محیاسادات میرمعصومی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سمنان اظهار کرد: شیوع اختلالات روانپزشکی و بروز پیامدهای روانشناختی و ابهام در مورد آینده و... از مهمترین دلایل اقدام به خودکشی در استان سمنان است.
وی بر لزوم توجه بیش از پیش به آموزش در جامعه تاکید و خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام موثر در کاهش خودکشی انجام اقدامات پیشگیرانه است که از جمله میتوان به تشکیل کمیتههای پیشگیری ،تقویت برنامههای غربالگری، استقرار نظام ارجاع جهت دریافت نوبت تخصصی روانپزشکی، هماهنگی با پزشکی قانونی و بیمارستانها جهت اعلام آمارها و جمعاوری و تحلیل شاخصها اشاره کرد.
نماینده دانشگاه علوم پزشکی سمنان در کارگروه اجتماعی، فرهنگی ، سلامت ، زنان و خانواده استان افزود: متاسفانه طی ۵ سال اخیر میزان خودکشی در سطح کشور افزایش یافته است.
وی با اشاره به فراوانی خودکشیها اضافه کرد: مهمترین شیوههای اقدام به خودکشی در سطح کشور، استفاده از داروها و سموم می باشد.
این کارشناس ارشد آسیبهای اجتماعی با اشاره به رابطه سن با پدیده خودکشی اظهار کرد: بیشترین میزان خودکشی در بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال است.
وی با اشاره به تغییر در گروههای سنی که اقدام به خودکشی میکنند افزود: تا سال ۱۳۹۸ بیشترین میزان خودکشی مربوط به افراد خانه دار، بیکار و دانشجو بوده ، اما از سال ۱۳۹۹ در شمار خودکشی گروه دانشآموزی روند محسوسی مشاهده میشود.
رئیس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد علوم پزشکی سمنان گفت: یکی از چالش های خاص استان در خصوص خودکشی استفاده از قرص برنج است که لازم است دسترسی غیرمجاز افراد به این ماده ممنوع گردیده و بازرسی و رصدهای جدی و اساسی در این خصوص انجام شود.
نماینده دانشگاه علوم پزشکی سمنان از مجریان و مسوولان ذیربط در دستگاههای استان خواست: با برگزاری دورههای آموزشی برای کارکنان، توزیع مطالب آموزشی ، ارسال گزارش دستگاهی به علومپزشکی، جذب مشاور برای کارکنان دستگاهها و با برقراری امکان دریافت خدمات تخصصی، حمایتی و مالی توسط خانوادههای مشکلدار و نیز با تشکیل کارگاهها، اطلاعرسانی به مردم، آموزش دانشآموزان و خانوادهها، تولید برنامههای کارشناسی در رسانه ملی و همچنین مدیریت رسانهها در خصوص نحوه پوشش خبرها و با انجام تبلیغات شهری و اطلاعرسانی عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان را در کاهش میزان خودکشی در سطح جامعه یاری رسانند.
لزوم تبیین نقش دستگاه ها در کاهش آسیب های اجتماعی
همچنین دکتر طاهری معاون دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سمنان گفت: متاسفانه در بحث خودکشی، آمار متقن و درستی در دسترس نیست
وی از دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان خواست: در همین راستا نسبت به ایجاد بانک اطلاعاتی آسیب های اجتماعی در استان اقدام کند.
معاون دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سمنان با اشاره به ظرفیتهای مختلف دستگاههای اجرایی و اهداف و برنامه های آنها در حوزه آسیبهای اجتماعی افزود: درخواست ما این است که نقش هر یک از دستگاهها در کاهش آسیب های اجتماعی مشخص شود.
افزایش خودکشی در بین متاهلین
علیرضا ایزد پور مدیرکل بهزیستی استان سمنان :معتقد است : باید تلاش کرد تا پدیده خودکشی از منظر قانونی و ساختار اصلی دیده شده و تحلیل شود.
این تحصیلکرده جامعهشناسی افزود: در موضوع خودکشی باید ساختار کلان را دید و از ارجاع صرفا پزشکی و روانشناختی پرهیز کرد.
وی افزود:براساس مطالعات انجام شده، در گذشته خودکشی در بین متاهلین کمتر مشاهده می شد اما در چند سال اخیر متاسفانه این پدیده در میان متاهلین افزایش داشته است.
ایزدپور اظهار کرد: اگر دانشگاه علومپزشکی متولی موضوع بررسی خودکشی است، باید جلسات گروهی را برگزار کردهو ضمن بررسی آمارها و تحلیل اآنها ، مداخلات کلان و سطح خرد را تفسیم بندی کند.
دکتر نوروزی، مدیر کل پزشکی قانونی استان سمنان گفت: باید بین اقدام به خودکشی و خودکشی کامل ( موفق) تفکیک قائل شد.
وی تصریح کرد: در یک سال گذشته خودکشی موفق در بین افراد دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر در استان سمنان مشاهده نشده است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان سمنان افزود: بر اساس مشاهدات و آمارها ، آیتم وابستگیهای اقدام به خودکشی در ایران با کل دنیا متفاوت است.
انتهای پیام
نظرات