سرمایهگذاریهای صنعتی استان به دلالیل زیست محیطی به پهنه ایجاد شدهی جدید در جاده طبس انتقال یابد.
استاندار از توجه ویژهی مدیریت استان به مطالبات تقسیماتی شهرستانها نیز یاد کرد و اظهار کرد: در همین راستا ایجاد شهرستان مروست به عنوان یازدهمین شهرستان یزد و همچنین شهرها و بخشهای جدیدی بعضاً پس از مطالباتی ۴۰ ساله داشتیم.
وی با اشاره به چالشهای به وجود آمده در اثر شیوع کرونا در استان، ابراز کرد: خوشبختانه آمار بستریهای استان در پیک پنجم با مدیریت خوبی که صورت گرفت، هیچگاه به قله آماری پیکهای گذشته استان نرسید به طوری که بارها در جلسات ستاد ملی کرونا از استان یزد تمجید و به عنوان الگوی مدیریت کرونا در کشور معرفی شد.
وی گفت: در حال حاضر نیز شاهد روند کاهشی بیماری در استان هستیم به طوری که دومین استان کشور بودیم که از پیک پنجم بیماری عبور کردهایم و آمار بستریها از ۹۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر رسیده است.
استاندار در پایان نیز با اشاره به اقدامات موثر صورت گرفته در جهت واکسیناسیون مردم استان و واکسیناسیون تاکنون بیش از ۴۱ درصد جمعیت واجد شرایط استان، ابراز امیدواری کرد که با کاهش سن واجدین واکسیناسیون در شهرستانهای استان به بالای ۳۰ سال و در مرکز استان به بالای ۳۵ سال و همکاری هر چه بیشتر مردم در این خصوص، شاهد سرعت گرفتن واکسیناسیون باشیم.
انتهای پیام
نظرات