زباله های شهر یاسوج به جای اینکه دفن شوند دپو می شوند و یا اینکه آتش زده می شوند که روش درستی نیست و شیرآبه های آنها موجب نفوذ به آب های سطحی و گاها سد شاه قاسم یاسوج زیر دست محل زبالههاست، می شوند و با نفوذ در خاک، آب های زیرزمینی را آلوده می کنند. همچنین انباشت زباله در منطقه "دو پشته" خشک شدن گونه های درختی، فرسایش خاک، آلودگی آبهای زیرزمینی و نابودی حیات وحش را به دنبال دارد.
یکی از مغازهداران روستای سرآبتاوه به خبرنگار ایسنا گفت: وقتی زبالههای یاسوج را در منطقه پشته دشتروم آتش میزنند دود ناشی از این کار غیر اصولی ما را اذیت میکند که از مسئولان انتظار داریم برای رفع این مشکل چارهای اساسی بیندیشند.
یکی از اهالی روستای دشتروم نیز به خبرنگار ایسنا نگفت: دفن غیر اصولی و غیر بهداشتی زباله های شهری یاسوج در منطقه دوپشته دشتروم باعث اذیت کردن مردم این منطقه و مشکلات بهداشتی شده است.
وی افزود: دود زباله ها مردم منطقه، مسافران و گردشگرانی را که به مرکز استان سفر می کنند، اذیت می کند، شیرآبه این زباله ها به سد شاه قاسم میکند که جهت جلوگیری از این کار و بیمار نشدن مردم باید اقدامات لازم انجام شود.
سید اسدالله هاشمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۰ اسفندماه ۹۹ تاکید کرد: متاسفانه در این استان مدیریت صحیح پسماند صورت نمی گیرد و بارها مشاهده شده که زبالهها و پسماندها بهداشتی دفن نمیشود و حتی سوزانده میشوند که طبق قانون، سوزاندن پسماند جرم است.
حسین فروزان، مدیر واحد سلامت محیط و کار مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: جانمایی سایت دفن زباله دوپشته دشتروم محل دفن زباله های شهر یاسوج از ابتدا غیرکارشناسی و غیرعلمی بوده است.
وی افزود: فرایند دفن و اصول بهداشتی مهندسی و زیست محیطی زباله در این سایت از ابتدا رعایت نشده است در حالی که باید تفکیک از مبدا انجام شود اما به تلنبار عظیم زباله، رها شدن شیرآبه با بارش بالا، انجام بازیافت های غیرقانونی در محل دفن و آتش زدن زباله ها یک معضل بهداشتی و زیست محیطی در ورودی یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و روستاهای حومه از جمله سرآبتاوه و دشتروم ایجاد کرده است.
فروزان اظهار کرد: صیانت و حفاظت از این جایگاه و رعایت اصول بهداشتی مهندسی و زیست محیطی بر عهده شهرداری است و باید جوابگوی هر گونه مشکلی در این زمینه باشد.
همچنین کیامرث حاجیزاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به روزهای حساس و سخت بیماری کرونا، گفت: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نظارت بیشتری داشته باشد و شهرداریها تا حد امکان این وضع را مدیریت کنند. سایت دوپشته دشتروم ( محل دفن زباله های شهر یاسوج) اگر به درستی مدیریت نشود نگرانکننده و خطرساز خواهد بود.
نستهن مقدم، شهردار یاسوج نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: کار تکمیل کارخانه بازیافت دوپشته دشتروم مربوط به پسماند شهر یاسوج، مادوان و روستاهای حومه مراحل نهایی خود را طی می کند.
وی افزود: بعد از دو دهه که دفن زباله در این منطقه انجام میشود کار تفکیک و تولید کمپوست به شکل علمی و و نصب کارخانه بازیافت انجام می شود.
مقدم اظهار کرد: ظرفیت فاز اول کارخانه بازیافت روزانه ۳۵۰ تن زباله است و این کارخانه زمینه راهاندازی فاز دوم را نیز دارد.
شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: خدمات آب برق گاز تا به ورودی سایت بازیافت انتقال داده شده و عملیات زیرسازی و تکمیل محل اقامت کارگران در حال انجام است و امیدواریم با توجه به پیشرفت فیزیکی سایت بتوانیم شهریور ماه ۱۴۰۰ خط تفکیک را افتتاح و به بهره برداری برسانیم.
مقدم تصریح کرد: با افتتاح کارخانه بازیافت دیگر شاهد آتش زدن زبالههای در سایت محل دفن زباله منطقه دوپشته دشتروم نخواهیم بود چرا که موجب آلودگی های میشود و ورود زباله گردها به محل دفن زباله یاسوج نیز ممنوع شده است.
وی بیان کرد: ایجاد حوضچه های جمع آوری شیرآبه زباله های قبلی نیز در برنامه کار سرمایه گذار کارخانه بازیافت قرار دارد.
گفتنی است که سایت جمع آوری و دفع بهداشتی زباله شهر یاسوج در زمینی به مساحت ۲۳ هکتار است که قرار است کارخانه بازیافت زباله در ۶ هکتار آن احداث شود.
یادآور می شود که تجمع و دفن زبالهها و پسماندها در حوالی یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، در کنار مشکلات زیستمحیطی و تولید بوی نامطبوع در این منطقه، باعث تجمع حشرات موذی و بالا رفتن ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف شده است. غیراصولی بودنِ کار دفنِ این پسماندها و اینکه برای از بین بردنشان تنها به روشهای نادرستی مثل آتش زدن اکتفا میشود، کار را هم برای محیط زیست و هم برای ساکنان، بدتر کرده است.
انتهای پیام
نظرات