به گزارش ایسنا، به نقل از سایت روزنامه العربی الجدید، منابع مصری اعلام کردند: عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی شنبه بعد از چند روز مذاکره با مسئولان کمیته مصری مربوط به پرونده لیبی درباره تمایلش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری قاهره را ترک کرد.
به گفته منابع وی مایل است در انتخابات ریاست جمهوری لیبی شرکت کند اما هنوز تردید دارد و برای کسب حمایت و تأیید بیشتر در برابر نامزدهای احتمالی که اعلام کردهاند در انتخابات شرکت میکنند و در رأس آنها فتحی باشاغا، وزیر کشور سابق لیبی است، تلاش میکند.
به گفته این منابع نزدیک ترین نامزد به قاهره باشاغا است چراکه تأثیر قوی در منطقه غرب و مصراته لیبی دارد. عقیله صالح اکنون گزینه قوی از سوی شرق لیبی است به ویژه اینکه مصر تمایلی ندارد خلیفه حفتر، فرمانده ارتش "ملی" لیبی در انتخابات شرکت کند. حفتر با وجود مخالفت تعداد زیادی از هم پیمانانش همچنان مایل به نامزدی در انتخابات است.
این منابع اعلام کردند: عقیله صالح مذاکراتی را با مسئولان روسی برای دستیابی به حمایت آنها آغاز کرده است. با اینکه مسکو در اصل از حفتر و سیف الاسلام قذافی، پسر دیکتاتور سابق لیبی حمایت میکند اما این دو فرد با مشکلات قانونی مواجه هستند. سیف الاسلام قذافی از سوی دیوان کیفری بین المللی به دلیل دست داشتن در جنایتهای جنگی تحت تعقیب است و حفتر تابعیت آمریکایی دارد.
منابع اعلام کردند که قاهره هنوز در مرحله ترتیب بندی اولویتهای خود درباره پرونده لیبی است و به صورت نهایی تصمیم نگرفته از کدام نامزد حمایت کند.
صالح درباره انتخابات گفت: ما بیانیه قانون اساسی داریم. ما براساس این بیانیه قانون انتخابات را صادر کردهایم.
وی نسبت به عدم حضور دولت وحدت ملی در مقابل پارلمان برای جلسه فردا(دوشنبه) هشدار داد و به سلب اعتماد از آن در صورت عدم حضور تهدید کرد.
صالح گفت: دولت اقدامات لازم از جمله متحد کردن نهادهای حکومتی و فراهم کردن نیازهای شهروندان و تحقق آشتی ملی را انجام نداد. مداخله در لیبی هنوز وجود دارد و این دلیل مشکلات کشور است. کشورهای زیادی از جمله ترکیه در امور لیبی دخالت و حتی دخالت نظامی کردند.
انتهای پیام
نظرات