• چهارشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۷:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400061712410
  • خبرنگار : 90057

/به روز رسانی شد/

واکنش‌ها به دولت طالبان

واکنش‌ها به دولت طالبان
ملا حسن آخوند، نخست وزیر طالبان اعلام شده است

معرفی دولت طالبان که ملا حسن آخوند در راس آن قرار دارد و از سال ۲۰۰۱ تحت تحریم‌های سازمان ملل متحد است، واکنش‌های متفاوت جهانی را به دنبال داشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک،  در کابینه جدید برخلاف تعهد رهبران طالبان از دولت فراگیر خبری نیست و این کابینه سیاسی تقریبا از یک قوم و بدون هیچ وزیر زن است.

ایتالیا: بدترین نشانه برای جامعه بین الملل

لوئیجی دی مایو ،وزیر خارجه ایتالیا به رسانه ملی La۷ گفت: دولت اعلام شده توسط طالبان در افغانستان ، با نخست وزیر در لیست تروریست ها و وزیر خارجه تحت تعقیب اف بی ای ، نه تنها نشانه خوبی برای جامعه بین المللی نیست ، بلکه بدترین نشانه است.

این مقام افزود که موضوع به رسمیت شناختن طالبان به عنوان مرجع قانونی از سوی هیچ کشوری مطرح نشده است.

اردوغان : وظیفه ما، بررسی دقیق این روند است

رئیس جمهور ترکیه پیرامون معرفی کابینه موقت طالبان گفت مشخص نیست این دولت موقت تا چه زمانی بر سر قدرت خواهد بود اما آنچه ما باید انجام دهیم، پیگیری دقیق این روند است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی نشست خبری مشترک با فلیکس تشیسکدی رئیس جمهور جمهوری دموکراتیک کنگو پیرامون معرفی کابینه موقت طالبان اظهار داشت: مشخص نیست این دولت موقت تا چه زمانی بر سر قدرت باشد. آنچه ما باید انجام دهیم، پیگیری دقیق این روند است.

اردوغان در پاسخ به سوالی درباره احتمال نتیجه‌گیری از مذاکرات با آمریکا و قطر برای مدیریت فرودگاه کابل گفت: ما از ابتدا رویکرد مثبتی اتخاذ کردیم ولی در نقطه‌ای رسیدیم که هنوز هیچ پیشرفت مثبتی برای ما وجود ندارد. ما رویکرد مثبت خود را حفظ کرده و می‌کنیم. اگر این روند مثبت نسبت به اصول ما ادامه یابد، از آن استقبال خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه در رابطه معرفی کابینه موقت افغانستان توسط طالبان نیز اظهار داشت: مشخص نیست این کابینه موقت تا چه زمانی بر سر قدرت باشد. آنچه ما باید انجام دهیم، پیگیری دقیق این روند است. امیدوارم برای تمام افغانستان با صلح همراه باشد.

آمادگی مشروط سئول برای همکاری با دولت طالبان

کره جنوبی آماده همکاری با رژیم جدید طالبان در افغانستان است اگر به هنجارهای بین المللی و حقوق بشر احترام بگذارد و و پناهگاه تروریست ها نباشد.به گزارش ایسنا، چوی یانگ سام، سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی گفت: دولت ما آماده همکاری با دولت جدید افغانستان در صورت رعایت هنجارهای بین المللی ، رعایت حقوق اولیه بشر و ممنوعیت پناه دادن به تروریست ها است. 

این دیپلمات گفت که سئول دیگر عملیات گسترده ای را برای تخلیه افراد محلی از افغانستان برنامه ریزی نمی کند و اکنون هرگونه درخواست مهاجرت به کره جنوبی توسط مقامات با دقت بررسی می شود.

سئول پس از تصرف کابل توسط طالبان ، ۳۷۸ تبعه افغان را که در کنار دولت کره جنوبی در سازمانهای مختلف کار می کردند و سالها به آن کمک کردند ، تخلیه کرد. همه آنها می توانند ساکن کره جنوبی شوند.

وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای اعلام کرد این کشوردر حال ارزیابی دولت جدید افغانستان است که توسط طالبان اعلام شده است.

آمریکا: در حال ارزیابی هستیم

در پی اعلام تشکیل دولت موقت طالبان و اعطای چندین پست عالی به شخصیت‌هایی که در نبرد ۲۰ ساله علیه ائتلاف تحت رهبری آمریکا حضور فعال داشتند، واشنگتن «نگرانی» خود را در مورد دولت تازه طالبان ابراز کرد.

در این بیانیه آمده است آمریکا توجه دارد که لیست اعلام شده منحصراً اعضای طالبان یا نزدیکان آنها هستند و هیچ زنی در میان اسامی وجود ندارند.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا، همچنین انتظارات روشن آمریکا مبنی بر اینکه طالبان اطمینان دهد خاک افغانستان برای تهدید هیچ کشور دیگری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و دسترسی بشردوستانه برای حمایت از مردم افغانستان را تضمین می‌کند اعلام شده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در واکنش به اعلام دولت جدید طالبان عنوان کرد: جالب است صبر کنیم، ببینیم چه می‌شود.

