به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا سهشنبه درباره اینکه آیا نگران است چین، طالبان را که تحت قوانین آمریکا تحریم است، تامین مالی کند، به خبرنگاران گفت: چین با طالبان مشکل جدی دارد. بنابراین آنها تلاش خواهند کرد تا به نوعی هماهنگی و توافق با طالبان دست یابند، من اطمینان دارم. همینطور پاکستان، روسیه و ایران. همه آنها تلاش دارند متوجه شوند که اکنون با طالبان چه کنند.
او در واکنش به اعلام دولت جدید طالبان گفت: جالب است صبر کنیم، ببینیم چه میشود.
ایالات متحده و گروه هفت برای هماهنگی واکنشهایشان به طالبان توافق کردهاند و واشنگتن دسترسی طالبان به داراییهای افغانستان را مسدود کرده است تا اطمینان یابد آنها به وعدهاشان برای رعایت حقوق زنان و قوانین بینالمللی پایبند میمانند.
اما کارشناسان میگویند که اگر چین، روسیه یا دیگر کشورها بخواهند طالبان را تامین مالی کنند، بیشتر این اهرم فشار اقتصادی از بین میرود.
ایتالیا که ریاست کنونی گروه ۲۰ کشور اقتصادی مهم را در دست دارد که شامل چین و روسیه هم میشود، تلاش دارد یک نشست مجازی با محوریت افغانستان برگزار کند اما هنوز تاریخی اعلام نشده و این نشاندهنده اختلاف در میان اعضای این گروه است.
وانگ یی، وزیر خارجه چین در تماس تلفنی ۲۹ اوت به آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود گفت که جامعه بینالمللی باید با طالبان تعامل کند و به "شکلی مثبت" آنها را مورد راهنمایی قرار دهد.
چین به طور رسمی طالبان را به عنوان حاکمان جدید افغانستان به رسمیت نپذیرفته است، اما وانگ یی در ماه ژوئیه میزبان ملا برادر بود که حالا به عنوان "معاون نخستوزیر" منصوب شده و گفته است که جهان باید در دوره گذار این کشور آن را هدایت و حمایت کند، نه اینکه فشار بیشتری بر آن وارد آورد.
همچنین پیش از این دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفته بود که روسیه هنوز هیچ تصمیمی درباره به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت رسمی افغانستان اتخاذ نکرده است. روز سهشنبه طالبان از یک دولت موقت که حسن آخوند در راس آن است و از سال ۲۰۰۱ تحت تحریمهای سازمان ملل قرار دارد، رونمایی کرد.
انتهای پیام
نظرات