ژاپن: اقدامات طالبان را زیر نظر داریم

 کاتسونوبو کاتو ، دبیر کابینه ژاپن گفت: ژاپن اقدامات طالبان را به دنبال اعلام دولت جدید از نزدیک زیر نظر دارد.

کاتو به خبرنگاران گفت: ما می دانیم که ترکیب موقت دولت طالبان روز سه شنبه اعلام شد. کشور ما از نزدیک اقدامات طالبان را زیر نظر دارد و با کشورهای علاقه مند ، در درجه اول ایالات متحده در تعامل است. ژاپن همچنین تلاش می کند تا امنیت و خروج شهروندان ژاپنی و کارکنان تاسیسات محلی خود را از افغانستان تضمین کند.

این مقام خاطرنشان کرد که توکیو نماینده دولت خود را به دوحه فرستاده است تا در مورد مسائل عملی بحث کند.

چین: تشکیل دولت گامی ضروری برای پایان دادن به هرج و مرج بود

وانگ ونبین ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که ایجاد دولت موقت در افغانستان گامی ضروری برای برقراری نظم و پایان بی قانونی بود.

وی تاکید کرد: چین اهمیت زیادی برای اعلام طالبان در مورد ایجاد دولت موقت قائل است. این امر بیش از سه هفته بی نظمی در افغانستان را پایان داد و گامی ضروری برای احیای نظم و بازسازی کشور پس از جنگ است.

ازبکستان نیز از تشکیل دولت موقت در افغانستان استقبال کرد.

کابل ژانوف، سخنگوی وزارت خارجه در تلگرام نوشت: "ازبکستان از تشکیل دولت موقت در افغانستان استقبال می کند. امیدواریم این تصمیم به عنوان آغازی برای دستیابی به اجماع گسترده سراسری و ایجاد صلح و ثبات پایدار در این کشور باشد."

این سخنگو افزود که وزارت خارجه ازبکستان آماده توسعه گفتگوی سازنده و همکاری عملی با نهادهای جدید دولتی افغانستان است.

مسکو: تصمیم گفتگو با دولت جدید کابل نداریم

سخنگوی کرملین گفت مسکو تاکنون هیچ گونه مذاکره ای را با مقامات جدید افغانستان انجام نداده و تصمیم آن را نیز ندارد و بر تمام مراحل دولت در کابل نظارت خواهد داشت.

پسکوف به خبرنگاران گفت: تماس ها از طریق سفارت ما در کابل انجام می شود. اینها تماس هایی هستند که برای اطمینان از امنیت دیپلمات های ما در سایر موارد فنی ضروری است. هنوز هیچ گونه مذاکره دیگری برنامه ریزی نشده است.

پسکوف افزود که روسیه و همچنین تعداد زیادی از کشورهای جهان تمام مراحل دولت جدید افغانستان را از نزدیک دنبال خواهند کرد.

فرانسه: کارهای طالبان مطابق حرف‌هایش نیست

وزارت خارجه فرانسه نیز نسبت به نوع دولت طالبان ابراز تاسف کرد و گفت، اعمال مطابق با حرف‌ها نیست.

فرانسه خاطرنشان کرد: دولت طالبان بدون حضور زنان و الحاق گارد سابق طالبان به دولت بر خلاف تعهدات آن است و پاسخ خواسته‌های جامعه جهانی نیست.

واکنش اتحادیه اروپا به تشکیل دولت جدید طالبان

اتحادیه اروپا می‌گوید که دولت جدید افغانستان نه همه شمول است و نه از همه‌ مردم نمایندگی می‌کند.

به گزارش اسپوتنیک، اتحادیه اروپا دولت جدید افغانستان را از نظر مذهبی یا ملی فراگیر نمی‌داند. این مطلب در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه توسط نماینده سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر شده، آمده است.

در بیانیه آمده است: "تجزیه و تحلیل انتصابات اعلام شده نشان می‌دهد که این یک ساختار فراگیر و نماینده همه مردم به نظر نمی‌رسد که نشان دهنده تنوع غنی قومی و مذهبی افغانستان باشد که ما امیدوار بودیم آن را ببینیم."

پیش از این جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپاما گفته بود که طالبان را براساس تعهد تشکیل یک دولت فراگیر و همچنین عدم میزبانی از تروریست‌ها قضاوت خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۷ ۱۱:۱۱

بر حال ملتی که ملا حسن آخوند رهبران هست باید گریست

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۸ ۰۹:۰۹

این دیگه چه دولتی هست همشون ملاهای مکتب خانه هست